Cikgu ... Kenapa pindah?

Salam ...




    farewell ... angin yang bertiup, pasti akan berlalu. 
membawa sisa2 hidup yang bnyak meninggalkan kesan. 
dan waktu memang sukar untuk dihentikan! ianya berpusing dan berpusing tanpa menunggu kita! 
sudah pasti meninggalkan juga suatu kenangan!


    first of all, saya nak minta maaf kepada Cikgu Thomas, kalau ada silap dan salah, tolonglah maafkan saya cikgu ek! tak terasa perkenalan yang baru bermula ini berakhir dengan segera, kan cikgu! memang diakui agak terkilan bila mengetahui yang cikgu kesayangan ramai ni akan berpindah! huhu ... memang tak sangka! apatah tuan punya badan sendiri, kan cikgu? berita baiknya, dia naik pangkat kat sekolah sana, tapi berita buruknya, dia terpaksa berpisah dgn pelajar SM Teknik, Kuching. :'(

hari ini, hari selasa, so adanya perhimpunan! then, Cikgu Thomas pula diminta berucap. seperti biasa, memang semua org akan meminta maaf kalau pernah berbuat salah kan? dia pun tidak terfikir yang dia akan dipindahkan. siapa yang sangka kan? huhu. kenapa tidak sampai habis tahun ini sahaja dia di sini kan? tapi apa nak buat, dia dah keputusan! huhuh ... 

kepada Cikgu Thomas, semoga berjaya di sana nanti k. jngan lupakan kitaorang kat sini, cikgu. hehehe ... okey, nak tahu sejarah hidup dia tak? (bukan rahsia hidup awak cikgu ek, tpi perjalanan hidup awak). nak share sikit boleh kan? heheh ... 

Alkisah ...
dia merupakan seorang guru BI, kalau tak silap, sudah 7 tahun dia mengajar di sini, SM Teknik, Kuching. sorang guru yang berani menegur salah laku disiplin pelajar! so, kena bertegas dlm menjalankan tugasan, kan? huhu. dah namanya tugas! keyrill boleh cakap yang dia seorang guru yang bertanggungjawab. sentiasa mengambil berat tentang pelajar2nya . sebab itulah keputusan pelajar yang diajarnya meningkat dari tahun ke tahun. apa tidaknya, cara pembelajaran dia sangat berkesan sehingga membuat pelajar suka belajar dengan dia. melalui pembelajaran menggunakan ICT dan mcm2 lagi. (lupa!) okeylah itu sahaja info yang dpt saya catit ketika pengetua berucap di atas pentas pagi tadi.

akhir sekali, semoga berjaya kepada Cikgu Thomas, kepada korang, sudi2kanlah menjenguk blog dia ek! walapun dia baru dlm dunia ni mcm keyrill,  yeker? entahlah!? hehe ... tolonglah ek up2kan trafic dia, tinggalkan komen korang and be his followers! sebelum tu, keyrill nak minta maaf sekali lagi dari hujung kai ke hujung rambut kalau ada tersalah tulis. jaga diri baik2 di sana cikgu!

3 comments:

tengkorakemas berkata...

dia pindah mana?

bagus kalau ada cikgu yg tau cara pembelajaran yg berkesan ni, sebab kebanyakan cikgu asyik ikut text book je..tak syok,

Afizz berkata...

memang rasa sedih sangat-sangat bila cikgu feveret kita pindah kan?...

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ tengkorak emas : dia pindah p SM Teknik, Betong. ha'ah la, kan? asyik text book aje, mana x boring? huhuhu...

@ Afizz : heheeh...yalah kan? dah lumrah hidup..kita memang tidak dpt lari dari semua tu... so, terima ajelah kan>?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...