Lady Gaga selebriti berpengaruh mengenepikan Oprah Winfrey

Salam ...


           
NEW YORK 19 Mei - Penyanyi Lady Gaga berjaya mengenepikan jutawan media, Oprah Winfrey sebagai selebriti paling berpengaruh tahun ini dalam satu senarai yang dikeluarkan Forbes semalam.

Gaga atau nama sebenarnya Stefani Germanotta, naik empat anak tangga ke kedudukan teratas senarai tahunan ‘100 selebriti paling berpengaruh Forbes 2011’, yang mengukur penguasaan penghibur berdasarkan pendapatan, liputan media serta populariti dalam media sosial.

Menurut Forbes, pendapatan penyanyi wanita itu dalam tempoh 12 bulan lalu dianggarkan sebanyak AS$90 juta (RM270 juta), selain mempunyai 32 juta pengikut di Facebook dan 10 juta di Twitter. - Reuters
                                                                                                                                                                              
 

Itulah antara petikan akhbar hari ini. Memang kagumlah dengan dia ni. Isu mengenai dia berjaya mengenepikan jutawan media, Oprah Winfrey sudah tersebar melalui internet dan paling ketara adalah blogspot. hehehe ... apa yang kita belum ketahui dan akan kita ketahui sekarang, korang mesti tahu dengan lagu "Born This Way" dia, kan? Lagu dia tu kini berjaya dimuat turun sebanyak 1 juta kali hanya dalam masa 5 hari! isk3 ... memang bukan calang-calang oranglah dia ni. Even Britney Spears yang mana dulunya terkenal dengan nama "Queen of Pop" kini sudah diambil alih oleh si Lady Gaga. Apa2pun, memang sudah menjadi lumrah dalam dunia selebriti kalau bab-bab turun naik nama kita tu, kan? 0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...