SPM menantiku ...

Salam ...



    cepatnya masa berlalu ... hurm, entahlah? nak kata dah bersedia untuk SPM xlah juga, blum bersedia pun xlah juga! isk3 ... nak buat macam mana, kan? dah lumrah hidup! huhuhuh ... kalau rasanya nak berjaya tu, kenalah belajar betul2 kan? xda guna mak bapa hantar pergi sekolah kalau cuma nak main2 aje! kat sekolah cari buah hati, apa ke benda?

wah, hari pertama masuk sekolah, memang bersemangat rasanya! terpampang kat depan pintu ... 5 Katering! fuyooo! dah makin meningkat tua dah nih ... huhuhu! seluar hitam, kasut hitam, tie hitam ... fuhhh! memang bersemangat nak bersekolah first day! SPM memang dah lama menantiku! huhuhu ... but, hari pertama terus aje belajar, isk3 ... ni yang tak best nih!

hahaha ... nasib baik bnyak yang tak bawa buku teks, nak tahu kenapa? hari pertama katakan, bukannya kita tahu jadual waktu pun kan? baru aje masuk sekolah ... so, x study whole day sambil preview pelajaran tahun lepas! just discussion with teachers dan ada gak cikgu yang beri advice untuk study betul2 ... yelah kan tahun ni SPM! 

anyway, hidup mesti berjaya walaupun x berjaya dengan cemerlang ... yang penting, kita study and try our best! gagal sekali doesn't mean kita gagal untuk selama-lamanya, kan? peduli apa orang cakap, just be yourself! janganlah asyik tidur ... bangunlah, kejar kejayaan! capai dengan gemilangnya! huhuhuh ... dah melencong jauh plak! ahakz! 

8 comments:

syrupmasin berkata...

selamat sekolah dan selamat spm nanti :)

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ syrupmasin : thnk you... :)

NUke_Rude berkata...

goodluck spm! jgn smangat time awal2 thn je. ahahah!

Che Kay berkata...

Selamat Menikmati 'Tahun AKhir'~ Good Luck 4 Spm~~ ok la kan ucap awal2. =)

sHaH berkata...

wah dh nak SPM.. kena rajin2 tau?

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ NUke_Rude : heheh...thnk you, bro... :)

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ Che Kay : thnks to you also, bro... i will do my best! :)

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ sHaH : SPM kena rajin ek>? rajin apa? hehheh...baca ker, menulis ker? :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...