Resident Evil : Afterlife Official and Theatrical trailer!

Salam ...


    Korang pernah tengok trailer Resident Evil : Afterlife kat you tube kan? ha .. tapi korang perasan something tak? ada dua trailer movie ini?! nak tahu? jom tonton trailer original ngan yang buatan baru! hahaha...


Resident Evil : Afterlife Official Trailer :


   



Resident Evil : Afterlife Theatrical Trailer :


   

P/S : yang mana satu best?

Unstoppable Movie!!

Salam ...

    Keyrill boring mode! hehhe ... hurm, tak sabar tunggu 12 November ni. hah? apasal? ha, korang nak tahu kenapa? ni ha, movie keluaran november ni, memang best! keyrill pun nak tonton gaklah. hehehe. bnyak aksi yg terkandung dlm movie ni nampaknya. kali ini, maybe movie ni mampu gak mengalahkan Resident Evil : Afterlife. tapi confirm pawagam akan penuh gak. hurm ... okeylah, jom tonton trailer dulu!



Unstoppable hits theaters on November 12th, 2010.



Sinopsis : 
An engineer and his conductor are in a race against time. They're chasing the runaway train in a separate locomotive and need to bring it under control before it derails on a curve and causes a toxic spill that will decimate a town.



Unstoppable trailer courtesy 20th Century Fox.

P/S : kalau nak tonton, bagitau keyrill ek! hehehe ...

UFO dijumpai di China's Airport!

Salam ...


    hurm ... esok sekolah lah. adoi! rasa malas aje nak turun sekolah. huhuh ... dah tanggungjawab, nak wat camner kan? hehehe. sabar ajelah. belajar dulu. nanti dah dewasa, bukan senang nak cari kerja kalau tak berpengetahuan. ha ... ingat tu! aik? boleh pulak nasihat orang, tak lihat diri sendiri dulu.




nak share picture ngan korang, tapi blog ni buat hal la plak! isk! geram tol aku, dari tadi tunggu, x juga dpt2. okeylah, sebagai penyelesaian, klik sini! korang lihatlah ek. heheh. korang rasa, kedatangan UFO tu kat sini nak apa agaknya? hurm ... misteri betullah objek ni! nak tahu lebih detail lagi, klik sini! UFO dijumpai!


P/S : dah dpt upload dah... huhuhu...

Sucker Punch!

Salam ...


    baru aje habis makan. hurm ... tiba2 rasa bosanla plak. hurm ... bangun aje tidur then belek2 kawan2 punya blog, biasalah balas trafik dorang. ni ha, tdi tiba2 termimpi kalau ada dua followers baru aku. sekali buka blog, hurm ... memang btul! terima kasih kepada Marhean Kacak dan Kak Aliya sebab follow blog keyrill ni. hehehe ...




okeylah, dah puas membebel, balik plak kepada topik. Sucker Punch? apa tu? ha ... nak tahu? nilah movie keluaran March tahun depan. (kononnya). kalau betullah! hehehe ... boring sesangat ni, tulah pasal asyik cari movie aje. pasal movie, memang tak sah blog keyrill ni kalau tak update apa2 tentang movie, kan? hahaha ... ni ha, bukan apa aku kata kononnya kat atas tu, movie ni nampak mcm game aje. (memang game pun). lagipun mcm trailer ni dorang buat sendiri. aik? Vanessa Hudgens ada gak? hehehe. ni yang best ni. hahaha. apatah lagi kalau watak perempuan yang melakonkan watk utama dlm movie aksi, fuh!! mantap! apa2pun, tontonlah trailer nya dulu. jom!!



Release Date: 25 March 2011
Genre: Action | Fantasy
Cast: Jon Hamm, Vanessa Hudgens, Jamie Chung, Abbie Cornish
Director: Zack Snyder
Writers: Zack Snyder, Steve Shibuya
Studio: Warner Brothers

Plot :

About a little girl who is trying to hide from the pain caused by her evil stepfather and lobotomy. She ends up in a mental institution and while there she starts to imagine an alternative reality. She plans to escape from that imaginary world but to do that she needs to steal five objects before she is caught by a vile man. The story is set in the 1950's.

P/S : kalau betul, nak tontonlah! hehehe ...

Original VS Parody VS Cover hurm ... mana best?

