'YB' ? Nak jadi 'YB' tak?


Salam ...


    seperti biasa, balik je sekolah buat rutin harian ikut jadual. ahakz! xleh nak langgar ... nanti hilang kepercayaan keluarga. kalau langgar, dah ... xleh nak update blog lagi. so, kena ikut peraturan dan gunakan kebebasan yang ada dengan sebaik mungkin. thats mean, kerja rumah mesti siap dulu, barulah free! free from everythings! he he.


balik pula kepada topik, ni ha, waktu makan tadi kan, keyrill tengok kakak baca majalah, then, tengok perkataan 'YB' kat muka surat depan tu. teringat pula kat sekolah lama, cikgu selalu katya murid2  dengan perkataan 'YB' terutama murid2 di kelas tercorot! isk3 ... mcm2 perangai cikgu ni, kan ? korang nak tahu tak maksudnya apa ? kalau nak tahu ... jom!


   "orang berebut-rebut nak jadi YB(Yang Berhormat) tapi korang ni berebut-rebut nak jadi YB(Yang Bodoh)" 


patut ke cikgu kata mcm tu kat murid2nya ? tahulah mereka tu kurang ilmu, mereka bukannya tak berilmu langsung. patutlah sekolah tak naik2 lagi prestasi, semuanya 'YB' kat sekolah tu. ini berkaitan dengan entri yang lepas, dah baca ke blom ni ? kalau belum ... and nak tahu how was that, Klik Sini !!





0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...