Battleship strikes on May 18th 2012!

Salam sejahtera ...




    Yeay, tamat sudah peperiksaan SPM maka tamatlah sudah masa persekolahan di sekolah menengah. So, skarang ni sudah tiba pula masa untuk memasuki alam dewasa. That's mean, kena mencari pekerjaan, or maybe ada jugak nak sambung belajar, kan? Ha, itupun suatu yang bagus. Memandangkan bulan Disember ni masih ada masa untuk relax semantara menunggu bulan Januari, buatlah sesuatu yang dpt menenangkan fikiran kita. Misalnya, bercuti ke, balik kampung ke, menonton wayang ke, kan? Uit, esei BM plak yang kluar. Hehehehe. Okeylah, jom back to topic!

Keyrill x sabar2 lagi nak tunggu bulan Mei tahun depan. Banyak betullah movie best. The Avengers release 4 May 2012, manakala movie yang baru aje release trailer kt youtube iaitu, Battleship (2012). OMG!! Dari trailer aje pun dah tahu memang bestlah! Epic! And, apa yang korang perlu tahu, Rihanna pun ada jugak tau! Isk, x sabar nak tngok beliau berlakon pulak. Memang semakin terbaiklah nama Rihanna. Heheheh. Jom!


About Battleship (2012)!



Lokasi Penggambaran : Baton Rogue, Louisiana, USA

Tarikh release : 18 Mei 2012


Diarahkan oleh : Peter Berg

Penulis Skrip : Eric Hoeber, Jon Hoeber

Pelakon :
Liam Neeson ... Admiral Shane
Taylor Kitsch ... Alex Hopper
Alexander SkarsgÄrd ... Stone Hopper
Brooklyn Decker ... Samantha
Rihanna ... Raikes
Josh Pence ... Chief Moore
Peter MacNicol ... Secretary of Defence
Tadanobu Asano ... Nagata
Jesse Plemons ... Ordy
Beau Brasseaux ... Navy SEAl (as Beau Brasso)
Natalia Castellanos ... Spanish Newscaster
Stephen Bishop ... OOD Taylor
David Jensen ... NASA Director


Genres : Action, Sci-Fi, Adventure

Take A Shoot!












Sinopsis : Peter Berg (Hancock) telah menghasilkan dan sekaligus mengarahkan movie yang bakal menggegarkan pawagam pada tahun hadapan, Battleship yang mana membawa akan kita ke suatu penggembaraan epic apabila tentera laut menemui objek di tengah-tengah laut dan cuba untuk menyiasat objek tersebut. Namun, oleh kerana kedegilan supaya tidak berbuat apa2 terhadap objek tersebut maka dari situlah bermulanya peperangan yang bakal mereka hadapi dengan makhluk asing a.k.a aliens! Apa yang kita perlu tahu adalah mampukah mereka menyelamatkan dunia ini dari serangan makhluk asing? Bagaimana mereka menghadapi makhluk asing tersebut? Okeylah, kita tunggukan di tahun hadapan ek. Hehehe. Meh, tonton trailer plak!



The Cabin In The Woods - Discover The Secret in 2012!

Salam sejahtera ...




     Bertemu kembali kita di sini, kan? Ha, kepada yang belum menonton filem "Ombak Rindu", cepat2lah ek tonton kt panggung. Bukan apa, Keyrill x paksa klau korang xnak tonton. Just nak korang tahu ajelah, this is the 1st Malay movie that I watch in cinema! Why? Know why, sebab Keyrill dah baca novel filem ni, memang menarik dan best sangat! So, sekali gus Keyrill nak tonton secara depan mata bagaimana watak Izzah dan Hariz dilakonkan oleh abg Aaron Aziz dan Izzah dilakonkan oleh kak Maya Karin. So, lepas Keyrill tonton barulah perasan yang abg Aaron Aziz dengan kak Maya Karin lah watak yang Keyrill baca dan imagine selama ni. Hahahaha. Adoiyai. Apa2pun, banyak yang Keyrill dpt pelajari melalui filem ni. Keyrill beri satu contoh aje ek, menghargai seseorang yg kita syg. Okeylah, kluar tajuk sat. 

