Lembaga tak diketahui !!


P/S : I wonder if that is real!

Matt Dallas a.k.a Kyle XY

Salam ...


   hurm ... kalau xda blog, xda maknanya hidupku. aku berblog hanya ingin meluahkan apa yang terbuku dlm hati ni, apa yang aku tahu dan pendapat yang aku dpt berikan sebernas yg mungkin. cuma blog satu2nya tempat untuk meluahkan segala2nya walaupun tidak bernyawa mcm manusia. namun, dia setia padaku. hu hu. korang pun lalui perkara yang sama kan? he he ...


hurm ... bnyak membebel la plak! okeylah, balik kepada topik kita. ha, Matt Dallas a.k.a Kyle XY, korang kenal tak? hah? tak kenal? ko jngan main2, broder. he he ... xdalah, gurau aje. takkan korang tak kenal, kan? kalau yang ini kenal?


ha, amacam? hensem tak? ha ha ha ha ... inilah dia Matt Dallas watak utama kat drama Kyle XY tu. eh? drama ker? apa2 aje lah. ni ha, keyrill nak ceritakan sedikit mengenai drama Kyle XY yang dia lakonkan tu. sebelum tu, nak senaraikan dulu pemegang watk utama dan watak sampingan drama Kyle XY ni.

Watak utama :

Matt Dallas sebagai Kyle
Marguerite MacIntrye sebagai Nicole Trager
Bruce Thomas sebagai Stephen Trager
April Matson sebagai Lori Trager
Jean-Luc Bilodeau sebagai Josh Trager
Chris Olivero sebagai Declan
Kirsten Prout sebagai Amanda
Jaimie Alexander sebagai Jessi

Watak sampingan :

Nicholas Lea sebagai Tom Foss
J. Eddie Peck sebagai Adam Baylin
Martins Cummins sebagai Brian Taylor

ha, itulah antara pelakon2 yang menjayakan drama bersiri kekeluargaan ini di samping hidup mereka dikelilingi misteri dan bahaya setelah kemunculan Kyle. tontonlah sendiri kesudahannya ek. aik? ada kat tv lagi ker? xpalah, kalau takda, jangan risau, kat DVD ada ... he he. jom skodeng sinopsis dia plak!

Sinopsis :

"A teenage boy is found wondering in traffic, naked and confused. with no memory of who he is or where he is from, Kyle is sent to Juvenile Detention center, where it is discovered he has no belly button. His pyschologist takes him into her home and soon is introduced to the world of teenagers, parties, video games and other human activities. He has the ability to get through a two hours IQ test in five minutes, with a pefect score to boot. Kyle soon becomes accustomed to life, but there is a mysterious stranger following his every move!"


ehem! dah habis baca? faham tak jalan cerita dia mcm mana? ha ... kalau korang tak faham, tak tahulah keyrill. hu hu. kepada yang memang mengikuti perkembangan drama ini episod demi episod, sudah tentu dorang tahu kesudahan drama ini. he he. kepada yang tak dpt lihat semua episod atau memang tak tengok langsung, korang carilah kat internet atau tengok kat you tube kalau nak ikuti kisah si Kyle ni. itupun kalau ada. hu hu. keyrill x boleh jamin. hu hu...

Pengalaman yang memang tak boleh aku lupakan!

Salam ...

   huh! baru aje sampai kat rumah lepas balik dari keluar ngan kwan2 siang tadi. hisk! tersiksa aku. money dahlah pokai, nak makan duit xda plak! susahnya ... cari ATM, semuanya ngok! semuanya x dpt pakai. asyik batal aje Master Card yang aku guna tu. ingatkan dah habis, dah xda duit lagi dlm tu, sekali check kat EonBank, fuh! masih beribu-ribu lagi ada dlm tu. tak kuasa aku nak guna ATM lagi. silap2 boleh makan duit aku plak, kan? x guna punya ATM. aku nak mati tak makan seharian dibuatnya. 

lagi satu, ingatkan pukul 10 cun kawan2 sampai kat The Spring tadi, tapi hurm ... habis aku tngok wayang barulah dorang sampai. xpalah ... he he. sabar kan diri. pastu, kena tunggu dorang keluar dari panggung la plak. bukan apa, kan dah janji nak jalan sama2. sejam lebih plak aku tunggu. tapi aku tetapm sabar tunggu. nak buat mcm mana, dah nasib kan? hu hu.

nak g makan, ATM ngok betul plak! nak ambil duit pun x dpt. isk3 ... x kuasa aku nak ambil duit guna ATM lagi. panas betul hatiku. apa tidaknya, habis satu bngunan tu aku pusing cari ATM gara2 nak makan and keluarkan duit. tapi apa aku dpt ... ? memang aku tak lupa malang hari ni. 

nasib baiklah aku ada kupon Sushi King berharga  RM20. so, boleh ambil makanan free kat Sushi King. itupun boleh ambil 4 aje. yelah, satu tapak Sushi King tu dah RM5 tau. ha ... jangan main2. so, makan ngan kawan2lah tdi. beli air, guna duit kawan la plak! isk. memang benci tol aku. sebenarnya, aku x nak mnyusahkan kawan2 pasal duit ni. bukan apa, nanti aku lupa bayarlah plak. nantilah aku bayar duit kau, bro. hari isnin ni. ahakz!

