Kejora dan Bintang | Sinopsis

Salam ...


Kejora (Alyssa Soebandono) (19) adalah seorang gadis yang memiliki segalanya. Dia gadis yang cantik, ceria, optimis, dan kaya. Dia melanjutkan pelajaran ke sekolah di Jepun. Mr Ryan (Mathias Muchus), ayahnya, adalah seorang ahli perniagaan terkenal di Jakarta. Emaknya nya telah meninggal dunia. Kejora mempunyai adik bernama Bintang (Amanda) (15 tahun) yang telah autisme. Namun, Bintang sangat baik dalam bermain piano. Ryan kemudian berkahwin lagi dengan Hanifah (Cut Keke), seorang janda dengan mempunyai anak gadis bernama Janet (Eva Anindita). 

Suatu hari, Kejora terbang kembali ke Jakarta, beg dia telah bertukar dengan (Baim Wong) Erlangga, seorang wanita cucu dari Gautama (Mieke Wijaya), yang kaya, namun sangat keras kepala dan sombong. Maka setelah kejadian itu, sering berlaku pertengkaran diantara mereka. Apa Kejora tidak tahu adalah bahawa Erlangga sebenarnya pacar Janet, kakak tirinya. 


Mr Ryan di posisi yang lain, dia sedang menghadapi krisis kewangan besar di syarikatnya. Dia selalu menyembunyikan kebenaran bahawa dia sedang menghadapi kebangkrutan dari putrinya. Diam-diam, Kejora sudah punya pacar bernama Joel (Rio Reifan), yang sangat materialistik. Joel memiliki saudara bernama fitra (Lucky Perdana) yang mana mengagumi Kejora. 

Suatu hari, saat mendapatkan pinjaman, Ryan dirampok. Selepas rompakan, kemalangan pula berlaku dan salah satu rompakan pembunuhan di atas api. Ryan kemudian mendapat sebuah idea bahawa jika ia berpura-pura mati dalam kemalangan ini, keluarganya akan mendapatkan penyelesaian insurans besar dan akan keluar dari krisis kewangan. Dia berpura-pura sebagai mangsa yang terbunuh. Ini menyebabkan Kejora benar-benar merasa kehilangan serta begitu terluka dengan berita itu. Setelah "kematian" Ryan, hubungan Kejora dengan Hanifah menjadi sangat tegang. Hingga suatu hari Hanifah menghalau Kejora dan Bintang keluar dari rumah bapa mereka itu. Bagaimana mereka menghadapi hidup baru? Dapatkah mereka menemui bahagia?

2 comments:

miSsh chiOrikA berkata...

suke dengan pelakon alyssa tuh .

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@miSsh chiOrikA samalah kita ... hhehe ... but dalam crita nih, i prefer Bintang ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...