Okeylah, xmo asyik membebel aje. Kali ini, Keyrill nak bawa korang dengan movie terbaru dari Lionsgate iaitu, "The Cabin In The Woods". Uit, movie pasal apa plak ni? Ha, apa2pun, movie ni bakal release pada 13 April sebelum movie "The Avengers" ditayangkan di pawagam. X sabar2 nak tonton "The Avengers". Btw, kepada peminat Chris Hemsworth a.k.a Thor, meh tonton movie dia yang satu ni ek? Heheheh. Baca bawah lagi ...

About The Cabin In The Woods!


Tarikh release :  13 April 2012

Studio : Lionsgate

Diarahkan oleh : Drew Goddard

Penulis skrip : Joss Whedon, Drew Goddard

Pelakon :
Kristen Connolly ... Dana Polk
Chris Hemsworth ... Curt Vaughan
Anna Hutchison ... Jules Louden
Jesse Williams ... Holden McCrea
Fran Kranz ... Marty Mikalski
Brian White ... Alex Truman
Richard Jenkins ... Steve Hadley
Bradley Whitford ... Richard Sitterson
Amy Acker ... Wendy Lin

Genres : Comedy, Fantasy, Horror & Thriller


Take A Shoot!








Sinopsis : Mereka merupakan sekumpulan sahabat yang mana ingin bercuti di tempat pedalaman. Namun, mereka telah tersesat tetapi masih cuba untuk meneruskan percutian mereka sehingga mereka menemukan sebuah cabin yang tidak berpenghuni di dalam hutan. Mereka tahu cerita yang mana bahaya sedang menunggu mereka namun tidak diendahkan sehingga sesuatu yang misteri berlaku apabila seorang demi seorang dari mereka hilang dan ditemui mati. Apakah rahsia yang terkubur lama di situ? Selamatkah mereka? Bagaimana mereka menghadapi bahaya? Ha, semua itu kita kena tahu. Okeylah, letih plak Keyrill nak men-translate kan ayat2 ni, bersama-samalah kita nantikan ek! Meh tonton trailernya plak ...

Lady Gaga "Marry The Night"

Salam sejahtera ...




   Yeah, here we go! Setelah agak lama menunggu music video untuk single terbaru dari Lady Gaga yang diberi tajuk "Marry The Night", akhirnya tercapai jua hajat peminat2 beliau terutama Lil' Monster untuk menonton music video "Marry The Night" premiere di youtube bersamaan 2 Disember 2011. Ha, nampaknya beliau telah memberi kejutan kepada peminat2 beliau dengan menulis ...

"I am so nervous and excited to share this part of my past with you. It airs on both US coasts at 8pm on E! Get the wine,"

Begitulah yang dituliskan di akaun twitter beliau mengenai music video untuk single terbaru beliau "Marry The Night" sebelum release di youtube. Dan dijangkakan mengambil masa terpanjang dari music video beliau sebelum ini. Apa2pun, meh Keyrill share dengan korang music video "Marry The Night" ni ...



The Avengers : Assemble 2012 in Real 3D!

Salam sejahtera ...




     Wanna say hello to my blog readers! Wow, nasib baik sempat lagi update. Dah masuk ke penghujung tahun dah. Hurm, paper exam masih belum habis lagi. 6/12 ni plak ada paper dan 8/12 barulah habis paper exam! Uit, nak tanya pelajar SPM yang diluar sana, dah study ke blom? Kalau rasanya blom tu, jgnlah buang masa korang ek, SPM bukan ujian percubaan. Itulah yang menentukan arah tuju hidup korang nanti. Huhuhuhu. Keyrill ada gak study. Ni update pun bila dah masa lapang. Tapi jangan contohi ek. Okeylah, Keyrill xmo membebel banyak, meh keyrill share sedikit info mengenai movie yang bakal release pada May tahun hadapan "The Avengers" dari Marvel Studio!

