Tukar facebook profil skin korang di sini !!!

Salam ...


    ini bukanlah sesuatu yang baru bagi mereka yang pernah mencuba tutorial yang macam ni. ahakz! keyrill dapat tutuorial ni dari Kak Huh Hud. keyrill pun nak share ngan korang gak ... samalah memiliki profil skin yang akan korang pilih sendiri nanti, okeylah ... xmo cakap bnyak2 lagi, jom!


fisrt of all, korang pergilah ke sini! kliklah ...


then, korang akan tngok gambar seperti di bawah ni, dan korang perlu lakukan hanyalah klik je "download" tu. 




korang dah klik "download"? kalau sudah tu, langkah seterusnya yang perlu lakukan ialah, pilih extension yang korang rasa sesuai nak guna sebagai contoh, korang selalu guna google chrome, seperti contoh di bawah, pilihlah google chrome ...



setelah klik "download", korang perlulah klik perkataan install! sebagai contoh gambar di bawah ...


then, pergi ke facebook korang, then, korang pergi ke account, stop! jangan tekan account, tekan social plus kat sebelahnya tu. seperti gambar di bawah ...

klik yang last sekali tu ek ...

sekarang, apa yang korang perlu lakukan, pergi ke social plus, then tekan profile skin management, so, pilihlah mana satu skin korang nak guna! mudah kan? huhuh ... selamat mencuba!!

4 comments:

tengkorakemas berkata...

pergh memang smartla, tapi aku takde fb hehehe

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ tengkorakemas : aik?? yeker tak ada fb nih? hehhehe...

tengkorakemas berkata...

@ Keyrill

betul beb hehe ko dgn Amir pula takde twitter ke?

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ tengkorakemas : adalah...napa? nak follow ker? huhuhuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...