New header!

Salam ...



    hahaha ... ni ha, keyrill bagi korang tngok! okey tak? tolong komen please! saja je nak share ngan korang, kalau nak tngok header ni, pergilah ke sini ... Keyrill Si Budak Sekolah! tekan aje link tu ... huhuh! jangan lupa follow ek! baru lagi ... nak promot blog dia ... huhuhu! terima kasih sebab sudi singgah sini! huhu ...

Thank you ...

Salam ...



kepada yang mengunjungi blog keyrill nih, keyrill nak ucapkan jutaan terima kasih ek ... bnyak gak yang datang menjejaki blog keyrill nih kalau ada entry pasal selebriti luar negara! bestnyer ... huhuu! aik? filipina pun ada gak ek ... ni mest sebab Dennis Trillo tu ... yeaa!! dapat tarik minat dorang plak walaupun dalam penggunaan bahasa Malaysia, kan kan kan?

On the SOP Spotlight "I'll Be There For You"

Salam ...



adoi! rock juga suara dia ni ek! hahaha ... just want to share! watch it! 

Video about Dennis Trillo!

Salam ...




    oleh sebab kata kunci keyrill biasanya mengenai Lady Gaga, so, nak tukar kepada selebriti yang lain pulak, nak tahu siapa? Dennis Trillo again ... ahakz! korang boleh lihat sendiri perkambangan hidup jejaka yang memang berbakat dalam dunia hiburan nih! ketika dia menyanyi dulu pun, terkejut dengar suara dia yang ketika berlakon, macam suara kebudak-budakan dan tiba2 menyanyi, suara machonya pulak yang terserlah ... adoi! hahahah ... garaulah tu! apa2pun, semoga dia sukses selalu dalam menjalani kehidupan dia!

What about Dennis Trillo??

Salam ... 



    "What about Dennis Trillo?" korang kenal tak nih? Abelardo Dennis Florencio Ho atau nama popularnya, Dennis Trillo! jejaka yang lahir di Quezon City, Philippines pada 12 May 1981. hurm ... 29 tahun, muda lagi tu! huhu ... ramai gadis yang tergila2kan si Dennis ni. apa tidaknya, dahlah hensem, macho, bergaya plak tu! (melebih-lebih plak aku nih) ahakz! ha ... so, apa dalam kotak fikiran korang ketika melihat wajah dan membaca entry nih? or kepada yang baru nak kenal tu ... add dia di facebook Dennis Trillo ek! huuhuhu ...



first sekali keyrill kenal si Dennis ni bila dia berlakon dalam drama NTV7 dulu tu, ingat drama "Mulawin" lagi tak? ha ... jejaka yang bernama Gabriel itulah dia! ahakz! waktu tu, minat giler kat watak dia dalam drama Mulawin ni ... honestly! bukan hanya berkembang sebagai pelakon, malah menjadi model dan penyanyi terkenal di filipina! lagi satu, selain memiliki bakat dalam lakonan, dia juga memiliki bakat dalam bermain gitar dan main drum! fuyooo! memang bestlah si Dennis ni. lalalala~! apa kata korang? nanti ceritakan biografi dia plak ek ...

Lady Gaga new single !!

Salam ...




    Aik?? ada lagi pasal Lady Gaga! huhu ... best sangat2 cerita pasal dia tau. ahakz! dahlah cantik, mengagumkan ... fuhh! berbangga aku jadi peminat setia dia! huhu ... peminat yang lain pun sama macam aku gak, kan? sekongkol ...

vanity fair photoshoot!

ha ... amacam? amazing tak? huhu ... itulah dia, my queen! hahah ... macam angel la plak gambar di nih! betul, kan? tapi yang pasti, single yang mana satu bakal menemui peminatnya nanti selepas popularnya lagu Alejandro yang beserta dengan kontroversi nya ... ? sama2lah kita tunggukan ek! i hope, "Monster" ngan "Speechless" ... lagu yang memang aku selalu nyanyikan! ahakz!

P/S : NO CONTROVERSY PLEASE!!

Lady Gaga (About Illuminati)

Salam ...


triangle eye


   this time, nak share ngan korang video lady gaga yang mendedahkan si dia tu illuminati girl tu a.k.a satanic! bukan apa, telinga ni dah panas dngar mengenai kontroversi dia yang satu ni. so, korang tngoklah sendiri ek!



ha, puas dah hati korang ??? korang boleh kutuk dia, cakaplah apa sahaj mengenai dia. saya sebagai peminat dia pun, minat dia dari segi positif, profesional la sikit ok! apa2pun, thnks sebab meluangkan masa di sini! 

