Kesiannya aku, kan? orang susah ...

    ha, untuk korang tengok! korang pernah makan makanan mcm ni tak? huh! lupa pulak, korang kaya, aku mana ada korang pernah tengok makanan macam ni. korang jijik tengok kan? aku mana ada kaya mcm korang, tulah pasal makanan cuma itu jer ... nak tak nak, memang dah nasib juga kan. itulah, berusaha dengan belajar bersungguh-sungguh bagi yang masih belajar tu. kepada yang bekerja pun sama, duit tak datang bergolek. tak datang melayang beri pada kau. nanti dah berjaya, hidup pun senang ... keluarga pun bahagia. ni, keyrill nak share bagaimana hidup sebagai orang susah. bukan nak mengata dan menunjuk, saja je nak bagi korang tengok dan sedarkan korang. kalau hidup senang, okeylah sikit, boleh tunjuk paha ayam, daging, makanan KFC kat sini tadi. tapi ini tak ... 


nasi bukannya seperiuk besar ...


nasi dan sup ikan jer!


segelas air limau pun jadilah ...


inilah aku, gaya orang susah makan!


    kais pagi makan pagi, kais petang makan petang ... msih berguna lagi pepatah tu. apa2pun, sharing is loving kan? so, kenalah share supaya korang tahu dan sedar bukan senang hidup susah. selepas ni, jangan pulak berlagak. mentang2 diri tu kaya, bnyak duit, suka hati nak menghina orang yang susah. xda pahalanya! dosa adalah ... 


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...