Hailey Robson | Danji Sungai Lemanak

Salam ...



    ha, siapa nih? kalau korang memang asal dari Sarawak, korang mesti kenal kan? huhuhu ... inilah dia, penyanyi terkenal iban, Hailey Robson! terkenal ker? entahlah, kalau yang memang kenal dia, mungkin tahu dia ni terkenal ke tak?  huhuhu ... keyrill cuma suka dengar lagu dia aje! just satu aje lagu dia yang betul2 membuat keyrill tertarik dan mula meminati lagu iban, Danji Sungai Lemanak! romantik dow ... huhuhu ... sorilah, bro Hailey. pomot bro jap kat blog keyrill yang tak seberapa nih! ahakz! 

walaupun tak setanding dengan penyanyi2 yang sememangnya terkenal sekarang nih, namun, bro Hailey nih mampu menaikkan namanya dengan sekelip mata! keyrill sendiri terkejut apabila mendapati VCD lagunya yang terjual sehingga kehabisan stok di pasaran! isk3 ... keyrill bukan nak beli, tapi hanya melihat pelanggan bertanyakan albumnya di kebanyakkan kedai menjual VCD, DVD and so on ... bertapa, ramai yang meminati dia nih! huhuhu ... 


apa yang best tentang album keluaran PBP kali ini, adalah ... melalui cerita! story in song (cerita dalam lagu)! betul ke susunan tu? lantaklah! huhuhu ... tapi, memang suka tngok lakonan dorang, lawaklah ... penggunaan bahasa dorang cun! huhuhu ... seperti sebuah drama gitu! kalau nak tngok ... klik sini k! korang nilailah sendiri~ okeylah, xmo cerita panjang2, membebel bnyak2 ... jom sama2 kita hayati lagu feveret keyrill nih, Danji Sungai Lemanak! layannn! 

Special for Gaga | from Liltte Monster

Salam ...



    wow, so sweet! proud being her fans ... we love Gaga for you sweet voices, performance, song and more espcially fashions! i wish you're here, Gaga! ha ... begitulah dia persembahan dari peminat setia Lady Gaga ni untuk dia sampaikan ada plak Lady Gaga post a.k.a share video dorang nih kat akaun twitter dan facebook nya! ha ... kalau korang nak kepastian, pergilah akaun fb dan twitter dia ek! lihat nih ... 



Akon ft Micheal Jackson - Hold My Hand

Salam ...



    honestly, keyrill still rindukan MJ ... so, xde nak tulis apa2, cuma nak share ngan korang video klip lagu baru MJ bergandingan ngan Akon! heheheh ... so lovingly ... sweet song! i love ... hehhe ...

Nicki Minaj ft Will.i.am - Check It Out (funny screenshot)

Salam ...



   korang dah tngok video klip ni tak, Nicki Minaj ft Will.i.am - Check It Out? hehehe ... best kan? kalau korang perhatikan, bukan hanya lagu dia yang best, malah dengan videonya sekali! x caya, tontonlah sendiri ek ... hehehe! kat sini, keyrill cuma nak share ngan korang screenshoot video klip dorang nih ... memang best giler! suka tngok nicki minaj buat mimik muka ... cute gitu! hehehe ... okeylah, jom!

    first of all ....














    amacam? cun kan? hehehe .. selain lagu, video klip yang bagus, malah ada juga menunjukkan unsur fesyen! ha ... betul tak gitu? huhuhu ... but bukan maksudkan lady gaga k ... lady gaga tu dah tak boleh lawan dah, memang bermacam2 feseyn dia! isk3 ... anyway, yang kita fokuskan adalah lagu ni! selalu dengar kat corong radio, best doe! kalau masih tak puas hati dengan gambar2 tu, korang tonton plak video klipnya pasni! 

Tak dihargai : aku nak berhenti berblogging!