Salam ...


    bangun tdo, terus je buka blog. hehehe. jalan lawat kawan2, biasalah tu, balas trafik bah ... mata memanglah, sentiasa mngantuk! huh! bencilah aku dgn harini. apa tidaknya, dahlah x sekolah sampai habis, setengah hari aje. isk2! bukan apa, perut aku ni, x habis2 buat pasal. asyik sakit aje. geram tol aku. korang pun tentu faham kan bagaimana keadaan seorang yg sedang sakit perut. ulang-alik dari kelas ke tandas. hurm ... susah susah! so, terpaksa minta balik awal td. hehehe ...


ni, entry kali ni, hanyalah untuk hiburan aje. xda kena-mengena dgn isu2 terbaru yang kebnyakan blogger2 di luar sana update kan. tapi keyrill punya ni tak. hehehe ... blog keyrill ni hanyalah sekadar untuk meluahkan segala yang terbuku di hati dan story yang keyrill tahu aje. kalau tentang movie and music tu, jgn bagitau keyrill. hehehe ...


okeylah, antara dua versi ni, mana satu yang korang rasa best? original or parody or cover? ... ha ... korang buatlah pilihan sendiri ek. hehehe ... keyrill tengok memang semua nya bestlah. tapi tak tahu korang. korang buat pilihan sendirilah ek pas dengar lagu yang dipertandingkan ni. hehehe ... (yelah tu!)


Original [Love The Way You lie] :




Parody [Love The Way You lie] :  





Cover [Love The Way You lie] : 



P/S : menyanyilah sama2 ek ... hahaha...

Love The Way You Lie with lyrics

Salam ...


[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
Well that's all right because I love the way you lie
I love the way you lie

[Eminem - Verse 1]
I can't tell you what it really is, I can only tell you what it feels like
And right now it's a steel knife in my windpipe
I can't breathe but I still fight while I can fight
As long as the wrong feels right it's like I'm in flight
High off her love, drunk from my hate, it's like I'm huffin' paint
And I love it the more I suffer, I suffocate
And right before I'm about to drown, she resuscitates me, she ******' hates me
And I love it, "wait, where you goin'?"
"I'm leavin' you," "no you ain't come back"
We're runnin' right back, here we go again
So insane, cause when it's goin' good it's goin' great
I'm superman with the wind in his back, she's Lois Lane
But when it's bad it's awful, I feel so ashamed I snap
Whose that dude? I don't even know his name
I laid hands on her
I never stoop so low again
I guess I don't know my own strength

[Chorus]

[Eminem - Verse 2]
You ever love somebody so much you can barely breathe
When you with em you meet and neither one of you even know what hit em
Got that warm fuzzy feeling
Yeah them chills used to get em
Now you're getting ******' sick of lookin' at em
You swore you'd never hit em, never do nothin' to hurt em
Now you're in each other's face spewin' venom in your words when you spit em
You push pull each other's hair
Scratch claw hit em throw em down pin em
So lost in the moments when you're in em
It's the face that's the culprit, controls you both
So they say it's best to go your seperate ways
Guess that they don't know ya
Cause today that was yesterday
Yesterday is over, it's a different day
Sound like broken records playin' over
But you promised her next time you'll show restraint
You don't get another chance
Life is no nintendo game, but you lied again
Now you get to watch her leave out the window
Guess that's why they call it window pane

[Chorus]

[Eminem - Verse 3]
Now I know we said things, did things, that we didn't mean
And we fall back into the same patterns, same routine
But your temper's just as bad as mine is, you're the same as me
When it comes to love you're just as blinded
Baby please come back, it wasn't you, baby it was me
Maybe our relationship isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano
All I know is I love you too much to walk away though
Come inside, pick up the bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity in my voice when I talk?
Told you this is my fault, look me in the eyeball
Next time I'm pissed I'll aim my fist at the drywall
Next time there won't be no next time
I apologize even though I know it's lies
I'm tired of the games I just want her back
I know I'm a liar if she ever tries to ******' leave again
I'ma tie her to the bed and set this house on fire

[Chorus]
[End]

In My Sleep | Movie Preview

Salam ...


    hidup kita tiada yang mustahil. walau extraordinary people pun, mereka kadang kalanya tidak mampu melakukan sesuatu yang memang mustahil untuk dilakukan. apatah lagi manusia.kan? hurm ... korang renung2kanlah ek. kalau nak tahu, tanya goole or cari dlm kamus dewan. hahaha ... xdelah, gurau aje. saja nak perah otak korang ptg2 mcm ni.




ha, kali ini tentang movie apa plak? ni kalau korang alaminya, mungkin korang trauma dibuatnya. isk3 ... xlah trauma, histeria kot? ha ... jangan main2 tau! korang boleh gila dibuatnya kalau korang alaminya sendiri. entahlah bila movie ni keluar? 10/1 agaknyalah ... okey, jom klik sini kalau nak tahu details! hehehe ... korang melakukan something bila korang tidur and tidak tahu apa2 waktu tu ... ha... amacam? ada berani?



memang mcm best je kan? hehehe... 