Misteri di sebalik lif!



Salam ...

   baru bangun tido ni. he he. sedapnya sarapan pagi tadi. ni ha, tunggu nak keluar ngan kawan2 classmate ni. so, sementara tunggu pukul 10, keyrill update lah blog yang tak seberapa ni. he he. seperti biasa, memang akan keyrill update entry tentang movie, best gak, nak tenangkan hati ni. mandi pun lom lagi ni! isk3 ... cepatlah update blog ni, nak g mandi ni, jam dah pukul 9! ahakz!

ha, korang pernah tengok trailer movie Devil tak? kalau pernah, baguslah. movienya plak dah? kalau lom, jom kita skodeng sama2 ek kisah di sebalik movie keluaran terbaru bergenre horror ni. ingat, kepada yang memang mudah terkejut atau boleh di kategorikan sebagai orang tua2 tu, jangan sesekali tengok movie seram sebegini. 


tut ... macam mana nak tahu kisahnya? apa tunggu lagi, kliklah sini!! cepat! jangan tunggu lagi tau. terlepas tonton movie nya nanti. ahakz! gurau ajelah. ni ha, kalau nak tonton trailer nya, jangan risau, keyrill sediakan untuk korang. yang penting korang sihat2 saja ek! jom ...



P/S : okeyh! keyrill nak chow!! yehaaa!

Legend Of The Guardians


Salam ...

   ni ha, baru habis balas trafik sekali lagi! he he. baru je beberapa minit berlalu dan entry yang sebentar tadi pun dah di post kan. sekarang nak post lagi. isk3 ... dah dibagi tips pun masih tak amalkan! susahnya ... bukan apa, ni ha, entry aku ni semakin lama, semakin kureng! ahakz! kepada yg sudi singgah2 tu, terima kasihlah ek. kalau x dpt balas trafik, maaflah k. kalau ada waktu terluang, keyrill lawat koranglah k. esok pergi tengok wayang. hurm ... antara movie yang gerenti ditonton esok ialah ...

1. Resident Evil : Afterlife
2. Piranha
3. Devil
4. Step Up 3D

dan tiba-tiba mataku terpegun, dan segala2nya membuatku kaku. cehwah! he he. ni ha, tiba2 aku teringat kat movie ni, "Legend Of The Guardians". ha, korang dah tngok blom? aik, movie baru lagi kat pawagam kan? hu hu ... jom kita skodeng sinopsis dia plak. mana tahu, best ke tak? 

Sinopsis : 


Acclaimed filmmaker Zack Snyder makes his animation debut with the fantasy family adventure Legend of the Guardians, based on the beloved books by Kathryn Lasky. The film follows Soren, a young owl enthralled by his father's epic stories of the Guardians of Ga'Hoole, a mythic band of winged warriors who had fought a great battle to save all of owlkind from the evil Pure Ones. While Soren dreams of someday joining his heroes, his older brother, Kludd, scoffs at the notion, and yearns to hunt, fly and steal his father's favor from his younger sibling. But Kludd's jealousy has terrible consequences--causing both owlets to fall from their treetop home and right into the talons of the Pure Ones. Now it is up to Soren to make a daring escape with the help of other brave young owls. Together they soar across the sea and through the mist to find the Great Tree, home of the legendary Guardians of Ga'Hoole--Soren's only hope of defeating the Pure Ones and saving the owl kingdoms. 


ha, amacam? okey tak? he he ... jangan lupa ikuti kisah legenda ini ek! kalau tengok trailer pun tak cukup lagi. kita mesti nak tngok full-movie kan? he he. samalah dgn keyrill. tak nak alang2, i mesti keluar lagi next time tngok movie ni ... hu hu. ada yang nak ikut tak? booking awal k!


Nak Download?

Salam ...


   bnyak gak trafik mlm2 mcm ni ek! he he. memang berblogging mlm semua ker? ahakz! xdelah, saja aje nak gurau. boraing sangat ni. lagipun bnyak gak lah kawan2 yang sakit harini. isk3 ... apa korang mkan smpai sakit mcm tu sekali? hu hu.mlm ni, nak share something ngan korang. nak tahu, jom ...


nak tanya korang, pernah dengar nama zedge tak? di situlah orang selalu download theme, ringtone, video dan bnyak lagi. korang pergilah sini! kalau nak tahu or maybe nak cuba. tapi ... mestilah daftar dulu ek! free je daftar tu. pas daftar tu, korang downloadlah mana2 yang korang nak. theme ke, video ke, game ke ... bnyaklah. tapi keyrill biasanya download video ngan theme ajelah. he he. enjoy your day guys!

OMG !!

