blog kedua!

Salam ...


gambar tak boleh blah! haha ...

   hye semua, ha, kali ini nak promote kan blog kedua keyrill. huhu ... promot kat fb, xda juga kawan2 yang dtg menjenguk, kecewa sikit plak rasanya. huhu ... apa2pun, harap blog kedua ini juga mendapat sambutan dari korang. nama blog apa ek? huhuh ... sudah pasti korang ingin tahu. apalagi, Keyrill Si Budak Sekolah la ... huhu ... jemput datanglah ek. korang dialu2kan. ahakz! setelah lihat blog baru ni nanti, apa pandangan korang? mana satu lebih expert lagi? yang baru or yang lama? ahakz! just nak share! 


P/S : happy weekends!

Sudah puas aku berharap !

Salam ...


    memang mudah hati ini terluka, kan? apatah lagi apabila seseorang itu berperasaan! so, that mean, yang melukakan hati kita itulah yang tidak berperasaan! huh! kita sentiasa merindui, menyayangi dia, tapi dia malah tidak mempedulikan kita ... perasaan kita ... yang dia perlukan hanyalah dirinya! kepentingan dirinya! kepentingan orang lain? di mana? di bawah kaki? huh! memang sentiasa mengharapkan si dia, tapi ini plak balasan yang kita terima! kalau aku seorang yang mudah untuk meninggalkan perasaan sayang ini, memang sudah lama aku tinggalkan, tapi kenapa aku tak boleh melakukannya??? sampai bila aku mampu bertahan dgn khidupan yang sebegini? ...

Friendship is a true Treasure!

Salam ...


for the one that named friends! 



its so rare
to find a friends like you
somehow
when you're around
the skies is always blue
the way we talked
the things you said
the way you make it all okay!
and how you know,
all of my jokes
but you laugh anyway
if i could wish for one thing
i'll take the smile that you bring
wherever you go in this world,
i'll come along
together we dream the same dream
forever im here for you, you're here for me
and anywhere you are
you know i'll be around
and when you call my name
i'll listen for the sound ....

- friendship is a true treasure -

P/S : ahakz! macam pernah dengar and lihat ayat ni?! hurm ... tapi di mana ya? cuba teka? huhu ...

Rokok VS Coca-cola!

Salam ...





    kebanyakan orang kata, bukan kebanyakan, malah majoriti mengatakan rokok merbahaya! memang pun kan? tngoklah kat atas tu berapa banyaknya kandungan merbahaya yang terdapat di dlm sebatang roko yang hanya seberat 1gm jer! huhuh ... tapi, macam mana pula dengan coca-cola? merbahaya ker? ha ... apa pendapat korang?








just nak tahu aje! bukan apa, sebab coca-cola ni memang minuman feveret keyrill! isk, tak sah hari kalau tak minum coca-cola. ni tadi pun baru je pesan kat uncle suruh beli dua botol! gila! hahaha ... isk3! at least bukan minuman keras kan? such as, arak level 5, golden and whatever! huh! am i right? so, keyrill just nak tahu je. lagipun, keyrill nak jaga kesihatan juga, kan? cikgu kat sekolah selalu kata, coca-cola merbahaya! bergas! memanglah bergas, dah namanya berkarbonat! apatah lagi, apabila si cikgu tu bagitau yang pernah berlakunya kematian akibat meminum atau mengamalkan coca-cola sebagai minuman harian! isk3 ... bahaya tu! pendapat korang plak mcam mana? 


huh! that's sound bad! nak bertanya betul ke tak, cikgu tu lak dah bagitau. so, nak tak nak, terpaksa berdiam jer. huhuhu ... okeylah, nak chow dulu. pasni siapkan kerja rumah. then, baru update blog lagi. lama dah tak update. hehe .


P/S : jangan amalkan rokok sudah!

Resident Evil : Afterlife [Claire VS Executioner]

Salam ...



    lihat gambar foto sahaja korang sudah tahu itu gambar foto daro movie apa kan? hehehe ... hah? tak tahu lagi??? mak ai?! kesiannya ... hehehe ... (joke) itulah dia movie Resident Evil : Afterlife yang telah lama berada di panggung kerana diminati ramai. memang keyrill akui movie ini best! best sangat, terutama apabila si 'gadis2 zombie' ni beraksi, betul tak? aku memang sukalah part dorang berlawan. mengalahkan lelaki! oppss! sudahlah tu, jngan membebel lagi, jom layan video ni! favourite part keyrill!  