Salam ...



    isk3 ... sakitnya hati apabila tahu diri ini tak dihargai! cuma kat blog ni ajelah aku dapat luahkan isi hatiku ngan korang! korang mesti dapat rasakan apa yang keyrill rasakan kalau korang berada di situasi keyrill! tak dihargai, rasa putus asa sangat2 ... letih dah buat yang terbaik untuk jaga hati orang ... tapi, setelah u ... apa yang korang buat, tak dihargai langsung! apa yg orang buat, pandang macam tu aje! kalau dah tak suka langsung, delete terus! isk3 ... x sangka aku! 

seperti itu jugaklah dlm dunia blogging nih, kita bersusah payah buat yang terbaik untuk menjaga hati setiap blogger dengan meninggalkan komen kat chatbox, kat entry ... pastu, spam atau delete terus komen tu! sesekali korang check balik kalau komen korang tu dah reply ke blom, pastu tngok .... ??! taik lalat pun xde kat situ! bukan nak kutuk, nak mengata, memang itu yang keyrill lalui! bukan seorang dua ... tapi bnyak! kecewa sngt2 tngok komen orang ada, tp komen kita xde! tulah pasal aku dah malas nak komen kat blog orang lain lagi! makan hati berulamkan jantung dibuatnya!

rasanya, aku pun dah malas nak berblogging! rasa nak delete aje account ni! update pun, bukan orang pandang blog kita nih! bgus lagi keyrill x buka blog nih terus dulu, kan? huh! sakit betul hatiku! ingatkan dapat cari rakan kat blog nih, malah cari musuh adalah! isk3 ... geram tol aku!

Rihanna - Love The Way You Lie (Part 2) ft Eminem

Salam ...




   wow! ingatkan cuma satu aje lagu Love The Way You Lie ni ... tak sangka plak kali ni, versi rihanna plak, kan? hehee ... apa2pun, memang selalulah dengar lagu nih kat radio semasa keyrill berada kat kampung! best sangatlah, tapi videonya plak nanti macam mana? still macam video yang dulu ek? hehhe ... entahlah? apa2pun, kita tunggukan ajelah, kan?! okeylah, jom nyanyi sama! huuhu ... yang ni Love The Way You Lie (Part 2) plak ...


Update blog kat kampung!

Salam ...




    biasanya dan kebanyakkan sesebuah kampung ada line internet dan telefon kan? tapi, kalau yang memang xde langsung tu, how? boleh ker nak tonton astro? boleh ker nak kol kengkawan ngan orang tersayang guna hp? dapat ke buka facebook ngan blog kat kampung? ha ... memandangkan kampung keyrill nih xde line internet, so, macam mana nak update blog kan? doesn't mean no lappy, no pc, no internet keyrill x boleh nak update blog kan? gunalah alternatif lain, kan kan kan? 


seperti yang keyrill buat, buat satu buku dengan menggunakan kertas A4 aje! buatlah macam buku ... itu pun susah ke? huhuhu ... then, tulislah apa yang korang nak tulis dalam buku korang tu! but bukan diary ek! semua yang keyrill tulis blom update lagi ni ... huhu! banyak tu! see, senang aje kan? tulah, dah kemaruk sangat ngan dunia blog nih! huhuhu! kalau nak chat kat fb tu ... kenalah bersabar macam keyrill nih, dah 5 minggu x buka fb! 


ada buka tapi itupun kat cyber aje! korang pun tahu sendiri bagaimana keadaan kat cyber waktu tu, kan? kepada yang dah biasa tu, memang tahulah keadaannya macam mana? bisinglah, bunyi senapang, lagu dan berbagai-bagai lagi bunyi! huhuh ... anyway lah ... yang penting kita ni tak buat kerja yang tak elok sudahlah, kan? guna kertas pun rasanya dah memadai bagi blogger yang mengalami situasi yang sama macam keyrill! ahakz! 

Keyrill ngan kampung!