The Avengers Review :

The Avengers cast



Lokasi penggambaran : New York, United States; Albuquerque, New Mexico, US; Cleveland, Ohio, US; Los Angeles, California, US.

Tarikh release : 4 May 2012

Diarahkan oleh : Joss Whedon

Pelakon : 
Robert Downey ... Tony Stark / Iron Man
Scarlett Johansson ... Natasha Romanoff / Black Widow
Chris Evans ... Steve Rogers / Captain America
Samuel L. Jackson ... Nick Fury
Jeremy Renner ... Cllint Barton / Hawkeye
Mark Ruffalo ... Bruce Banner / The Hulk
Clark Gregg ... Agent Phil Coulson
Cobie Smulders ... Agent Maris Hill
Stellan Skarsgard ... Erik Selvig

Diedarkan oleh : Walt Disney Pictures

Genres : Adventure, Action, Real 3D, Fantasy

Take a shoot!








About The Avengers : 
   
Sinopsis : Pada tahun hadapan, 4 May 2012 ... jangan ketinggalan untuk menonton movie aksi The Avengers ni di pawagam berdekatan dengan korang. Ha, kenapa perlu tonton? Nilah sebab dia, meh dengar Keyrill citer sikit. Hehehehe. The Avengers akan membawa bersama-sama superhero dari Marvel Comic untuk yang ke-pertama kalinya. Superhero yang bakal beraksi dalam movie ini antaranya Iron Man, Captain America, Thor, The Hulk dan banyak lagi. Juga, mereka harus berhadapan dengan musuh yang mana pernah mereka tewaskan sebelum ini dan bakal muncul lagi untuk bersaing semula! So ... dapatkah mereka menentang musuh-musuh yang semakin hebat? Sama2lah kita tunggukan tahun hadapan ek. Btw, experienced it like never before in Real 3D!!



Titanic in 3D release on April 2012!

Salam sejahtera ...




     OMG!! Tak sangka pulak yang movie bersejarah tahun 1997 arahan James Cameron ini akan release sekali lagi tahun hadapan bersamaan 6 April 2012. Apa yang lebih mengejutkan Keyrill adalah, movie Titanic ini bakal release in RealD 3D and IMAX® 3D! Wow, 'experience Titanic like never before', huh? Dulu mana ada wayang seperti yang sedia ada sekarang ni, kan? Berlambak dah wayang dibina di bandaraya besar. Hurm ...

Tapi, apabila Keyrill fikirkan balik, movie ni sepatutnya release tahun hadapan bukannya tahun 1997 kalau dorang nak release kt 3D, kan? Ha, tulah pasal. Bukan apa, tahun 1997 dahulu mana ada panggung, kan? Apatah lagi 3D. Bukan nak hina, k. Apa2pun, movie Titanic memang patut dan sesuai ditonton RealD 3D dan IMAX® 3D. Untuk pengetahuan korang, Titanic x pernah 'get old' bagi Keyrill. Walaupun berpuluh-puluh kali tonton, still suka dengan movie ni. Itu bagi yang memang minatlah, x tahu pulak yang x suke tu. 

Anyway, Keyrill memang x sabar untuk menonton Titanic in RealD 3D and IMAX® 3D tahun hadapan. Are you ready to back to Titanic? Well, rindu kisah cinta Jack and Rose! Oppps! Jangan lupa tonton The Avengers sekali ek. Kalau x silap, bakal release dalam 3D jugak. Ha, just wait and see. Banyak movie best bakal release tahun hadapan. Jangan risau. Hehehehe. Meh tonton trailer movie ni plak!





LMFAO "Sexy And I Know It"

Salam sejahtera ...



LMFAO  |  Facebook  |  Twitter

    Hello semua, lama sangat x update, kan? Nak buat macam mana, kan kena exam SPM dulu. Alright, tapi xpelah. Yang penting jangan lupa dengan blog sendiri. Exam pun exam juga, study2 juga, sekali-sekala kenalah release tension tu kan. Sebagai contoh, online ke, tonton tv ke, dengar mp3 or radio ke, kan? Banyak kerja yang berfaedah kita dapat buat. Okeylah, xmo membebel. Selalu aje cakap benda yang sama, boring plak korang baca nanti!