Salam ...


   keyrill jalan2 singgah kat blog kawan2 tadi. baru je habis makan ni! he he. seperti biasa, tunggu sampai 1-2 jam camtu, memang belom pos apa2. biar dulu tenang keadaan. itulah tips untuk berblogger, jangan terus post aje. 1-2 minit pastu, post lagi satu entry. isk3 ... lebih baik jangan ek!


ni ha, singgah2 kat blog kawan sorang ni, so keyrill tertarik dgn entry dia tentang video prank tu. korang pernah kenakan kawan2 korang tak? sama ada dari segi lawak ke tak ker ... sama aje! korang tahu tak, tidak semua 'lawak bodoh' yang kita buat tu betul! kesian aku tengok si perempuan tu kena terjah, pastu ... OMG!!! korang tengoklah sendiri ek. tak sampai hatiku.



2 aktiviti sehari!

Salam ...


   hari ni, hari Jumaat! hurm ... ini menandakan permulaan yang baik untuk aktiviti berhujung minggu bagi yang bekerja dan juga pelajar sekolah. boleh merehatkan diri dan melakukan aktiviti hujung minggu. yea!! seminggu kini dah berlalu. that means, 8 minggu sahaa tinggal untuk cuti panjang @ akhir tahun! isk, cuti jak kerja kwu tok, sikda kerja lain gik ka? ahakz! best gak hujung minggu kan ...


he he ... ni aktiviti aku untuk esok, first thing i have to attend tomorrow, esok tengok wayang then, pergi Jom Heboh pulak petang tu. hu hu ... bestnyer! ada gak kawan2 yang ikut, itupun keluar sekali-sekala dgn kawan2 classmate! sesekali keluar xda salahnyer kan? he he. well, have a nice day and enjoy your weekends!

Aik? ada movie Pokemon pulak?


Salam ...

   Pokemon yang asalnya cerita kartun, kini menjadi realiti. bukan lagi karrtun, malah movie! Pokemon ada movie? betul ker? ha, jangan x caya, Pokemon pun ada movienya gak tau! macam Dragonball dulu tu. ha, kali ini dorang buat movie Pokemon : Apokelypse. bnyak aksi dlm movie ni! hurm ... best ker? ahakz! sama2lah kita nanti2kan ek! nanti kita bandingkan sama ada movie ni best lagi dari Dragonball atau ni yg best lg? hurm ... kenapa suka tiru cerita kartun Jepun? apa yg bestnyer? nak sinopsis? jom ...

Sinopsis : 


Celadon City hasn't been the same since the Gyms closed down. Pokémon fighting has gone underground, and the sport has gotten a taste for blood. Ash, Misty, and Brock have been forced deep into the city's seedy underbelly to keep training, but the Pokémon aren't the only ones in danger. Now, Ash must choose to either become a master in the grim world of illegal pokémon fighting, or make a desperate stand to free them all from the criminal grip of Rocket Industries. 



ha, amacam? okey tak? best ke tak itu terpulang kepada selera sendiri. huhuhu ... keyrill cuma nak share aje! manalah tahu, menarik ke tak, kan? kalau masih ragu2 lagi tentang kebenarannya cerita kartun ini dimoviekan, jom tengok video dia pulak. ini trailer aje, belom lgi keluar movie ek! sabar k. ahakz!



Glee - Telephone cover


Salam ...

    best gak lawat blog kawan2 ni ek. ahakz! pelbagai citarasa yang terserlah. dpt diperhatikan bertapa ramainya blogger2 baru masa kini. sehari maybe bertambah lebih seribu org kot ? ahakz! keyrill teka je, kalau lebih dari seribu baguslah kan. dapat baca kisah hidup, masakan, movie dan sebagainya yang dorang post. itupun kalau kita follow dorang. memang seronok berblogger ni kan ? tapi ingat, berblogger pun, ada peraturannya tau. ha, so ... becareful! hurm, bosanlah mcm ni. apa kata tengok video Glee Season 2 ni, di mana Charice dan Lea Michelle bergandingan bersama. best! ahakz! lagipun aku memang minat sanagt si Gaga ni. Layan!!


The new journey of Resident Evil Afterlife



Salam ...


    kita semua tahu yang movie ini memang sudah ditonton oleh semua lapisan masyarakat. tiada yang tidak tahu mengenai movie yang memang best dan beraksi ini. keyrill bari 4 bintanglah untuk movie ini ek! bukan apa, sebab memang tidak rugi membeli tiket untuk menonton movie ini di pawagam. entahlah sudah berapa kali menonton movie ini. memang bestlah dari Salt. nak tahu jalan cerita dia ...


Sinopsis :


In a world ravaged by a virus infection, turning its victims into the Undead, Alice continues on her journey to find survivors and lead them to safety. Her deadly battle with the Umbrella Corporation reaches new heights, but Alice get some unexpected help from an old friend. A new lead that promises a safe haven from the Undead leads them to Los Angeles, but when they arrive the city overrun by thousands of Undead and Alice and her comrades are about to step into a deadly trap. 



kepada korang, memang berbaloi sangat2lah menonton movie ni walaupun sudah lama berada di pawagam. namun, tetap berada di kedudukkan yg agak menyelesakan di antara bnyak2 movie yang sedang ditayangkan di pawagam. kalau tak silap, tempat kedua dlm top 10 movie untuk minggu ini. saya suka part dorang berlawan dng makhluk yg besar dgn kapak or whatever tu ... memang best sangt2 tengok dorang. ahakz! ada gak saspen! tonton ek ... nak trailer? ha, jangan risau ... jom!

