Nuffnang | untuk blogger baru ...

Salam ...



    kepada blogger2 baru, korang mesti belum tahu sangat pasal nuffnang, kan? so, kepada korang yang baru, korang perlulah mendaftarkan blog korang kat Nuffnang ... kepada yang masih tertanya-tanya lagi, Nuffnang tu apa? ha ... mari bawah bawah lagi untuk tahu yang selanjutnya ... ahakz! 


" Nuffnang.com merupakan peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pasifik.
Pelantar dalam talian kami membolehkan pihak pengiklan untuk menyiarkan iklan berasaskan grafik mahu pun video ke dalam lebih 100,000 blog pelbagai jenis pelantar.
Nuffnang.com kini mempunyai cawangan pejabat dalam 4 buah negara; Singapura, Malaysia, Filipina dan Australia.
Pasukan-pasukan di setiap pejabat kami giat berusaha menghubungkan jenama-jenama produk kepada para blogger kami. Di antara para pengiklan kami ialah Citibank, Nokia, Sony, Procter & Gamble, Nokia, Nike, Nestle, dan banyak lagi!
Selain pengiklanan berasaskan blog, kami juga membina reputasi kami dengan menjadi sebuah komuniti untuk blogger oleh blogger, menganjur dan menyokong pelbagai jenis aktiviti seperti tayangan wayang, seminar/bengkel kerja, parti dan lain-lain lagi.
Nuffnang telah menjadi tumpuan media akhbar utama seperti The Star, Malaysia dan The Sunday Times, Singapura selain media-media lain. Untuk senarai lanjut, sila rujuk di sini. "

ha, dah faham sekarang? jngan buat blog hanya kerana duit aje, update blog, pastu, dok menunggu buffered earning masuk! hurm ... kita buat blog ni untuk suka2, duit tu, belakang kiralah ... kalau nak BE korang naik, pastikan blog korang menarik dan dpt membawa masuk blogger lain untuk datang membaca dan meninggalkan jejak di blog post korang ... jngan kisah pasal duit tu, apatah lagi pasal followers tu ... jngan fikir followers kurang, xda orang baca blog kita, no! 
korang dah salah anggap kalau berpandangan begitu! dorang kadang2 menjadi followers bukannya nak pun komen kat blog korang, adalah sorang dua! so, pandai2lah cari jalan untuk menaikkan nama blog korang ... lagi satu, jngan sombong2 k! tu sikap yang tak seharusnya ada dalam diri seorang blogger, kena bnyak bersabar! kalau korang dah expert mengenai dunia blog nanti, hurm ... Terima kasih, Tuhan akan korang ucapkan! kena bersyukur juga ...

8 comments:

imaza93 berkata...

erm , jap..nak tanye..hehe...die akan bg buffered earning bile org dtg blog ke ? beze ke dgan org kne dtg click iklan nuff tu ? tlg jelaskan lg , tak berape faham , thanks ! :)

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@imaza93 keyrill nih pun xlah expert sangat, kalau pasal tu, keyrill tau dari pengalaman lah, ianya bergantung kepada bilangan orang dtg blog kita and kenalah ubahsuai details kat Nuffnang tu setiap kali buka Nuffnang ... atur bailk supaya dorang dapat tahu perkembangan terbaru dalam blog kita, kan gitu? so, dua2 tu xde beza, cuma dorang nak tngok pengiklanan kat blog kita aje! brapa bintang korang dapat untuk blog korang tu ... senanglah nak dapat BE ... :)

ADfeez berkata...

ok noted!!! thanks for the info.. nice :D

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@ADfeez hehehe ... okey, bro! you're welcome! kenalah tolong sesama kawan blogger, kan? :)

Amir Izzat berkata...

wah! tips yg bagus daripada abang Keyrill.. hahaha...betul tue bro. aku sokong...nang ku sokong...

bila la aku nak dapat be..satu je yg ada skrg.hehehe

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@Amir Izzat hahahah! yelah tu Amir! blom tua lagi lah! :P btw, thnk you ...

kwu pun sama juak,... nunggu duit masuk jak! hahaha... antap eh!

imaza93 berkata...

owhh..gitu...thanks :)

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@imaza93 yeap, teruskan blogging k ... abaikan yang lain tu, bak kata En Ben, cara penulisan lebih baik dan perlu diteruskan! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...