P/S : hati2 ... jngan tonton seorg diri ...!!

My Girlfriend's Boyfriend

Salam ...

    adoi ... masih terasa penat dan letih badan ni. adoi ... ada sesiapa yang nak urutkan tak? hehehe ... xdelah, saja je nak gurau. xkan x bleh! lagilah aku ni pusing kalau hidup aku mcm ni ... tengok tajuk dah tahu, "My Girlfriend's Boyfriend"... ha, mcm mana tu? keyrill tahu, ramai yang hidup dlm kisah cinta yang sebegini. betul tak? tipu dosa ... apa2pun, jadikan movie ini sebagai panduan dan teladan. jangan jadikan contoh sudah! 




movie romantis ini ditulis oleh Daryn Tufts, dan antara pelakon yang membintanginya ialah Alyssa Milano sebagai Jesse Young, Christopher Gorham sebagai Ethan Reed, Michael Landes sebagai Troy Parker, Tom Lenk sebagai David Young dan Beau Bridges sebagai Logan Young.

Sinopsis : Jesse (Alyssa Milano, Charmed) is a sassy, intelligent woman who has yet to find "Mr. Right"—until she bumps into Ethan (Christopher Gorham, Ugly Betty, Harper’s Island), a writer pushed to the edge of despair after having another novel rejected by publishers. For Jesse, the encounter offers more than a chance to inspire the artist in Ethan again. It also opens a new, romantic chapter in her life... with one huge complication. Moments after meeting the perfect guy for her, Jesse meets Mr. Perfect— Troy (Michael Landes, Possession), a confident and successful advertising executive who makes almost every moment elegant and romantic.



P/S : korang jgn main ngan api ek! last2, diri sendiri yang terbakar! naya badan ...

Movie Knight and Day !!

Salam ...

   hurm ... ada lagi pasal movie! isk3 ... dah xde cerita lagi nak share ker? ada, tapi bnyak sangt. so, supaya korang tak boring, ni ha, tulah pasal sediakan entri pasal movie aje untuk korang. manalah tahu, berguna ke untuk korang. then, tak rugi sampai mencarinya ke panggung wayang plak! kan? tapi maybe dah ada kat DVD or VCD lah ... yalah, movie ni kan dah release sejak June lagi. hehehe ... okeylah, jom layan trailer movie ni, "Knight and Day" lakonan Tom Cruise ngan Cameron Diaz. nampak mcm best jer? huhuhu ... memang pun! keyrill blum tonton lagi!


Tom Cruise and Cameron Diaz star in the action-comedy KNIGHT AND DAY. During their glamorous and sometimes deadly adventure, nothing and no one – even the now fugitive couple – are what they seem. Amid shifting alliances and unexpected betrayals, they race across the globe, with their survival ultimately hinging on the battle of truth vs. trust. KNIGHT AND DAY is now shooting in Massachusetts, and will also film on other locations around the world including, Spain, Austria, and the tropics.

Mortal Kombat 2010!

Salam ... 

    hurm ... tenangkan diri dengan menonton trailer or what? entahlah? tak pasti. sama ada trailer or movie. hehe. tapi yang pasti, memang trailer lah. ni ha, nak kongsikan ngan korang movie ni, Mortal Kombat! huh! tengok ni aje rasa dah memang bestlah. ni mesti kena pergi tonton kat panggung ni. hehehe. nantilah ajak kengkawan tonton sekali! apa2pun, jom layan trailer ni and baca kandungannya sekali ek kat bawah tu. nak tahu details movie ni, lawatlah sini. Mortal Kombat! tengoklah, beberapa hari, beberapa jam, beberapa minit dan beberapa saat lagi movie ini keluar! yess!! 



Speculation has run rampant today with the debut of a short "Mortal Kombat" film (subtitled "Rebirth") that made its way anonymously to YouTube. Now, Latino Review reports that the film is, as many theorized, a test for a potential R-rated film reboot of the video game franchise.