Pengalaman 4


Bila syaitan berbisik!

Salam ...

    baru aje balik sekolah. huh! malang nyer nasib harini kat sekolah. tahu2lah ek apa yg happen! kalau dah namanya sekolah ... takleh cakap! apa2pun, smpai je rumah, tenang rasanya hati dan hidup ini. okey okey, sudah2 lah tu. kali ini pasal apa plak? pengalaman kali ini entahlah ? memang semuanya memusnahkan diri. memalukan diri dan keluarga.

memang semua yg diceritakan ini adalah perempuan. ni dia, dia seorg perempuan yang memang baiklah. dahlah pandai, belajar kat U plak tu. sayangnya kepandaia dibuang mcm tu aje disebabkan kegagalan mempertahankan diri dek bisikan syaitan! memanglah kat U ni bnyak jejaka hensem2 dan bergaya juga kaya. so, si dia ni bertemu dgn cinta pandang pertamanya. awalnya, biasa aje, kawan bah. then, sedangkan masing2 menaruh perasaan. si perempuan bawalah si lelaki balik rumah keluarga kononnya nak mengeratkan lagi hubungan si lelaki dgn keluarganya. tapi, keluarga memang tidak menerima lelaki itu.

so, sebagai penyelesaian yg baguslah dorang ni lari dari rumah. tinggal serumah pulak tu! isk3 ... belum lagi bersuami isteri. so, last2, si lelaki ambil kesempatan lah. biasalah nak goda perempuan, mestilah bersikap romantik kan. si lelaki kata je, 'I Love You' terus lah si perempuan ni tidak tertahan.huh! pastu, buat maksiatlah! then, hilang kesucin sudah. si lelaki gembira lah akhirnya melihat si perempaun sudah jatuh di tangannya. setelah itu, apa terjadi ? si lelaki tidak menerima anak dlm kandungan si perempuan, then, melarikan diri. menyesal pun tiada gunanya. semuanya sudah terlambat. seperti biasa, keluarga memang tidak akan menerima kembalinya anak dehaka mereka. kalau terima ... syukurlah!   
  

Pengalaman 3

gambar hiasan

Cikgu bertaruh meniduri pelajar perempuan berasrama!

Salam ...

    hisk! kali ini apa pulak yang nak jadi kan ? semakin bnyak kisah2 yang berlaku zaman sekarang ni, terutama dlm golongan muda, remaja lagi! topik kali ini juga tidak ketinggalan cikgu2 yang memang gila seks lah, tidak semua. segelintir! bukan nak mengata, tapi memang itulah kenyataannya. cikgu pun turut tidak terlepas dari berbuat salah. jangan ingat semua yg dorang buat tu betul. tidak semua org sempurna.

ni pulak tentang 3 org guru lelaki, bersahabat baik dan masih bujang. topik utama setiap kali berbual, memang tak lain tak bukan, sex! apalagi, dah namanya lelaki kan? memang tidak terlepas dari bercerita benda sebegini. dahlah bertaruh pulak tu siapa yg paling bnyak meniduri pelajar perempuan berasrama? dorang kata, pelajar itu kakulah, ini takutlah, menangslah semasa berhubungan intim. isk3 ... 

di mana pendidik kita yang bertamadun kalau mcm ni ?? hancur negara dibuatnya. ini satu yg paling keyrill x nak dengar apabila kawan keyrill tu bercerita, dia kata, cikgu tu cakap mcm ni, "eh, sudah tidur dengan saya perempuan tu! tak best! kaku je. no class" ... aku diam! bertapa ada juga binatang bertopengkan binatang ini di sekeliling kita ni ek! kan dah jatuh maruah bagi kaum perempuan tu. jagalah tubuh badan itu dgn baik, korang tu hanya untuk suami korang je, kalau belum bersuami, badan korang tu tak sah lagi untuk orang lain miliki! si lelaki pula sama! korang untuk isteri korang je! dah ada satu, cukuplah, kan ? ni tak, diberi hati, minta jantung!

Pengalaman 2



Tamak!


Salam ...


    ni, jalan2 jap pergi blog kawan2. he he he. selepas habis yang pengalaman 1 tadi. pengalaman kedua pula menyusul. kali ini agak berbeza sikit. tapi ada kaitan gak dengan sex lah. puas keyrill tanya dorang siapa2 yg ada pengalaman atau tahu apa2 tentang kisah sex ni, ceritakan lah ek. tapi dalam 8 org tu, dpt 4 jer ... he he he. tapi ok gak kan untuk dijadikan tauladan.


ni ha, dia ni perempuan kaya gak, tapi dah bersuami. tinggal dengan suaminya di London. biasalah urusan perniagaan begitu, kan ? awalnya berasal dari kampung. si suaminya tu, berfikiran terbuka. ke mana sahaja isterinya ingin pergi, dia just on je. okey je dia kata. isk3 ... (isteri curang pun bukannya dia tahu). so, si isteri ni dikhabarkan neneknya meninggal di kampung. dia baliklah kononnya bersimpati. duit jangan katalah. memang bnyak dia minta dari suaminya. balik pun dahlah guna flight first class. so, sampai je kat kampung, maka si isteri ni bebaslah keluar malam dengan mana2 lelaki. isk3 ... bahaya tol! suatu mlm tu, ha ... baru padan muka. dia ditembak skandal sendiri! yah ... biasalah skandal tu, dah mabuk sangat2. sampai lupa diri. so, si suami baliklah setelah dpt tahu si isterinya ditembak mati. dia bukannya tahu apa2.


ha, ingat tu. jangan playboy sangat. tak cukup satu, nak seribu! habis, last2 diri sendiri kena padahnya. baru padan muka. kalau orang dah setia, jangan main2kannya dgn api, kalau si dia bermain api plak ? naya badan!

