Gadis luar biasa yang aku temui!

Salam ...



   this is just a story! and firstly, it goes like this ... dia, seorang gadis yang luar biasa! memang sakit apa yang dia lalui ... tp, still dpt membuktikan dia seorang yang kuat! sedih dengar cerita dia ... huhuhu! anyway, keyrill pun nak share ngan korang gak mcm mana dia lalui semua itu k ...

suatu malam tu kan, kami lepak sama ... biasalah tu, aktiviti2 remaja2 kampung! so, kawan perempuan keyrill (K) ni ceritakan kat kitorang pasal kisah cinta dia! ha ... terjawab sudah! ahakz! sambung lagi ... nama lelaki yang dia minat tu, (W) ... so, lelaki ni, ada gak perasaan kat perempuan tu, just baru mula belajar untuk mencintai dia! actually, lelaki nih, still ada perasaan dengan kawan perempuan dia yang satu lagi tu (L) ... tapi dorang x pernah mengatakan putus antara satu sama lain! x lagi couple tp still berkawan, mesra plak tu! (macam ni ni barulah betul kan? walaupun x couple tp still kawan! ahakz!) so, setelah (L) ni tahu yang (K) ni ada perasaan kat (W), dia tolonglah ... bagitau semua tentang lelaki tu, apa yg lelaki tu minat, suka perempuan yang jenis apa, macam2lah dia tanya ... yelah, betul gak tu kan? memandangkan (L) tu ada pengalaman dngan (W), so memang wajarlah dia minta tolong (L) kan? ahakz!

then, dorang memang tak pernak face to face! lelaki tu sentiasa memerhatikan dia ... tp, entahlah, dia tak tahu maksud lelaki tu kat dia! (L) menolong si (K) ni semampu dia! kadang2 lelaki tu kol si (L) ni untuk menanya khabar kat kampung and sesekali ada gaklah lelaki tu tanya khabar (K) nih ... sempat lagi, kirim salam kat (K) tu! so, (L) bagitaulah apa yang lelaki tu cakap kat (K) ... so, ksian plak (K) ni, asyik gila bayang! rindunya kat lelaki tu semua diluahkan kat (L)! si (L) ni mendengar sambil memberi pendapat untuk dia! macam nilah kawan kan? hehehehhe ... kat keyrill pun ada dia luahkan perasaan rindu dia tu! ksian dngar rintihan dia! ahakz! 

but, suatu hari ni waktu hujung tahun ... so, memang cutilah kan! dia merancang untuk balik ke kampung halaman untuk melepaskan rindu kat family dia and kawan2 dia! kebetulan plak, dia sampai haritu, lelaki itu plak baru sahaja berangkat untuk praktikal kat kapal! kebetulan juga dia cuti dua minggu, lelaki itu juga 2 minggu praktikal! so, x dpt jumpalah, kan? then, dia fikir2 ... kalau lelaki itu dua minggu praktikal kat kapal, then cuti selebihnya lelaki itu baliklah dari praktikal selepas dua minggu tu, kan? so ... demi lelaki itu, dia minta kebenaran kat mak dia untuk melanjutkan lagi masa cutinya kat kampung ... sampai krismas! dia bernasib baik sebab maknya setuju! ehehehe ...

memang hepi sangat2lah dia waktu itu! x sabar rasanya nak jumpa dia, katanya! namun, sehari sebelum krismas, lelaki itu kol bagitau yang dia tak jadi balik krismas, terus sambung praktikal! (K) terkedu! kecewa memang kecewa sangat2 hati dan perasaannya ketika itu! namun, dia mendiamkan diri! dalam hati manalah kita tahu, kan? dia menangis dlm hati bukan kita tahu, kan? ksian sangat2 tngok dia terpaksa bersabar dan barsabar dan bersabar! so, selepas krismas, tinggal 4 hari lagi dia cuti! so, nak tak nak ... terpaksa juga balik dengan kekecewaan! 

apa yang lebih menyedihkan ... tiba2 lelaki itu kol (L)! so, dia memberitahu selepas habis sahaja dia praktikal, keluarga dia akan menikahkan dia dengan perempuan lain! lelaki itu bagitau kat (L), berita gambiranya, dia bakal berkahwin dan berita buruknya ... dia berkahwin dengan bukan pilihan hatinya! lagilah si (K) itu kecewa! memang patah sangat2 hati dia ketika itu! korang mesti dapat bayangkan bagaimana perasaan dia,kan? keyrill pun tersentuh dengan cerita dia ... siap mendengar dengan teliti waktu dia bercerita! hhuhuhu ... memang dia tak dpt tahan lagi perasaan dia ketika itu, namun apakan daya, kan? ... 

ni yang keyrill suka bila dia mengatakan keputusannya setelah mendengar berita dari lelaki itu, "lebih baik kita berkawan daripada bercinta, coz, kalau berkawan, kita still dpt bergurau, bermesra ... tpi kalau bercouple, bila2 masa kita boleh putus ... then, x bertanya langsung, kan x baik begitu!" katanya ... aku terharu dengan dia! bertuah orang dapat kau (K) ... heheheh ...  

10 comments:

phreak-id berkata...

Sedih. sedih. boleh buat drama ni. apa-apa pun ekceli, perempuan lagi tabah dari lelaki kut. lelaki tabah sebab ego dia.

Terbaru > Selamat Bersekolah > Apa Akan Jadi Pada Nuffnang di 2011? > Tahniah Kepada Juara AFF Suzuki Cup 2010 : Malaysia (PM Umum Jumaat Cuti Umum/Rio Ferdinand Ucap Tahniah)

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ phreak-id : hehehe ... biar betul ni? ada lelaki yang kuat dan tabah nih, tp x semua...ahakz! :)

nur berkata...

KEW
sedih dan tabah betul cerita ni

nur berkata...

jemput ke blog ada entry untuk keyrill

tengkorakemas berkata...

TE tabah orgnya XD

pergh..tragik betul kisah cinta dorg..cinta ko mcm mana?hehe

p/s:baru online woo..fuh rindu betul dunia blog..

tengkorakemas berkata...

oh satu lagi Keyrill..blog aku sebenarnya ada entri unsur2 agama sikit..so aku harap ko tak rimas k..

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ nur : yeap, betul tu! hehehe ... erk? entry apa ek?

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ tengkorakemas : yelah kan? hehehe...cinta keyrill? erk? x tahu nak cakap mcm mana? hahaha ...

pasal entry keagamaan tu, keyrill x kisahlah, bro...it's okay! :)

tengkorakemas berkata...

@Keyrill

ok thanks, :) ko fokus je spm ko dulu k?hehe dan fokus jaga badan :D

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ tengkorakemas : alright, bro.... thnks for that! i will try my best! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...