P/S : kalau tak berani, jgn tonton sendiri!

Tukar facebook profil skin korang di sini !!!

Salam ...


    ini bukanlah sesuatu yang baru bagi mereka yang pernah mencuba tutorial yang macam ni. ahakz! keyrill dapat tutuorial ni dari Kak Huh Hud. keyrill pun nak share ngan korang gak ... samalah memiliki profil skin yang akan korang pilih sendiri nanti, okeylah ... xmo cakap bnyak2 lagi, jom!


fisrt of all, korang pergilah ke sini! kliklah ...


then, korang akan tngok gambar seperti di bawah ni, dan korang perlu lakukan hanyalah klik je "download" tu. 




korang dah klik "download"? kalau sudah tu, langkah seterusnya yang perlu lakukan ialah, pilih extension yang korang rasa sesuai nak guna sebagai contoh, korang selalu guna google chrome, seperti contoh di bawah, pilihlah google chrome ...



setelah klik "download", korang perlulah klik perkataan install! sebagai contoh gambar di bawah ...


then, pergi ke facebook korang, then, korang pergi ke account, stop! jangan tekan account, tekan social plus kat sebelahnya tu. seperti gambar di bawah ...

klik yang last sekali tu ek ...

sekarang, apa yang korang perlu lakukan, pergi ke social plus, then tekan profile skin management, so, pilihlah mana satu skin korang nak guna! mudah kan? huhuh ... selamat mencuba!!

Cikgu, nak pergi tandas !

Salam ...


     BW seperti biasa sebelum update! memang sudah menjadi amalan blogger. okeyh, nice and simple topic for today, "Cikgu, nak pergi tandas!" ha ... apa kata korang? cikgu nak pergi tandas? huhu ... sekolah menengah pun masih kurang betul penggunaan bahasa! nak kata tak belajar BM tak juga, kan? untuk warga Malaysia ajelah ... huhu! 


korang mesti pernah dngar ayat ni kan kalau minta kebenaran keluar kelas daripada cikgu. "Cikgu, nak pergi tandas!" ... hahahahah! memang sudah kebiasaan bagi pelajar mahupun cikgu mendengar perkataan itu. ha ... so, pelajar ke cikgu nak pergi tandas nih?? ahakz!

Untuk followers ke-100 !!

Salam ...


    sebagai tanda penghargaan keyrill untuk followers yang ke-100 dan bersamaan dengan tarikh keramat hari ni, 20.10.2010, so dengan ini berbesar hati memberikan sebuah penghargaan yang simple aje ... huhu! harap2lah 100penulis sudi singgah dan dtang mengambil cenderahati yang tak seberapa ini. terimalah ... ni dia untuk awak ... 



ha ... okey tak award nih? letih aku buat tau! huhu ... special untuk 100penulis aje tau. pasni, jngan lupa rockers2 ngan keyrill kat blog ek. ahakz! okeylah, untuk mngambil award nih, kena tunaikan 3 syarat yang mudah kat bawah ni ek ...

  • beritahu sekurang2nya 3 perkara penting mngenai blog anda
  • then, buat entry mengenai award ni
  • tag 3 orang rakan anda untuk pengesahan
  • tolong tinggalkan no hp anda dengan menghantar mesej di sini! (jangan tanya kenapa?)
ha, amacam? boleh buat tak? huhuh ... okeylah, nanti ada kejutan untuk awak selepas syarat2 di atas diselesaikan ... tinggalkan url entry di bahagian komen seandainya sudah siap.

P/S : jangan surpirsed nanti ek ... huhuhu!

siapakah gerangan yang ke-100 ?

Salam ...



    tak terasa, walaupun masih baru lagi dalam dunia berblogging nih, dah makin bertambah bnyak followers aku, thnks la untuk korang! skarang nih, aku cuma nak tahu aje, siapakah gerangan yang bakal menduduki nombor followers aku yang ke-100 ?? huhuhu ... masih blum ada lagi yang berkenan! korang bersedia, ada kejutan untuk korang yg bertuah menjadi followers keyrill yang ke-100 tu tau! its simple aje! ...


jangan lupa ek, singgah2 gak kat blog keyrill yang baru tu, Keyrill Si Budak Sekolah. ha, ada tngok gambar kat atas tu? huhu ... ada kaitan dengan followers yang ke-100! keep in touch to know more ek ... huhuh ...

Award lagi !

