It's holiday, back to my hometown, so?

Salam ...



    hurm ... gonna leave my lovely Kuching Town! nak buat macam mana kan? ibu bapa sedang menunggu kepulangan anaknya di kampung tu! keyrill pun rindu gak ngan ibu bapa! bersyukur sangat2 sebab masih dikurniakan kedua2 ibu bapa! masih ada tempat nak bergantung kalau bebudak macam aku nih! budak lagi ker? huhuhu ... kepada korang, hargailah ibu bapa, sayangi mereka! nescaya, Tuhan memberkati korang!

back to our topic, balik kampung nanti, awal2 keyrill bagitau, keyrill x dapat nak update apa2! dua minggu plak tu! isk3 ... im gonna miss you, keyrill! heheheh ... gurau sat! pas hari Ahad ni, keyrill x dapat BW blog korang, komen blog korang ... urgh! so painful tau tak? so, masa kat kampung nanti, keyrill kumpul semua even or cerita yang sesuai dan menarik untuk kita kongsikan bersama kat sini! itupun selepas dua minggu berada di kampung halaman! heheheh ...


walau apa2pun, balik cuti ni, keyrill nak spend masa ngan kengkawan, ngan family! supaya dapat hilangkan boring tu, kan? dapat main bola sesama, memancing sesama, mandi sungai sesama, tangkap ikan sesama, and ... memandangkan keyrill tinggal di rumah panjang, tidur pun sesama kat "ruai"! erk? "ruai"? hehehe ... keyrill pun tak tahu macam mana nak jelaskan kepada korang maksud "ruai" dalam bahasa Melayu! untuk pengetahuan korang, keyrill ni Dayak people okay! ahakz! apa2pun, enjoy time cuti korang! lakukan untuk kerja yang berfaedah! luangkan masa sebaiknya dengan orang tersayang!  

9 comments:

Azman Roslan berkata...

pulanglah ke pangkuan keluarga..

Afizz berkata...

oh...selamat bercuti ye keyrill :).
Aku tengok dalam entry ko dulu-dulu , ko nampak kurus je. Sekarang ni dah ada shape pulak.. Ape rahsianye? hehehe

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ Azman : thnk you, bro.. you too! :)

@ Afizz : thnk you, bro! hehehe ... erk? kurus ek? hahha... blajar dari Abg Aie, Darkbatman punya blog! hehehe ...

http://darkbatman.com/

PMOfficial berkata...

sedih lak ai....heheheee....happy bercutiiiiiii

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ PMOfficial : sedih ek? hehehe...xpe, nanti dapat jumpa lagi! hehehe! yeah, you too! selamat bercuti gak ek! ;)

apezs shah berkata...

Selamat Hari Raya Aidil Adha.
Semoga semua dalam keadaan baik.
Back to de HOME is BETTER..;)

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ Apezs : ha'ah, thnk you Apezs! you too ek! take care, bro..!

tengkorakemas berkata...

eh balik ke mana Keyrill?kat bahagian mana rumah panjang tu?

hm..teringat Kg Budaya Sarawak bila ckp pasal umah panjang ni..lama gile aku tak pegi

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ TE : kat Sarikei...x jauh pun..huhuhu! ha'ah lah...kampung budaya sarawak! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...