The short is directed by Kevin Tancharoen, the director of last year's Fame, and features a cast that includes name actors like Michael Jai White (Jax), Jeri Ryan (Sonya Blade), Matt Mullins (Johnny Cage), Lateef Crowder (Baraka) and Ian Anthony Dale (Scorpion) with fight choreography by Larnell Stovall.

Kem Kepimpinan 2010 di SM Teknik, Kuching

Salam ...


   Selamat pagi terlebih dahulu kepada korang. he he he. adoi, terasa penatnya badan ni. apa tidaknya, bnyak aktiviti Kem Kepimpinan yang membuatkan lengan dan kaki ini terasa kejang. itulah pasal x dpt turun sekolah hari ni. ingatkan hari isnin x nak dtg, tpi, cikgu kata siapa yg tak dtg, terjejas nama dia sebagai pengawas. so, nak tak nak, terpaksa gak dtg walaupun badan ni terasa bengkak. hurm ... maaflah, korang yang paksa, jgn marah aku kalau aku tidur dlm kelas. betul2 mengantuk! huh!


okeylah, keyrill dah tak larat nak fikir panjang2 and ngomel bnyak2 kat sini, jom layan foto swaktu Kem Kepimpinan itu dijalankan. memang seronok lah ... hehehe. first of all ...


hehehe ... inilah photographer kami .. (yeker?)


guru pengiring yang sentiasa ada bersama kami. hehehe ...

khemah yang didirikan di belakang dewan sekolah ...

khemah perempuan di hadapan dewan sekolah ...

hahaha ... penyidai!

aktiviti memasak berkumpulan ...

 ha, dapur memasak pun ada pertandingan tau. nak tahu dapur mana menang?

yea!! Dapur A yang menang!! biasalah, Group Katering katakan ... hehehe.

wajah2 seorang pemimpin!

ceramah di waktu pagi sabtu ...

En. Ismail Lias memberikan ceramah yang berkesan kepada kami semua!

ni pula waktu BBQ Night ... 

fatin ngan aynon bersama Cikgu Amin dan En. Hizbullah 

nilah dia wajah seorg pengetua yang tegar! Pn. Flora

khusyuknya makan malam, cantik tak hiasan meja tu? siapa yang atur? keyrill la ...

hahahaha ... rindulah nak Kem lagi!

keyrill and fatin menyanyi sama ... boh jeles Amirul 

bersama guru pembimbing, Cikgu Thomas

wajah2 jelita peserta Kem Kepimpinan ... cun tak?

inilah part yang paling best! terasa rindu sangat2 nak buat mcm ni lagi. hehe. tapi yang dh berlalu ... biarlah berlalu, kan? korang nak tahu apa yang best nyer? ni ha, aktiviti burung hantu ni. dahlah dijalankan pukul 2 pagi, isk3 ... meremang bulu roma aku waktu tu! im the green shirt! hehehe. first of all ... 






inilah pulak wajah2 mangsa burung hantu. he he he. keyrill memang tidak ketinggalan terlibat sekali. isk3. walaupun ada rasa takut, namun cuba ditahan. terpaksa kuatkan diri gak. adoiyai ... kalau korang pernah ikut kem, mesti korang lalui perkara yang sama. hu hu hu. okeylah, jom skodeng wajah2 mangsa!

   ini keyrill ... lol!

ini plak, Amir Izzat

buat2 tak tahu plak dia ni. he he he ...

sempat tidur ! hahaha ...

wajah2 mangsa yg tak tahu apa2... lol!

hurm ... terasa rindu yang mendatang memang sukar dielakkan! kenangan yang memang sukar dilupakanlah saat itu. dalmnya rasa rindu ini. hehhe ... kalau masih ada peluang lagi, rasanya, ingin lagi join sekali! hehehe ... kepada pelajar2 sekolah diluar sana, korang jganlah lepaskan peluang ok. ini malah memberi markah KK korang untuk masuk ke IPTA @ IPTS. bukan senang nak dptkan markah itu kalau tak join mana2 aktiviti KK yang dianjurkan pihak sekolah. 


lastly, thnk you kepada semua guru dan fasilitator yang membimbing kami semua. kapada perngetua sekolah, terima kasih banyak2 sebab membenarkan kami menjalankan Kem Kepimpinan ini di kawasan sekolah. SM Teknik Kuching, you are the best!! School Of Choice!

Sekolah Menengah Teknik bukan lagi Sekolah Menengah Teknik!!

Salam ...