Pengalaman 1



Selepas tidur baru kahwin?

Salam ...


    ni ha, nak kongsi ngan korang gak pendapat yang keyrill dapat waktu berbual kosong dengan kawan2 semalam tentang Perlu ke bercerita tentang sex secara openly? korang nak tahu pengalaman yang mereka ceritakan? stay keep in touch lah ek ... ni, keyrill hanya dapat ambil 4 pengalaman daripada dorang. jom skodeng pengalaman pertama ni ... ahakz!


ni ha, bermulanya dari seorang pelajar U, dia perempuan, pandai dan berasal dari keluarga kaya. sampai je kat U, dia ni berkenalan dengan seorg lelaki dari facebook tapi berbangsa cina lah, kawan2 kata, lelaki tu hensem! hurm... hensem ker ? yelah, kalau tak hensem, mana prempuan nak kan ? awalnya memang biasalah, kawan2 gitu. tapi, lama2 ... ? ada lagi istilah kawan? ha ... couple lah jadinya, kan? kalau dah rapat dan selalu bermanja2 gitu ... isk3 ... orang ni, selepas je couple, janji nak kahwin, so, lelaki cina tu ambil kesempatanlah ke atas perempuan tu. ikut janji (selepas tidur bersama baru kahwin, kononya!) perempuan tu pun ngok tol. mudah percaya kata2 lelaki cina tu. selepas tidur, baru kahwin ?


tu memang susah nak cakaplah kalau dah buat perjanjian yg salah ... patut ke selepas tidur baru kahwin? adoi ... pastu, beberapa bulan kemudian, lelaki tu pun xda call dia lagi, mesej dia lagi. x nak jumpa dia lagi. sekarang ? apa nak jadi ? lelaki tu dah tinggalkan dia ... barulah nak menyesal. perut pun memboyot sudah! isk3 ... sekali dia dpt tahu lelaki tu ada perempuan lain ! dah ... melepaslah! baru nak tengadah! benda dah jadi, dah jadi bubur baru nak berubah! tulah, diri pun malu dan terhina ... baguslah kalau keluarga dpt terima, kalau tak ... ? apa jadi ? fikir2kan lah ek ... paras rupa bukannya jadi ukuran!

Bapa borek, anak rintik!



Salam ...


    Baru je bangu tido. hish? biar betul ko ni? betullah. ni yang letih ni. dari sekolah tadi memang dah penat. sampai je kat rumah, terus tido. nasib baik xda kerja rumah. he he he ... selamat tangan aku ni dari menulis banyak2. kan kan? he he he. korang nak tahu apa cerita di sebalik topik tu? jom ...


waktu kat bus stop tadi, aku duduk sebelah kawan2, then, ada seoorang dan 2 orang murid sekolah rendah, sorng laki, sorang prempuan bersama emak dorang. cikgu tanya dorang mcm ni,"kalau dah besar nanti nak jadi apa?" soal si cikgu tu pada yg lelaki. aku pasang telingalah juga nak tahu, kan? he he. pastu, murid tu jawab, "nak jadi mcm ayah". cikgu tu pun mengangguk. "oh ... " si cikgu tu pun tengok kat mak dia. "kalau nak jadi mcm ayah, habis tu nak ikut ayahlah ek? ayah kerja apa?" soal si cikgu tu lagi. sebenarnya cuma berbual kosong. then, murid tu pun jawab, "nak kerja kutip sampah mcm ayah!" si cikgu itupun diam. aku pun turut terkejut! ada ke patut? isk3 ...


aku diam lantas menolah ke arah budak tu. terdetik dalam hati ni rasa sedih. sedih apabila dengar budak tu jawab mcm tu. belajrlah bersungguh2 dik. ayah tu cari duit untuk awak bersekolah. tersentuh gak lah hati aku waktu tu. kepada yang memang dah berkeluarga tu, jaga dan didiklah anak2 dengan betul, perkara mcm ni tak boleh bergantung 100% kepada cikgu. ibu bapa perlu gak memainkan peranan, kan? kata pepatah selalu mengatakan, 'melentur buluh biarlah dari rebungnya' ...

Perlu ke bercerita tentang sex secara openly?


Salam ...