Salam ...


    yea! keyrill dapat award lagi ... hehehe ... thnk you, bro tengkorakemas. terima kasih bnyak2 ek!  nak cakap apa ek kat sini? terbantut idea aku nih. adoiyai! huu ... untuk tengkorakemas, tak sia2 kita jadi kawan. hahaha ... kan? that was friends for, am i right? apa2pun, tahniah jugalah kepada tengkorakemas sebab berjaya mendapat award ni and beri kat keyrill ngan kawan2 ... cantik gak award ni kan! ahakz! thnk you so much, bro ... god blessed you !  

Pelancaran baju baru !

Salam ...


   20 Oktober 2010, sudah tiba masanya! saat pelancaran ... apa ek? huhu ... ni ha, SM Teknik, bukan lagi SM Teknik! kepada yang belom baca entry tu lagi, sila2lah ek! tidak sabar rasanya menunggu detik itu! baru je pagi tadi pelancaran baju baru itu~! ahakz!


kepada pemilik gambar, pinjam ek! hihi ...

so, bermulanya 2011, untuk pengetahuan semua dan terutamanya yang menimba ilmu di SM Teknik, sama ada aliran teknik ataupun vokasional, pakaian seragam yang dilancarkan hari ini akan mula digunakan untuk next year! tapi nampak mcam tak best aje ... nak tahu kenapa? baju berwarna oren dan seluar berwarna hitam, tidak kira lelaki dan perempuan, semua pakai! ha ... sekolah korang pernah tak?

sehubungan dengan itu, tahun hadapan juga bermulanya pencarian untuk pelajar tingkatan 6 bagi mengambil aliran matrikulasi !!! percaya atau tak? ha ... see, bertapa specialnya SM Teknik. pelajar yang menimba ilmu di sekolah seperti ini seharusnya bersyukur dan berterima kasih kerana mendapat kemudahan yang belum pernah dilancarkan dimana2 sekolah biasa! 

Lady Gaga ?? jemulah ...

Salam ...



    Yesss!!! ada lagi cerita pasal Lady Gaga. tak jemu ker? haish! ni yang aku pelik nih, tiap kali aku buka aku punya Nuffnang akaun, pastu tngok kat kata kunci kat situ, huh! memang tak ada kata kunci lain, "lady gaga satanic, lady gaga pictures, lady gaga is satanic, lady gaga satanist, gambar lady gaga, lady gaga antichrist, satan la gi, gambar lady gaga biasa, lady gaga". isk3 ... siapa tak heran? asyik kata kunci yang mcam tu aje yang ada. dahlah berbulan-bulan kata kunci tu ada di situ! isk3 ... berapa bnyak korang dah kutuk dia? adoi ... kalau ya pun nak search, taip je kat kotak search tu, "Lady Gaga" itu pun dah cukup! ni nak lebih2 plak! adoi ...



Adam Lambert, sapa tak kenal?

Salam ...



    siapa tu? kenalkan? mustahil kalau tak kenal ... itulah Adam Lambert, pemenang American Idol yang menduduki tangga yang kedua. dulu memang ramai pelajar perempuan kat sekolah lama syok kat dia. haha ... adoi! itu memang biasalah, dah namanya perempuan! asal lelaki hensem jer, semua nak sapu! tapi tahu tak yang lelaki tu nakkan dorang?? ha ... ini persoalannya! tahu ke yang lelaki tu tak inginkan perempuan malah lelaki! 

ni ha gambar Adam Lambert ngan boyfriend dia


ha, percaya tak? tulah, kalau tergila-gilakan orang tu, jgn main hentam aje. tngok hensem, main ambil je. tapi tak tahu kisah di sebaliknya! di sebalik hidup orang tu. kan? ... lagu si Adam Lambert yang bertajuk "time for miracle" pernah menjadi ost movie 2012.dah tngok movie tu lom? ahahah ... ok ok. kalau masih tak caya lagi yang dia ni gay, jom tonton video ni plak! ha ...



P/S : sharing is caring ... haha!

Buried Movie

Salam ... 




    wow! lama tak update kat blog yang lama ni ... adoi yai! ahakz! sorry semua ek. bukan apa, nak update kat blog yang satu lagi tu. huhuh ... thats doesn't mean im not update anything. kalau nak tahu, singgah2lah sini ek, Keyrill Si Budak Sekolah. bnyak dah update kat situ. dah 7 entry dah ... ha, semua update semalam tau! huhuh ... okeylah, tak mau carita bnyak2, jom tonton preview movie "BURIED" ni. korang kalau belum tonton kat pawagam lagi, pergilah ek! rugi, best gak movie ni ... 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...