   Jalan-jalan jap pergi balas trafik kawan2. he he he. best gak tengok blog dorang. pandai buat header dan semuanyalah ... memang tak diakui! kau pulak bila lagi nak buat header kacak2? asyik2 template lama aje! isk, bosanlah ... itulah yang korang fikirkan kalau lawat blog keyrill ni. ( ha ... betul tak?)


ni ha, nak kongsikan sedikit dengan korang ni. "Sekolah Menengah Teknik bukan lagi Sekolah Menengah Teknik" ... korang faham tak maksudnya apa? maksudnya, sekolah ini akan ditukar menjadi kolej !!! biar betul ?? ha ... korang mesti tak percaya kan? memang benar, semuanya akan bermula pada tahun 2012 kalau tak silap. (tak dapat join sekalilah alamatnya ni) ahakz! kepada adik2 tu, untunglah korang, dpt kemudahan baru. hu hu hu ...




gambar hiasan ( dari tepi kiri : Chariez, Keyrill and Ivinie)


umur yang terpilih dlm golongan tingkatan 1 lagi sampai 5. ha ... jangan tak percaya. sejarah tu! ahakz! wow! bestnyer ... tapi sayang, keyrill ni maybe dah jadi chef dah waktu tu. ha ha ha ha ... terima kasih Tuhan kalau dimakbulkan doa ku. he he he. dengar2 gak, belajar di kolej ni, hanya 3 tahun je. hurm ... mcm mana tu?


ha, lagi satu ... pelancaran uniform baru bermula 20 oktober 2010 tahun ni! yea !!! thats mean, xda lagi guna baju sekolah biasa ngan seluar hijau tu. hurm ... harap2lah dpt join sekali nanti. he he he ... apa2pun. belajarlah bersungguh-sungguh ek. SM Teknik, chaiyo!!

Pelajar Sekolah Menengah Teknik bodoh ker?!

Salam ...


  ha, tak balas dosa tau! Ahakz! ... saja jer nak acah korang. tapi memang betul kan kalau ikutkan agama Islam. tak balas salam dosa! he he he. hurm ... kepada yang bersekolah tu, tinggal beberapa minggu aje lagi. peperiksaan akhir tahun pun dah semakin hampir. belajarlah ek ... SM Teknik?! korang pernah sekolah kat sekolah teknik tak? kalau pernah, bagus sangat2. mcm mana keadaan di sekolah ini, gaya hidup di sekolah ini dan kerenah pelajar dan guru di sekloah ini sudah tentu korang tahu kan?  itupun kalau anda pernah merasai bagaimana menuntut ilmu di sini ...


gambar hiasan


memanglah pelajar sekolah biasa bijak dari pelajar sekolah teknik, namun kbanyakannya pelajar teknik yang lebih berjaya. keyrill masih ingat lagi kata2 cikgu sekolah lama(sekolah biasa) mengatakan sekolah teknik ni "bodoh" dan kurang berilmu. pelajar yang bermasalah dihantar ke sekolah ini. sampai hati kata mcm tu! ko jeles sebenarnya kan? please lah ...


sebodoh mana pun kami, tapi kami lebih berkemahiran dari pelajar sekolah biasa. kami ni, habis aje sekolah, cari kerja pun bukannya susah. sijil teknik @ vokasional dah ada. so, kami tak perlu risau lagi untuk berjaya suatu hari nanti. ha ... kan best! ya ... sepek korang yg tak tahu apa2 tentang sekolah teknik. kutuk aje tahu! ... apakah ...

Sambutan Aidifitri di SM Teknik, Kuching!

Salam ...


    Fuh!! lamanya tak update blog. hurm ... rindu sangat2 kat korang semua. hehhe ... apa nak buat, kan? dah problem yang memang tak boleh dielakkan! trafik pun rasa malas nak reply, hurm ... kalau ada masa, keyrill balas trafik korang ek. so, minta maaf lah. okeylah, kali ini kita hayati something ni ... ahakz!


Keyrill and Ridz

dengan cikgu2 sekali ... hehe...

kenal tak? nilah dia, Amir Izzat 

jejaka2 4 Katering!

Jashima dgn baju kaum iban

ni plak gadis2 jelita 4 Katering

hehehe ... amacam? okey tak? kawan aku Ikmal yang jadi photographer tu. lalala ... muda2 lagi dah ada cita2 nak jadi photographer. korang bila lagi? ha ... apa2pun, terima kasih semua ek ! keyrill jujur, keyrill non-muslim, tapi keyrill nak hormati agama yg dianuti kawan2 keyrill. keyrill nak jalinkan hubungan yang harmonis dan ke jalan yang bahagia. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...