    Huih, makin lama, makin sedikit entry yang keyrill post. tulah pasal, asal je buka sekolah, memang mcm tak ada masa langsung nak update entry. maaflah ek. itupun kalau korang ada baca entry keyrill, so, korang perasanlah keyrill ni ada post entry baru ke tak ? ni baru je habis dinner mlm ngan family kat luar tadi. ahakz! best gak ... dpt meluangkan masa sekali-sekala ngan family, kan ?


ni, korang pernah berbual kosong ngan kawan2 tak tentang 'sex' dlm BI dan 'seks' dlm BM. nak faham lagi, hubungan intim ler ... mustahil korang tak kenal apa maknanya tu. tak tahu maknanya, korang normal ke tak ? ha ... ni, keyrill rasa sedikit pelik sebab berbual kosong dengan kawan2 tentang sex! apatah lagi kalau kawan2 perempuan turut ikut sekali! ha ... patut ker bercerita tentang sex ni secara openly? secara terbuka ?


aku rasa perlu gak lah, sebab, kita akan mengenal dan mengetahui keburukan dan kebaikan sex. terutama di kalangan remaja. apatah lagi kalau kita membincangkan hal sebegini dengan secara positif. memang membawa faedahnya. then, masing2 membentangkan pendapat masing2 mengenai pengalaman yang dorang dpt dari kawan2 atau dari apa yang dorang dengar org cerita. so, ini yang menyedarkan dorang. ternyata memalukan dorang kata. ha, taupun yg mengadakan sex bebas ni memalukan dan menjijikkan.


so, janganlah lakukan perbuatan berdosa tu. dengar pendapat kawan2 tadi, apa yang mereka ketahui mengenai sex ni, bertapa penyesalan tidak akan mengembalikan kesucian dorang terutama kaum hawa. ha ... bagus juga bercerita tentang sex ni ek! boleh share, beri nasihat dan contoh yang boleh diterima. jangan je ada yang fikir negatif tu. pantang sebut 'sex', mulalah kepala hotak tu menguning! isk3 ... tak baik tau!

'YB' ? Nak jadi 'YB' tak?


Salam ...


    seperti biasa, balik je sekolah buat rutin harian ikut jadual. ahakz! xleh nak langgar ... nanti hilang kepercayaan keluarga. kalau langgar, dah ... xleh nak update blog lagi. so, kena ikut peraturan dan gunakan kebebasan yang ada dengan sebaik mungkin. thats mean, kerja rumah mesti siap dulu, barulah free! free from everythings! he he.


balik pula kepada topik, ni ha, waktu makan tadi kan, keyrill tengok kakak baca majalah, then, tengok perkataan 'YB' kat muka surat depan tu. teringat pula kat sekolah lama, cikgu selalu katya murid2  dengan perkataan 'YB' terutama murid2 di kelas tercorot! isk3 ... mcm2 perangai cikgu ni, kan ? korang nak tahu tak maksudnya apa ? kalau nak tahu ... jom!


   "orang berebut-rebut nak jadi YB(Yang Berhormat) tapi korang ni berebut-rebut nak jadi YB(Yang Bodoh)" 


patut ke cikgu kata mcm tu kat murid2nya ? tahulah mereka tu kurang ilmu, mereka bukannya tak berilmu langsung. patutlah sekolah tak naik2 lagi prestasi, semuanya 'YB' kat sekolah tu. ini berkaitan dengan entri yang lepas, dah baca ke blom ni ? kalau belum ... and nak tahu how was that, Klik Sini !!





Kau rupanya yang remove aku dari friends fb ek!


   wow! bnyak juga yang dtg melawat blog mlm ni. hehe. apa2pun, terima kasihlah ek. sangat menghargai korang. ha, korang pernah remove orang atau orang pernah remove korang dari friendslist kat fb tu. ha ... ni bahaya sikit ni. boleh bergaduh dibuatnya. ahakz! xdelah, tapi kenyataan nya memang adalah, x boleh nak nafikan. kalau korang nak tahu siapa "ex-friends" korang tu, ha .. apa tunggu lagi, KLIKLAH SINI ! ...

Btul juga tu kan?


Salam ...


   buka fb jap, ahakz! nak kena reply komen, nak kena accept pending friends lagi, nak kena accept gift sekali, gift game tu ... kan. he he he. pastu, biar je fb tu on, then, belek2 Ben Ashaari punya blog pulak, he he he. sempat pulak tinggalkan komen. boring betul harini x buat apa2, kan? he he he. pastu, buka je fb balik, yah! keluar post berbunyi mcm ni, "tak usah BERBANGGA dengan RUMAH MEWAH, kerana rumah terakhir kita kelak adalah KERANDA!" ha, percaya tak? takkan tak percaya? kalau tak caya, faham2lah ek di mana korang berada ketika itu ... ? so, insaflah ek, jangan fikir nak kaya, nak duit bnyak aje, xda gunanya. boleh bawa mati, tapi xleh nak guna. ingat, kat dunia baru mana ada guna master card lagi, mana ada guna kad kredit lagi.

Korang nak online free tak guna hp?


    belek2 blog kawan jap. selepas puas belek2 tu, then, tertarikla pulak dengan satu artikel ni, kawan punya entri lah, "Bagaimana cara guna facebook secara percuma dengan handphone" tapi hanya untuk pengguna maxis jer. huhuhuh ... nasib baiklah keyrill guna maxis, selamat bajet aku nak pergi tengok wayang sabtu ni. ahakz! korang rasa, kalau guna pc dan hp, mana best? mestilah pc, tapi ... kalau kat tempat yang memang jauh, x dpt bawa pc(memang pon) atau laptop, hp bleh juga guna kan? untuk release tension gitu. he he ... ha, jangan korang pandang serong! kalau nak tahu cara dia, klik sini! klik sini! enjoy it!