Salam ...




   now, keyrill is back! huhuhhu ... korang apakhabar? sihat tak? ada ke tak nih blogger yang still ingatkan keyrill? ada ke yang rindukan keyrill? erk, xde? isk3 ... so sad! bukan nak minta simpati, just keyrill dah 5 minggu lebih tak online, ha! komen korang kat entry and shoutmix tu, kalau ada masa, keyrill balaslah ek! sekarang nih, still tired! baru aje sampai rumah! lama sangat dah cuti kat kampung!


memandangkan dah 5 minggu lebih x online, so ... korang pun tahu, memang bnyak yang terbengkalai, kan? bukan komen kat blog aje, bahkan kat facebook, you tube, my space dan sebagainya pun turut terbengkalai! isk3 ... bersabar ajelah! so, kalau ada aje keyrill update entry pasni, semuanya pengalaman yang keyrill lalui semasa berada di kampung! terbaik dari ladang kot? hahahah ... harap2, korang tak boring aje! ...


P/S : kepada yang tag keyrill tu, terima kasih bnyak2 k ... tapi, x update mana2 tag untuk masa sekarang ni ... bnyak kena buat! huhuhu! (kalau ada masa ek) 

Kenapa dengki betul ngan aku?

Salam ...


klik gambar untuk zoom!

   hurm ... mengeluh berat plak aku kali ni! tak pasal2 akaun fb aku kena block! gosshh! damn shit!!! panas tol hati aku! apa tidaknya, dahlah 2,000 lebih friends aku kat situ, bukan senang nak cari kawan sebnyak itu kan? isk3 ... see kat gambar tu, just 5 orang aje yang online! kalau biasanya, 200-300 labih kawan2 online! dpat chat2, tnya khabar dan sebagainya! huh! benci betol aku! so, nak tak nak, terpaksa buat akaun fb baru! it's take a time ... sabar ajelah!! sedih sesangat, hilang semua kawan2 aku! nak kena add dorang balik? 2,000 lebih tu! mati aku! kawan2, sori ek, bukan keyrill remove korang! maybe ada orang yang dengki dengan aku and report yang profile aku itu ini! hurm ... xpelah, maybe ni jadi pngajaran kepada aku kot! hurm ... terpaksa lupakan fb sementara lepas nih! bnyak kenangan ngan kengkawan! isk3 ... x dapat aku cakap lagi! sabar ajelah .... kalau keyrill add korang jngan tak approve ek! 

p/s : kalau sudi, add lah keyrill kat sini ---> Keyrill Eduardo Willeyhem

Blog Keyrill is the 786,233rd most visited site on the internet !!!

Salam ...


klik gambar untuk zoom!

    are you gonna killed me??? korang percaya ke tak? blog keyrill nih "the 786,233rd most visited site on the internet??? OMG!!! keyrill pun sangat2 terkejut mengetahui tentang nih! isk3 ... entah betul entah tidak, korang tngoklah sendiri gambar yang keyrill dapat amik ni sebagai bukti! tak tahu nak cakap apalagi! mata aku pun terbeliak apabila mendapat tahu! 

klik gambar untuk zoom k!

klik gambar untuk zoom!

klik gambar untuk zoom!

   bnyak yang aku kaji untuk mendapatkan kepastian tentang perkara nih! adoiyai! biar betul nih kan? hurm ... memang aku ni terkejut habis, bagaikan tak memijak lantai kaki aku tadi! isk3 ... kepada korang, kalau masih ragu2 lagi dan fikir keyrill nih bohong, ha ... klik sini! sebelum tu, korang tngok dulu gambar di bawah ini, selepas korang tekan link --> klik sini! , korang kena baca betul2 and then korang tekan KEYRILLAUGUSTINE.BLOGSPOT.COM kat tajuk atas tu sekali, korang akan tahu kemana link tu bawa korang ... masih tak tahu yang mana harus korang tekan, lihat gambar nih! ...

klik gambar untuk zoom k!
   
telan liur keyrill dibuatnya! hurm ... betul ke tak, korang tngoklah betul2! keyrill pun bagaikan tak percaya aje! hurm ... bahasa pun tunggang-langgang aje ni nak ceritakan kat korang! ha ... teruja sngat2! huhuhu ...