Actually, memang lama dah nak post entry pasal single LMFAO yang satu ni, "Sexy And I Know It". Yalah kan, busy ulangkaji untuk persediaan SPM. Tulah pasal blog pun terbiar camtu aje. Okeylah, back to topic. Apa yang Keyrill dapat tahu, nilah single ketiga dorang selepas "Champagne Showers" ft Natalia Kills. Btw, kalau korang rasa belum cukup umur xyah nak tonton ek! Meh ...




Katy Perry "The One That Got Away"

Salam sejahtera ...




     Okeylah, kalau kat Asia ni dah 11/11/11 kt negara barat plak masih 10/11/11 tau. So, sebab tulah premiere music video ni kalau kat Malaysia 12/11/11, kan? Hehehehe. [Klik sini untuk entry yg lepas]. Apa2pun, kepada peminat Katy Perry termasuk Keyrill, jgn x tonton music video dari single terbaru beliau yang satu ni, The One That Got Away. Sedikit info Keyrill nak share, music video beliau ni baru aje beberapa sehari dah release, mencecah 1 juta lebih view tau kt youtube. Sebagai tambahan, memang best dan sweet sangat masa dorang bercouple sehinggalah saat2 perpisahan dorang. Sedih tau kalau korang memahami music video ni ... Okeylah, Keyrill xmo cakap bnyak2, jom tonton ...



Mattyas "Mi Amor"

Salam sejahtera ...



Mattyas  |  Facebook  |  Twitter

     Selamat pagi dan salam sejahtera buat semua pembaca blog Keyrill. Terima kasih banyak2 ek sebab sudi singgah blog yang x seberapa ni. Update lagi, hurm ... lama tunggu baru nak berupdate, kan? Hehehehe. Kali ini pasal apa plak, ek? Meh ... uit, siapa tu? Hensem dan cantik tak? Ha, korang kenal tak yang lelaki tu? Keyrill citer pasal dia bukan si cantik manis sebelah dia ek. Ala .. x kenal la pulak. Okeylah, inilah yang Keyrill nak citer ngan korang ni. Baca bawah lagi ... 

About Mattyas :





Mattyas dilahirkan pada Mei 14, di Bucharest. Beliau belajar di Sekolah-muzik piano, juga trumpet dan selepas tamat pengajian beliau menghadiri pelajaran vokal. Seberapa segera selepas itu, beliau mencipta band pop beliau sendiri, dan beliau sebagai penyanyi utama. Pada masa itu, dia bekerja dengan pengeluar music yang terkenal.

Pada tahun 2006, beliau membuat konsert yang diberikan oleh Vayacon Dios. Persembahan secara langsung konsert itu telahpun di-release dalam CD oleh EMI International. Mattyas juga telah mewujudkan album yang mana telahpun disebarkan di seluruh dunia oleh EMI International dan beliau bergandingan bersama-sama dengan artis-artis terkenal antarabangsa seperti Ricky Martin, JMP, Pachanga dan sebagainya. 

Pada tahun 2010 pula, beliau membuat sedikit perubahan bunyi dan gaya lagu. Pada musim panas tahun 2010, beliau me-release-kan single pertama beliau "Secret Love" ft Kristina S dengan jayanya dan mendapat 1 juta view di youtube. Manakala "Missing You" pula merupakan single kedua beliau mendapat impak yang lebih besar sehingga mendapat 8 juta view di youtube. Dan single terbaru beliau "Mi amor" yang mana single terbaru nilah yang Keyrill nak kongsikan dengan korang. Meh ..



Katy Perry "The One That Got Away (Audio)"

Salam sejahtera ...




    Katy Perry, ha ... ni dia. Kini dia kembali lagi dengan single terbaru beliau yang mana trailer music video terbaru beliau ni sudahpun mencecah 3 juta view dalam masa  3 hari. Wow, Memang boleh tahanlah lagu ni nanti. Setelah terkenal dengan Kathy beth Terry, kini beliau kembali ke versi Teenage Dream semula. Heheheh ... 