Anak kenakan bapa?

    baru je bangun tdo. he he... erk? napa aku tdo depan pc nih? oppps! mengantuknya mata aku nih. he he he. apa2pun, nasib baik aku sedar. tengok2 jam, dah pukul 6 lebih dah! ishk! aku belom makan petang lagi. then, aku pergilah makan. ahakz! pastu, aku keluar rumah jap nak rehatkan diri. rasa seronok pulak tengok anak jiran sebelah sedang bermain sorok2. teringat waktu kecik2 dulu. adoi ... he he. 

    ha, dalam kelekaan tu, keluarlah bapa budak tu tadi. dia kata kat anak dia tu, "masuk rumah! dahlah main tu. dah nak masuk waktu makan ni!" huih, garang juga bapa dorang tu ek? i dont think so! tanggapan aku jer ... pastu, anak dia balas mcm ni ...

gambar hiasan

   isk3 ... aku pun terkejut beruk tengok dia buat mcm tu depan bapa dia! rasa nak ketawa pun ada. ha, apa tanggapan korang? napa boleh jadi macam ni? so, didik anak2 dengan baik2 k. pilih strategi yg bagus untuk mengajar dia dan mendidik dia ke arah jalan yg betul. dia masih budak2 lagi, bukannya dia tahu apa2. kata orang dulu2, "melentur buluh, biarlah dari rebungnya ..

Pelajar bekerja, salah ker?

   fuh! baru je sampai rumah ... letihnya sekolah harini! panas telinga aku ni kena bebel! bukan aku jer, satu kelas kena! hisk! nasib baik aku budak baik, kan? sabar ajelah ... (perasan) ahakz! kerja rumah pun baru je siap ni. betul! balik sekolah terus buka buku jap buat kerja rumah. pastu, ringanlah kerja aku esok, bolehlah update blog aku ni. he he ...


   pastu, teringat balik waktu belajar tadi, cikgu salahkan kawan aku ni sebab ambil kerja sambilan. hisk! aku kenal kawan aku tu, dia bukannya jahat mana pun. aku tahu dia bukan orang senang macam aku ni, lagipun, family dia bnyak pulak tu. dia ada adik sorang ni, tapi dia kurang upaya. so, kawan aku nilah yang kena jaga dia dan adik2 yang lain. dahlah ayah dia uzur. x dapat cari nafkah untuk keluarga dia. then, kwan aku ni xda pilihanlah. nak tak nak, terpaksa juga kerja cari duit! nasib baik kerja kat 'carwash' dpt juga cari duit. nasib baik gak tauke terima dia. kalau tak ? ke mana dia nak pergi ? mengemis ? gaji pun ikut bilangan kereta yang dtg mencuci haritu. kalau kereta bnyak dan besar2, untunglah dia. kalau xda langsung ? nak salahkan sapa ?


   tapi, kat sekolah, lain pulak ceritanya. cikgu x habis2 nak salahkan dia, yang lain juga sama kena bebel. bak kata pepatah, 'sebab nila setitik, rosak susu sebelanga'. kawan aku tu pula selalu dtg lewat. "kalau asyik ingat nak kerja, bagus berhenti atau pindah sekolah saja". korang nak tak kalau korang diberi kata2 mcm tu? dia guna bas lah cikgu. fahamlah sikit, dia bukan org senang. dia perlu juga kerja. kalau tak bekerja, mana dia nak dpt duit untuk bersekolah ? awak tu, ada kereta, kereta bukan main besar, boleh lah dtg awal. tapi dia ?? sekolah ni bukannya ada asrama pun. sengaja nak cari masalah pelajar lah cikgu sekarang ni! hisk! so selfish! tak fikirkan nasib pelajar ker? dia ingat semua orang senang ker ?

Esok gunting rambut?

   keyrill baru je habis makan mee ... he he. sedapnyer ... masak sendiri tu! ha. at least aku berusaha gak untuk hidupkan diri dari tak makan langsung. malam ni, hurm ... rasanya nak tido awal la pulak. bukan apa, takut lewat bangun keesokan harinya. kalau lewat bangun esok, alamtnya harimau tua kat sekolah tu akan meradang aku hari lainnya. isk! tak mau tak mau tak mau!


   berkenaan dengan tu gak, esok PK Hem akan buat spotcheck rambut! kalau panjang, kenalah esok! jangan salahkan cikgu kali ini sebab semua dah berjanji untuk berambut pendek selepas habis cuti raya. nasib baik aku dah gunting rambut. hik hik hik ...

kalau gunting ni, masih boleh diterima ...

ni lagilah boleh ... he he he

tapi kalau yang ni?
gunting zig-zag tuh ... ahakz!  