Taylor Swift | Sweetheart Of The Year

Salam ...



   it is a rare occasion indeed to find a teen pop star, making headlines for all the right reasons! this is why mothers can't find a better role model than Taylor Swift, who needs little theatrics (or bare skin) to put on a great show. and Taylor is not just a teen favourite. she's crossed over so successfully that even burly guys are happy to blast You Belong With Me on their pickup stereos. yes, part of the lass' mainstream popularity is the result of being interrupted by Kanye West at the MTV Video Music Awards. nevertheless, the gracious manner with which she handled all the publicity following that incident is the main reason she's our Sweetheart of The Year!

Lady Gaga | Music On Demand

Salam ...



    baru aje pas sarapan! hurm ... lega rasanya dah selesai rutin pagi! heheh! yelah kan, bersemangatlah sikit nak update entry! kan kan kan? ha, korang pun sama gak kalau semua tugasan dah selesai rasanya nak ber-party aje! hahaha! bnyak membebel la plak! pasal pa plak kali ni? ni Lady Gaga is back! ahakz! lama gak tak cerita pasal dia! hhuuhuh ... oleh kerana tak nak berlakunya kes apa2, bgus aku post lagu dia yang satu ni, lagu apa ek? Lady Gaga - Love Game (Hardcore Remix) suka dengar beat dia ... fuuuyyooo! korang dengarlah sendiri ek! heheh ...


P/S : bro Aie, Keyrill da tukar ngan lagu you tube plak! heheh ... yang ni okey kan? hehehe ... btw, thnk you!

Menghitung hari!

Salam ...



   whooppsss! pinjam gambar bro Dennis jap! heheh ... jngan marah bro ek! ahakz! macam nilah kehidupan kita yang memang dah biasa dengan komputer! bngun aje dari tdo, memang akan buka blog! update satu entry pastu baru pergi mandi and sarapan! hehehe ... sementara menunggu komen korang! ha ... see! kecewa tau kalau buka blog balik, tngok kosong! tiada sebarang komen! korang pun mesti rasa macam tu kan? so make a deal with it! and thinks!

terpesong sudah dari topik kita! hehehe ... ni ha, keyrill menghitung hari ni! yelah, esok dan lusa aje lagi! huhuhuh ... tinggal 2 hari aje lagi sebelum keyrill bertolak pergi! huhuhuhu ... so sad ma ...! sebelum balik tu, keyrill nak makesure update entry seberapa bnyak yang mungkin supaya blog ni taklah kkeringan kerana kemarau kan? ahakz! apa2pun, selamat pagi semua! okeyh, nak chow pergi mandi plak! heheheeh ...  

P/S : Awas!! jngan contohi perangai budak nih!! hehhehe! :P 

GiveAway Domain Daripada MelRomeo.com


Salam ...
   keyrill ditag kawan keyrill nih, bro TE atau dikenali dengan nama Tengkorakemas! hehehe ... pomot jap nama ko bro ek! ahakz! ni ha, aku ditag untuk turut mnyertai giveaway menarik nih, blom menang lagi! ahakz! baru aje join! apa2pun, tahniah buat bro TE coz dah menang dah dan kini beri peluang untuk keyrill plak kan?  


GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM
Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS
1. Afizz
MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG
GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM
Syarat & Peraturan :
  • Buat 1 entri bertajuk “GiveAway Domain From MelRomeo.Com“
  • COPY ayat berwarna Merah diatas dan PASTE di blog anda. (PASTIKAN LINKBACK KE ENTRY INI)
  • Tag 5 orang kawan Bloggers
  • Komen entri ini (Sila klik) berserta link entri anda dan Siap!
  • Pemenang akan dikira menggunakan Random.ORG! manalah tahu kan, korang orang yang bertuah! ha ...
(Tarikh Tutup 30 November 2010) Jadi sahabat blogger lain juga berpeluang menyertainya!

