Saw 3D : The Last Chapter

Salam ...



   OMG! kalau macam ni, huh! memang 3D lah katakan ... kebanyakkan movie-movie sekarang ni, dah bertaraf tinggi dah ... korang mesti perasan kan, setiap kali ada aje movie terbaru keluar, ada aje perkataan '3D' mengiringi tajuk sesebuah movie itu! ahakz, tapi memang best lah 3D kan? memang macam real aje! tapi, seperti yang korang lihat dalam gambar di atas, itu memang 3D bertaraf tinggi tu ... isk3! kalau Malaysia ada, nak jugak try! hahahah ... merepek!


Sinopsis :
Saw 3D memfokuskan pada penyelamat Jigsaw iaitu Bobby Dagen (Sean Patrick Flanery). Setelah selamat dari pengalaman yang mengerikan dengan Jigsaw, dia sibuk menjajakan buku mngenai pengalamannya untuk mendapatkan wang. Tetapi dia menipu dan pengalamannya tidak pernah menjadi. Jigsaw tidak akan melepaskan beliau maka dengan itu Jigsaw telah menangkap Bobby, isterinya juga rakan-rakannya yang mana akhirnya menemukan kebenaran daripada kebohongan Bobby. Bobby terpaksa berhadapan dengan permainan yang mana menempatkan rakan-rakannya di setiap perangkap dan Bobby haruslah menyelamatkan mereka sehingga isterinya juga turut menjadi mangsa. Mampukah Bobby menyelamatkan mereka?

A scene from Saw 3D

nampaknya jugak, Dr Gordon yang mana merupakan mangsa perangkap di movie Saw yang pertama ternyata masih hidup dan beraksi di movie Saw 3D yang terakhir ini ... hurm ... tapi memang masuk akal jugak sebab Dr Gordon berjaya keluar dari bilik mandi tempat dia dan Adam dikurung sama ... so, di sini keyrill ingin share dengan korand sedikit screenshot movie nih ...


A scene from Saw 3D

Rebecca Marshall in Saw VII 3D

Chad Donella stars as Gibson in Saw 3D (2010)

sedkit info yang keyrill dapat tahu juga, movie ini sedikit berbelit-belit dari awal penceritaan mengenai Bobby namun sudah berjaya diperbaiki semula agar tidak mengelirukan penonton untuk mengetahui jalan penceritaannya ... ahakz! tapi memang bestlah ... yang korang kena tahu, keyrill sampai nak pengsan tonton kat panggung ... apatah lagi tonton kat rumah sorang2, so cruel!


5 comments:

fLy_AwAy berkata...

ahha ! seram kot,ganas lagi r. huuhee ~ :P

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

ni saw yg dlu ke???ke ade saw yg baru???

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@fLy_AwAy ha ... kan? tapi memang cruel lah ... x nak tngok! :)

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) ni yang latest punya movie ... ahakz! blom tonton lagilah nih?

tengkorakemas berkata...

haha final chapter, aku dah tengok semua..aku pun sebenarnya tgh draft sinopsis saw dari awal, semua ada dalam koleksi, filem ni kena tgk dari awal baru best,

Dr Gordon tu muncul dalam Saw 1, mantap betul storyline pengarah ni nak kaitkan watak, dr gordon tu kira adik beradik kru la tu..(dia antara adik beradik hoffman)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...