Tak cukup lagikah kau mendera aku?



    isk! hari panas ku sangka berpanjangan, namun hujan di tengah hari ... korang faham2kanlah ek pepatah tu. ni apa kes ni? ada korang yang tanya mcm tu. ni, kes patah hati ni, bro. huh! opps! apa ni? ko jangan main2 ni keyrill! betullah ... keyrill patah hati ni! baru je habis dinner ngan kakak kat kedai makan berdekatan tadi, balik2 tengok mesej dtg. tak pasal2 "dia" tuduh aku ni keluar dgn perempuan lain! isk! nak kena cekik ke ko ni? suka hati je dia tuduh kita mcm tu! aku cuba sabarkan diri. pastu, dia nak cemburukan aku pulak. tulis kat post dia "yea...nak keluar dengan dot dot dot mlm ni!" pergilah korang! aku tak kisah. hilang kau, aku ada satu lagi spare. hah? ada spare juga ke keyrill ni? itu rahsia, ahakz! jangan mcm ni keyrill, x baik! xdelah, aku acah je tadi. sensitif tol! xpa, aku relakan dia pergi. aku dah puas kena tipu. asyik2 aku je yang salah. sekarang ni, biar dia rasapula apa yang aku rasa. biar dia puaskan hati dia dengan marah2kan aku kat fb tu! ni dah 5 kali dah break, pastu sambung balik. huh! kali ni, malas aku nak layan ko lagi. dah berkali2 dia kol, aku x angkat pon. mesej pun x balas. tau juga dia nak minta simpati kat aku ek! sorilah ... muka je cantik, hati busuk! pergi mampuslah!

Bukti Pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dalam lumpur?


    pergi melawat rumah kawan sebentar tadi. hurm ... rupa2nya nak ajak pergi jalan2 lepaking malam ni kat The Spring! huh! malas lah nak pergi. kerja rumah pun belom siap lagi. adoi! sorilah kawan2 ek! balik jer rumah, mataku tertarik dengan sebuah artikel yang aku baca ni kat Kosmo! huh! pintar juga dorang nak tipu ek! rupa2nya, bukti pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya dalam lumpur sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. nak tahu selanjutnya, klik sini!

Ini pun jadilah...!

    hah! keyrill x peduli apa komen korang mengenai header keyrill ni! yang penting aku pun nak mcm korang juga! ada header ciptaan sendiri. tapi aku? no, belom lagi! ni yang guna @ import gambar ni. ahakz! xpa keyrill, sabar ... dorang kutuk pun xpe! hish! huduh lah header ko ni! who cares? yah! pedulikan dorang, nak buat cantik, nak komen, komen diri sendiri dulu ek! ni header mula2 tadi ... he he ...


bila tak cantik, tukar yang ni pulak ...


    apa2 ajelah ko ni keyrill ... x ori lah header ko ni, lagi pun dah lama dah cerita tu! hampeh! aku berkata, "Who Cares?"

Ada yang berminat ker?

   
     ingatkan nak ajar bahasa iban tadi ... he he. tapi rupanya2 ada bnyak blog yang mengajar bahasa iban. dari bahasa melayu ke bahasa iban. ada yang berminat nak belajar ker? kalau nak, klik sini okey? he he. bukan apa, keyrill baru je post entri pasal Tuhan Jesus sebentar tadi then, bahasa yang keyrill guna kat situ bahasa iban. pastu, fikir dua tiga kali, rasanya nak ajar bahasa iban la pulak takut korang tak faham kalau keyrill guna bahasa tu. kepada yang faham tu, baguslah. he he ... guna bahasa iban sekalipun, jangan salah guna ek! jangan mengutuk orang sudah!

I Love You, Jesus

    Jesus penyelamat kitai mensia, iya sayauka kitai. Jesus sanggup mati laban dosa kitai mensia. ketegal kitai iya mati di kayu regang. Terima kasih Jesus ...   






nama salah iya sampai iya sampai iya digaga bakatu?

dikemeli ke orang lebuh ke ngangkat ka kayu regang



iya dijamah, dipalu lebuh ke ngemai kayu regang

maya jari iya ke ditukul lalu dipaku

Jesus mati di kayu regang kena nebus dosa kitai mensia ...


Sweet moment ...

    korang semua pasti ada sweet moment nya tersendiri kan? he he ... so, waktu boring2 mcm ni, jom layan sweet moment keyrill ngan anak kakak keyrill pulak. cute tak? itu terpulang. he he ... beginilah keadaan kat kampung keyrill. penuh dengan kasih sayang! yeker? 

he he.. cute tak?

ha, korang pernah mcm dia tak? bakal model nih? he he ...

ni kawan dia, lelaki

ni sorang lagi, amacam? cute kan? 

he he, dia pandai minum air sendiri ...

ni keyrill ngan dia ... he he..

ni satu lagi ...

nangis? ciannya ... tak nak org lain peluk dia ...

 
he he ... cutenyer!

ni pun sama ...

aik? marah ek?

    he he ... terasa rindu pulak ngan dia, tulah pasal sampai nak share ngan korang ni. dia tak pandai gigit tau, dia cuma pandai cubit orang jer, he he... kalau dia cubit, dengan badan2 dia sekali beraksi. he he... gigi tak ketinggalan! ahakz! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...