Cerita Kreatif Ben Ashaari : Blogger Kering Idea

Salam ...


    erk? kering idea ek? hehehe ... keyrill xlah kering idea nih, bnyak nak share! cuma malas nak update aje! huhuh ... korang nak join tak? ni En Ben yang cadangkan! ahakz! kalau nak join and nak details yang lebih lanjut, klik ---> Cerita Kreatif Ben Ashaari : Blogger Kering Idea! okeyh, xmo cerita bnyak, jom lihat keyrill kering idea plak susun gambar kat bawah nih! ;)

* * * * * 
first of all, kyle meet jason ...


kyle like to play guitar but jason ...

he like to eat watermelon very much! 

sometimes, they play together ...

smile and laugh together ...

one day, jason look sad! but what about kyle? 

let see ....

urgh!! kinda boring! 

hahaahhaha~ 

that's the end!(aku pun kering idea)

    pastu, aku pun betul2 kering idea macam mana nak akhirkan cerita nih! hehehe ... apa2pun, kepada korang yang rasany nak join, cepatlah! peluang masih terbuka lagi nih! huhuhu ... betul ke tak cara keyrill tu, belakang kira, yang penting, keyrill dah buat demi En Ben! ahakz! ;)

It's holiday, back to my hometown, so?

Salam ...



    hurm ... gonna leave my lovely Kuching Town! nak buat macam mana kan? ibu bapa sedang menunggu kepulangan anaknya di kampung tu! keyrill pun rindu gak ngan ibu bapa! bersyukur sangat2 sebab masih dikurniakan kedua2 ibu bapa! masih ada tempat nak bergantung kalau bebudak macam aku nih! budak lagi ker? huhuhu ... kepada korang, hargailah ibu bapa, sayangi mereka! nescaya, Tuhan memberkati korang!

back to our topic, balik kampung nanti, awal2 keyrill bagitau, keyrill x dapat nak update apa2! dua minggu plak tu! isk3 ... im gonna miss you, keyrill! heheheh ... gurau sat! pas hari Ahad ni, keyrill x dapat BW blog korang, komen blog korang ... urgh! so painful tau tak? so, masa kat kampung nanti, keyrill kumpul semua even or cerita yang sesuai dan menarik untuk kita kongsikan bersama kat sini! itupun selepas dua minggu berada di kampung halaman! heheheh ...


walau apa2pun, balik cuti ni, keyrill nak spend masa ngan kengkawan, ngan family! supaya dapat hilangkan boring tu, kan? dapat main bola sesama, memancing sesama, mandi sungai sesama, tangkap ikan sesama, and ... memandangkan keyrill tinggal di rumah panjang, tidur pun sesama kat "ruai"! erk? "ruai"? hehehe ... keyrill pun tak tahu macam mana nak jelaskan kepada korang maksud "ruai" dalam bahasa Melayu! untuk pengetahuan korang, keyrill ni Dayak people okay! ahakz! apa2pun, enjoy time cuti korang! lakukan untuk kerja yang berfaedah! luangkan masa sebaiknya dengan orang tersayang!  

Dada perempuan? Puting besar? Susu besar? Gambar sex bugil?