P/S : ehem! hot kan si Ali Larter tu a.k.a Claire Redfield ... lalalal~

Cikgu ... Kenapa pindah?

Salam ...




    farewell ... angin yang bertiup, pasti akan berlalu. 
membawa sisa2 hidup yang bnyak meninggalkan kesan. 
dan waktu memang sukar untuk dihentikan! ianya berpusing dan berpusing tanpa menunggu kita! 
sudah pasti meninggalkan juga suatu kenangan!


    first of all, saya nak minta maaf kepada Cikgu Thomas, kalau ada silap dan salah, tolonglah maafkan saya cikgu ek! tak terasa perkenalan yang baru bermula ini berakhir dengan segera, kan cikgu! memang diakui agak terkilan bila mengetahui yang cikgu kesayangan ramai ni akan berpindah! huhu ... memang tak sangka! apatah tuan punya badan sendiri, kan cikgu? berita baiknya, dia naik pangkat kat sekolah sana, tapi berita buruknya, dia terpaksa berpisah dgn pelajar SM Teknik, Kuching. :'(

hari ini, hari selasa, so adanya perhimpunan! then, Cikgu Thomas pula diminta berucap. seperti biasa, memang semua org akan meminta maaf kalau pernah berbuat salah kan? dia pun tidak terfikir yang dia akan dipindahkan. siapa yang sangka kan? huhu. kenapa tidak sampai habis tahun ini sahaja dia di sini kan? tapi apa nak buat, dia dah keputusan! huhuh ... 

kepada Cikgu Thomas, semoga berjaya di sana nanti k. jngan lupakan kitaorang kat sini, cikgu. hehehe ... okey, nak tahu sejarah hidup dia tak? (bukan rahsia hidup awak cikgu ek, tpi perjalanan hidup awak). nak share sikit boleh kan? heheh ... 

Alkisah ...
dia merupakan seorang guru BI, kalau tak silap, sudah 7 tahun dia mengajar di sini, SM Teknik, Kuching. sorang guru yang berani menegur salah laku disiplin pelajar! so, kena bertegas dlm menjalankan tugasan, kan? huhu. dah namanya tugas! keyrill boleh cakap yang dia seorang guru yang bertanggungjawab. sentiasa mengambil berat tentang pelajar2nya . sebab itulah keputusan pelajar yang diajarnya meningkat dari tahun ke tahun. apa tidaknya, cara pembelajaran dia sangat berkesan sehingga membuat pelajar suka belajar dengan dia. melalui pembelajaran menggunakan ICT dan mcm2 lagi. (lupa!) okeylah itu sahaja info yang dpt saya catit ketika pengetua berucap di atas pentas pagi tadi.

akhir sekali, semoga berjaya kepada Cikgu Thomas, kepada korang, sudi2kanlah menjenguk blog dia ek! walapun dia baru dlm dunia ni mcm keyrill,  yeker? entahlah!? hehe ... tolonglah ek up2kan trafic dia, tinggalkan komen korang and be his followers! sebelum tu, keyrill nak minta maaf sekali lagi dari hujung kai ke hujung rambut kalau ada tersalah tulis. jaga diri baik2 di sana cikgu!

Dapat Award !

Salam ...


    

   Kehadapan, keyrill sangat berbesar hati menerima award yang memangnya tidak susah untuk dicari sebenarnya! hehehe ... terima kasih sangat2 kepada tengkorakemas, ko memang superb, bro. sangat2 menghargai award ni! hehe .. bukannya selalu dapat penghargaan dari dunia maya mcm ni. ni pun baru pertama kali dpt penghargaan mcm ni! ha ... apapun, semoga berjaya kepada tengkorakemas. kepada yang lain, korang sudi2kanlah mengunjungi blog dia, up2kan trafik dia. hehehe ... komen jangan lupa! keyrill memang tak sangka sangat2 dpt penghargaan ni. heheh ... ko memang baik, bro. kenang budi ko! akhir sekali, God Blessed You ... 


senarai pemenang award :


P/S : sampai aku tertulis nama tengkorakemas waktu sekolah tadi! hahaha... 

Justin Bieber? apa kes?

Salam ...



