Rokok VS Coca-cola!

Salam ...





    kebanyakan orang kata, bukan kebanyakan, malah majoriti mengatakan rokok merbahaya! memang pun kan? tngoklah kat atas tu berapa banyaknya kandungan merbahaya yang terdapat di dlm sebatang roko yang hanya seberat 1gm jer! huhuh ... tapi, macam mana pula dengan coca-cola? merbahaya ker? ha ... apa pendapat korang?








just nak tahu aje! bukan apa, sebab coca-cola ni memang minuman feveret keyrill! isk, tak sah hari kalau tak minum coca-cola. ni tadi pun baru je pesan kat uncle suruh beli dua botol! gila! hahaha ... isk3! at least bukan minuman keras kan? such as, arak level 5, golden and whatever! huh! am i right? so, keyrill just nak tahu je. lagipun, keyrill nak jaga kesihatan juga, kan? cikgu kat sekolah selalu kata, coca-cola merbahaya! bergas! memanglah bergas, dah namanya berkarbonat! apatah lagi, apabila si cikgu tu bagitau yang pernah berlakunya kematian akibat meminum atau mengamalkan coca-cola sebagai minuman harian! isk3 ... bahaya tu! pendapat korang plak mcam mana? 


huh! that's sound bad! nak bertanya betul ke tak, cikgu tu lak dah bagitau. so, nak tak nak, terpaksa berdiam jer. huhuhu ... okeylah, nak chow dulu. pasni siapkan kerja rumah. then, baru update blog lagi. lama dah tak update. hehe .


P/S : jangan amalkan rokok sudah!

4 comments:

tengkorakemas berkata...

aku ada dgr dan baca tentang keburukan coke ni, faktanya sama, bahan aktif Coke adalah phosphoric asid, selalu boleh buat hilang karat atau cuci minyak, katanya berdasarkan kajian saintifik..

so mybe langkah selamat ko boleh kurgkan sikit, 100plus tak layan ke?he

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ tengkorakemas : oh...yeker? huhuh...thnk you, bro! okey, i'll try! 100plus? layan gak, tapi kurang dari coke! heheh....

tim berkata...

orang selalu cakap coke tu boleh bersihkan tandas..

abes..air kosong yang selalu diminum tu guna untuk cuci tandas juga kan..??

eh eh emo pula..

cola lover.

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@tim aik? yeker? hahhaah ... kalau ye pun, kita jugak yg minum, kan? :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...