Salam ...



    kasi large punya biar korang lihat sendiri! keyword yang korang juga yang taip and cari kat blog aku nih! heheheh ... see? ada dada perempuanlah, puting besarlah, susu besarlah, gambar sex bugil lah! adoiyai ... macam2 keyword yang korang bagi! ahakz! mati aku! blog aku ni bersih2 dari semua tu, tiba2 kat keyword ... ? isk3! kepada yang perempuan tu, minta maaf lah yer sebab publish ni, keyrill juts nak bagitau and share ngan korang aje! juga sebagai peringatan! huhuhuh ... xde kena-mngena dengan yang hidup dan mati ... kepada blogger2 tu, korang pun mesti gak selalu tngok katak kunci korang pelik2 ... ahakz! ha, itu namanya, ada orang datang blog kita! ha, dorang cari pasal sex aje ek! pasni cerita pasal sex, mesti bnyak yg dtg! oppps! jngan keyrill, ko budak sekolah lagi! hehehe ... okey okey! gurau aje, jngan amik hati! 

Tangled - Movie Special!

Salam ...



    ha, korang mesti dah tngok movie ni kan? erk? trailer aje ... heheheh! xdelah, gurau aje pagi2 macam nih, xda salahnya kan, malah membuatkan kita tersenyum and happy! aik? keyrill napa online?? ko kan sekolah? ye tak ye la plak! huhuhu ... today tak sekolah, demam panas badan nih, sempat lagi bergurau kan! uncle pun baru balik dari Pontianak harini ... yeay, dapat ole2... heheh!

balik kepada tajuk kita plak, xmo membebel bnyak! huhuhu ... korang mesti gak bnyak dah baca entry blogger pasal movie keluaran 24 November nih, "Tagled" ala2 Rapunzel gitu ... hhehe! memanglah Rapunzel ngok! ahakz! so, keyrill pun xmo ketinggalan tau! nak juga share ngan korang, mana tahu masih belum ada yang thu mengenai kewujudan movie nih, kan? berfaedah gak ... :)

'Cinta Di Mata Anda'

Salam ...



BannerFans.com


first of all, terima kasih bnyak2 kepada MHZ sebab tag Keyrill untuk award yang begitu simple but nice! hehehe ... okeylah, untuk ambil award, kenalah tunaikan dahulu syarat2 nya, betul tak? okey jom ...  

Nama Penuh
Keyrill Eduardo Willeyhem @ Augustine

Pandangan/komen terhadap Cool fm
pandangan terhadap Cool fm, erk? walaupun belum kenal sangat dengan adminnya, MHZ nama sebenar, Mohd Hakimi bin Zulkifly, namun seperti sudah berbulan2 kenal! hehehe ... yeker? xdelah, baru aje kenal ngan dia ... hehehe! baik gaklah orangnya! pomot jap, klik sini untuk pergi ke blog dia k! komen plak pasal Cool fm nih, keyrill tak gak pernah dengar stesen radio nya, bukan apa, sini kan Sarawak, MHZ kan kat semenanjung, so, stesen radionya mungkin tidak sama! susah nak cari stesen radio semenanjung kat sini tau!

Definisi Cinta Di Mata Saya :
Cinta itu seperti hati, bukannya untuk mainan, cinta juga perasaan! 
sekali cinta ini kau lukakan, maka lukalah hati dan perasaan ini!

6 Rakan yang ditag :

jom sama2 meriahkan Definisi Cinta nih!

Tarikh Tutup :
16/11/2010 

Rihanna - What's My Name? ft Drake

Salam ...





    BW seperti biasa ... ahakz! bnyak gak yang datang membalas kunjungan rakan tadi! hhehehe ... memang dah biasalah tu kan! dah adat dalam dunia berblogger nih, kan? balik kepada topik kita, korang mesti perasan kan kalau dengar radio Hitz.fm! walaupun lagu dia "Only Girl In The World" masih lagi hangat diputarkan di corong radio, nmun keluar juga single terbarunya! heeheh ... nak tahu lagi apa? ni ha, lagu terbaru nih dari Rihanna - What's My Name? ft Drake? ha ... apa plak macam tu tajuk nya kan? hehehe ... kalau nak tahu dengan lebih detail lagi, jom kita tonton video musiknya plak! baru puas hati! ahakz! kepada korang yang nak download ....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...