    OMG???!!! hahaha ... memang itulah yang akan korang buat kalau korang tahu satu story ni! hehe ... nilah yang tngah panas dan sedang dibualkan oleh orang ramai. apatah lagi peminat dia si Justin Bieber. dari sini ke sana, tak habis2 cerita cakap pasal Justin Bieber ni sebenarnya tidak wujud, malah merupakan seorang penghidap penyakit Phedofilia yang berumur 51 tahun !!! aku bukan nak buat cerita ni suka2, saja nak kongsikan dgn korang informasi yang aku dapat nih. dari info yang aku dpt, Justin Bieber ni tak wujud? hah? biar betul? itulah persoalan dia. ha ... nak tahu lebih lanjut, jom tonton video ni. aku lakukan untuk korang! heheheh ... hayati ek!



P/S : mcm ni ker rupa Justin Bieber yang korang minat tu? isk3 ...

Keyrill Eduardo Willeyhem married to Darla Nonoe?!

Salam ...






    ha ... aik? keyrill married ngan sapa tu? huhuhuh ... xdelah, saja jer nak kasi surprised kat kawan keyrill ni, si Darla Nonoe ni. hehehe ... memang kami dah rancang pun untuk buat relationship "married" tu. huhuh. tpi bukan yang betul2 ek! just on fb jer, kot2 x nak ada org ganggulah! hahahaha ... at least dpat jadi cover ek! hahaha ... jahatnya! apa2pun jom! ...


P/S : jangan jeles ek! hahaha ... 

Terseksanya guna bas!

Salam ...



   aik? apa pulak kali ini? huhu ... ni ha nak share ngan korang kelemahan menggunakan bas ni! korang pernah guna bas tak?  ala, kesiannya kalau tak pernah lagi... zaman apa korang ni ek? huhuh ... sorilah kalau terasa! keyrill gurau aje! jngan ada yang amik hati k. ni yang tak best ni! huhuh ...

memandangkan keyrill ni si budak sekolah, ha ... selalulah pakai bas pergi sekolah kan? yang peliknya, napa kita angkat tangan suruh bas berhenti tak juga berhenti?? huh! geram aku dibuatnya. nak katakan pemandu bas tu buta, rabun, takkan dpt memandu plak tu. dahlah memandu laju kalau limpas pelajar sekolah! xnak orang tumpangkan xpe! biar syarikat bas ko tu kering kontang! duit x mai2 lagi ... doa2kanlah! 

gara2 bas yang tidak bertanggungjawab sebegitulah kebanyakan nya pelajar sekolah lewat datang ke sekolah. huh! korang nak tahu apa kesannya selepas sampai kat sekolah? kalaulah guru kelas tu memang suka membebel dan mencari masalah pelajar, siaplah! dia membebel takkan berhenti punya! membebel ....... sampai habis waktu pun dia dapat! ha, nak salahkan sapa? asyik2 pelajar gak yang kena! isk2! memang tak adil, kan?


P/S : Ramai2 adakan parti Keadilan! hahaha ...                                                                                                                                 

Lelaki pun nak kelihatan cantik!!

Salam ...


    Bukan hanya wanita sahaja yang bimbang tentang penampilan dirinya sebaliknya golongan lelaki juga tidak terlepas daripada memikirkan tentang penampilan diri mereka terutama di hadapan pasangan masing-masing.

Menurut Penyunting Jumal Perubatan British, David Castle, rasa malu yang menebal menyebabkan golongan lelaki enggan berbincang secara terbuka mengenai masalah mereka.

Kita tahu bahawa wanita seringkali bimbang tentang saiz buah dadanya yang kononnya dianggap kecil, punggung yang agak lebar, selulit pada perut, paha dan garis-garis kedutan pada wajah. Lelaki juga menghadapi masalah yang sama dengan wanita iaitu sering tidak puas hati dengan penampilan tubuh mereka. Ada saja yang tidak kena. Tapi, tahukah anda bahawa masalah imej tubuh ini sebenamya lebih serius di kalangan lelaki. la dikenali sebagai gangguan dysmorphic.

Biasanya masalah yang menjadi kebimbangan golongan "gagah perkasa' ialah masalah tentang penampilan diri seperti jerawat dan parut, masalah keguguran rambut dan botak serta alat kelamin mereka.

Walaupun masalah ini tidak terlalu serius namun ia sedikit sebanyak membuatkan mereka sedikit tertekan dan ada juga golongan lelaki yang tidak dapat menjalani rutin seharian dengan normal. Hingga kini tidak dapat diketahui apakah punca masalah ini melanda golongan lelaki. Mungkin faktor psikologi, genetik dan tekanan sosial menjadikan mereka berfikiran begitu.



P/S : asal jngan terlebih cantik sudah!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...