Okeylah, memandangkan sekarang ni dah 7 hari bulan, Hari Raya Aidiladha pun masih terasa lagi, kan ... ha, apa kata kita berhibur dulu dengan single terbaru Katy perry nih, "The One That Got Away". Apa2pun, semoga korang sihat dan bahagia sejahteralah hendaknya ... Meh!





Mizz Nina "Take Over" ft Flo Rida

Salam sejahtera ...



Mizz Nina  |  Facebook  |  Twitter

     Mizz Nina pun sudah semakin menjadi buah mulut orang ramai terutama sekali di Malaysia ni ha. Nama beliau semakin meningkat naik setelah popular dengan single pertama  gandingan beliau dengan penyanyi yang terkenal juga iaitu Colby O'Donis dalam single "What You Waiting For". Actually, Keyrill suka gandingan beliau bersama Flo Rida dalam single terbaru bertajuk "Take Over". Dah lama dah release pun, kan? Hehehehe ... Bukan apa, music video dia menarik untuk ditonton, siap ada pantai, kapal, pokok kelapa sekali ... xde kaitan, kan? Okeylah, apa2pun, single Take Over ni mampu menyangkut Keyrill. Meh ...



Rihanna "We Found Love" ft Calvin Harris

Salam sejahtera ...




     Wow, as I said ... Rihanna semakin berjaya dah sakarang, kan? Ramai dah kenal dia. Lagipun, penyanyi Hollywood pun ramai yang dah bergabungan suara dengan beliau seperti, Justin Timberlake, Drake, Jay-Z, David Guetta, Avril Lavigne, Nicki Minaj, dan ramai lagi. And, baru-baru ni kita dah pun mendengar single terbaru beliau bergabung suara dengan Calvin Harris. Ha, korang kenal Calvin Harris x? Keyrill pun x kenal jugak, seriusly! Kalau x dngar lagu ni, x tahulah kan ... 


Selepas berkali-kali dngar, barulah perasan yang suara Calvin Harris xde pun, kan? So, sebab tulah dorang letak nama Rihanna kt title lagu ni kot. Hahahaha ... apa2pun, meh ... Btw, ni nak cite ni (Bergosip sat!), kalau korang tonton betul2 music video ni, mesti korang tahu about hubungan beliau dengan Chris Brown yang dulu!! Keyrill xnaklah cite, korang tonton lah sndiri ek ... takut salah plak nnti, x psal2 Rihanna saman Keyrill ni ha ... 




Nicki Minaj "Fly" ft Rihanna

Salam sejahtera ...





   Hurm, makin nak dekat SPM makin busy plak, kan? Nak online pun xde masa. Kena study lebih. Sejam dua cukuplah, kan? Tapi, masalahnya kalau online ni, my boss kalau dapat tahu ... ha, tebalkan ajelah telinga tu. Kalau dia kasi online pun, 30-45 minit aje. Adoiyai, apa2pun ... tumpukan kepada SPM dulu. Pas SPM nnti, 24 jam nak online pun, takdak hal. Lantaklah! Hahaha. Aik? Kelauar tajuk plak dah ... 


Ni, Keyrill nak share ngan korang about new single from Nicki Minaj called Fly. Ha, korang mesti ramai dah tahu and dah dngar single beliau ni, kan? Yeap, definitely! Juga, korang mesti kenal artis yang berpadu suara dengan beliau, Rihanna ... right? Ala, sapa x kenal, kan? Okeylah, kepada yang belum tahu tu, meh tonton music video dorang ni ...




Bruno Mars "It Will Rain"

Salam sejahtera ... 




