Apabila bayi mendengar musik!

Salam ...



hikhikhik! tomey nyer dia ... keyrill pun dah ngantuk dah nih! so, sebelum tu, keyrill teringat something nih, waktu tidur malam, korang dengar lagu tak? guna stereo lah ... ni nak bagitau, keyrill nih, tiap2 malam dengar lagu tau! ha ... mata terlelap pun tidak terasa. begitu juga dengan bayi nih! so, kepada yang dah, bersuami isteri tu, keyrill nak tanya nih, bayi korang pernah dengar musik tak waktu dia tido? oohh ... tak pernah lagi! nak tahu apa sebabnya bayi perlu dengar musik waktu tido?

ni ha, keyrill ingat lagi waktu membaca majalah klik, keyrill terbaca mengenai bayi tidur dengan tenang ketika mendengar musik. ha ... see! jngan aje musik berat seperti, lagu2 rock, bising dan sebagainya! fikiran bayi pun tenang, aman dan selesa bila dia tidur ... menangis? jangan risau, xkan nangis punya ... hheheheh! 

Katy Perry - Firework

Salam ...



keyrill sengaja share video lagu nih, bnyk juga yang berkaitan dengan kehidupan kita seharian! ha ... mana tahu korang dalam list FIREWORK ... ha! bukan apa, keyrill tertarik dengan komen yang keyrill baca mengenai video nih kat you tube ...

    " i love how this video shows no matter who you are size, sexuality, cancer, etc. you can still act and be normal and be the same as everyone else, being yourself. not caring what other people think! :) "

see ... korang lihat dan nilailah sendiri ek! hehehe ... keyrill cuma share aje! sharing is caring kan! ... 

Lagu Indonesia Raya Dilecehkan oleh Blogger Malaysia! betul ker?

Salam ...


    balik aje keluar jejalan kjap tadi, terus buka blog! huhuuh ... ni ha, waktu aku search punya search movie kat you tube, aku terjumpa plak video yang buat aku kesal, marah dan macam2 aku rasa! hurm ... sampai macam tu sekali? ada ker blogger kita Malaysia nih melecehkan lagu Indonesia Raya? ha ... jngan main2 k! politik tu! ... entah lah benar ke tidak! korang lihatlah sendiri! nak salahkan siapa?


Teenage Dreams & Just The Way You Are - Acapella Cover

Salam ...



ha, kali ini pasal apa plak? meh keyrill ceritakan ... hehehe! nilah dia, Mike Tompkins. korang nak tahu kenapa keyrill buat entry nih? ha ... nilah, keyrill kagum juga dengan bakat dia nih! menyanyi dan melodi dibuat dengan pergerakan mulutnya berserta dengan bunyi yang berlainan mengikut rentak lagu yang dinyanyikannya! ha ... amacam? korang pandai tak? kalau berusaha tu, memanglah panadai kan!? ahakz! jom kita saksikan bagaimana dia melakukannya!


video nya yang lain :


P/S : yang lainnya, cari sendiri ek! hehehe ...

Keyrill on service !

Salam ...


    hari sabtu yang lepas, sekolah keyrill mengadakan Majlis Penyampaian Sijil so Pengarah Pelajaran juga dijemput ke sekolah keyrill sebagai tanda penghormatan! hehehe ... yang bestnyer, kami geng Katering, menyediakan segala yang termampu di Pearl Cafe a.k.a restoran utama Sekolah Menengah Teknik, Kuching! hehehhe ... yelah, lepas siap aktiviti di dewan sekolah, dorang mesti lapar kan? ha ... so, bantuan pelajar Katering amat diperlukan!


amboi, rajinnya mamat nih!

ni kerja ke apa? hahha ... take a break jap!

rajinnya azmizie menyusun atur meja! 

ha ... amir!

keyrill tngah bercakap dngan piranha! hahhah ...

yeah! dua blogger budak sekolah! hahaha ... \m/

oppsss! kontroversi!

hehehe ... ha, macam mana? begitulah dia keadaan Pearl Cafe a.k.a restoran SM Teknik, Kuching ... ahakz! best, bersih, ceria dan makanan pun ... fuyyoo! mantap wooo ... hahah! tulah pasal bersemangat sangat nak belajar kat sana! lebih awal mendapat pengetahuan dari sekolah menengah biasa ... itulah keistimewaan sekolah teknik! 

P/S : perlu berhati2 dengan harimau aje kat sana ek! huhuhu ... sekali dia mengaum, berpuluh2 kapas pun masukkan dalam telinga, suaranya tetap kdengaran!

Lady Gaga - Alejandro Choreography!

Salam ...


suka tngok video choreography nih ... heheh! bagus lagi dari yang original punya! kan kan kan? ahakz! apa2pun, enjoy, keyrill just want to share! best ke tak terpulang kepada korang! 

Lady Gaga vs Lady Gagita !

Salam ...
     

lady gagita, yang juga pinoy lady gaga! nama sebenar Vinzon Leojay Booc yang awalnya popular dengan video Telephone gandingan dengan Haronce. setelah sahaja video mereka membuat choreography dan mereka mula dikenali ramai sehingga mereka ditemu-ramah oleh stesen tv terbesar di filipina, GMA TV. ha ... korang bleh saksikan sendiri kehebatan mereka ek ... heheh!  

Monster - Movie Review

Salam ...



    fuhh!! ada lagi pasal movie ni ek! hehehe ... entahlah! tapi rasanya nak tonton movie yang satu ni plak nanti! ni ha, movie Monsters nih! bukan Monster lagu Lady Gaga! hehehe ... keluaran 12 November 2010! hurm ... harap2lah dapat tonton movie ni nanti! huhuh ... apa2pun, bajet kena kira kan kan kan! ahakz!

Skylines - Movies Preview

Salam ...



    wow! jom kita ramai2 memenuhkan panggung dengan movie terbaru nih! apa title besarnya? SKYLINE! yeah ... hahaha! x sabar plak rasanya nak menonton movie nih! ha ... kalau nak tonton movie nih, cepat2lah booking tiket wayang awal2 ek! ahakz! takut xde tempat duduk plak nanti! (joke). okeylah, jom saksikan trailer nya, cam best! huhuh ... korang tonton memang best, tapi korang tahu apa kisah di sebaliknya? ... saksikan dulu!



P/S : patutlah dorang menghasilkan movie nih, sebab bnyak penemuan yang mana manusia selalu melihat UFO di muka bumi kita nih! ha ... amaran tuh! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...