     Bruno Mars, "King Of Love" tau ... Uit, yeker? Hahaha, Keyrill pun x tahu, tapi dia ada announce-kan yang dialah King Of Love. Kalau difikirkan balik, memang betul jugak, kan. Kebanyakan single dia pasal cinta aje ... Hurm, xpelah. X berapa penting sangat tu. Yang lebih penting dan korang patut tahu adalah, single terbaru beliau "It Will Rain". Ha ... ni nak cite ni, single dia nilah yang bakal menjadi soundtrack movie terbaru Twilight : Breaking Dawn Part 1 ... so, jom Klik Link Ini untuk poster movie Breaking Dawn Part 1. Okeyh, meh kita dngarkan. Hehehehe ...



Avril Lavigne "Wish You Were Here"

Salam sejahtera ...



   Hello semua, ha .. ni nak cite ni pasal single terbaru Avril Lavigne, "Wish You Were Here". Dah semakin ramai pula yang addicted dengan single beliau yang satu ni. Hurm, teringat pulak dengan Avril yang dulu2, kan. Apa yang bestnyer, masa dia berpewatakan seperti penyanyi rock dulu, tapi ... rock pun rock jugak, yang penting dia bebas dari gosip liar tau. Ha ... you should know that. Hehehe. Skarang, dah bertukar abad, lagu yang dia bawa pun mengikut rentak dunia. Dah jadi instrumental plak single dia, kan. Nak tahu single dia yang satu ni, meh ...



Wordless Wednesday #2

Salam sejahtera ...


                         
                       Klik image to enlarge





Michael Learns To Rock "Blue Night"

Salam sejahtera ...



MLTR The Official  |  Facebook  |  Twitter

   Adoiyai, SPM pun dah makin dekat dah. Okey, yang penting sekarang ni, jangan panik. Mula dari bulan Oktober ni, perkara yang terpenting bagi pelajar yang menduduki exam SPM adalah mengulangkaji pelajaran. Hujung minggulah masa yang paling bnyak terluang. Gunakanlah dengan mengulangkaji. Hurm, Keyrill bagus2 dah jarang online. Tapi, pas update blog haritu, nak and nak and nak lagi update! 

Aiyooo ... inilah keburukan internet. Kalau xde internet mcm mana plak nak kenal ngan bro Ben Ashaari, Abg Eqbal Zack dan bnyak lagi kawan2 blogger, kan? Ha ... xpelah, janji pandai bahagikan masa. Keyrill sebenarnya nak ce citer ngan korang about band Michael Learns To Rock nih. Apa yang Keyrill suke sangaaatttt mengenai band nih, kebanyakan single dorang slow and sedap aje didengar, kan? Kalau tidur pun lena dibuatnya ... hehehe. Antara yang Keyrill favourite sangat sngat sngat single dorang ialah, Blue Night. Nak tahu taste Keyrill? Meh dngarkan ..   


Demi Lovato "Skyscraper"

Salam sejahtera ...





Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper ...

   Kat sekolah Keyrill, kan ... Demi Lovato ni memang popular sngat especially single beliau "This Is Me". Keyrill pun layan jugaklah lagu tu dari tahun 2009 sampailah sekarang. For your information, dia mula terkenal dari movie "Camp Rock", am I right? Ha, kat situ jugaklah band Jonas Brothers mula meningkat naik dari band sehinggalah masing2 buat album solo, kan? Aiyooo ... napa x buat album sam2 lagi, kan? Ha, tanyalah Jonas Brothers. Heheheh ... Okeylah, jom lyan single terbaru Demi Lovato ni ...



Britney Spears "Criminal (Audio)"

Salam sejahtera ...




    Keyrill memang bukan peminat Britney yang sekarang punya, actually Keyrill minat dia yang 90's dulu. Tapi nak buat mcm mana, kan? Peredaran masa katakan. Tapi, xpelah ... demi peminat2 dia, Keyrill tetap jugak nak update mengenai beliau yang mana single terbaru dari beliau iaitu "Criminal" dah pun release kt youtube dan x sampai pun sebulan, dah mencecah sejuta lebih yang view. Uit, boleh tahan. Heheheh. Apa2pun, untuk peminat Britney, korang mesti dah hafal lirik dia kalau music video dia kluar nnti, kan? Okeylah, jom dengar-dengarkan. hehhhe ...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...