Now in Cinemas : Real Steel (2011)

Salam ...




  
     Biasanya kita menonton movie bertinju versi manusia vs manusia, kan? Tapi bagaimana pulak dengan ini? Pernah korang menonton movie sebegini sebelumnya? Movie yang release pada 7 Oktober 2011 ni. X lama lagi tu, kan? Apa2pun, setelah keyrill menonton trailernya, memang boleh menggegarkan pawagamlah. Keyrill tertarik sebab belum pernah mana2 movie yang membuat movie sebegini rupa. So, mungkin akan mendapat sambutan. Kalau Transformer tu lainlah, kan? Itu real2 robot (dalam movie). Hehehehe. Yang ni, dahlah watak utama pun Hugh Jackman. Hurm ...

About Real Steel :





   

     "Real Steel" merupakan sebuah filem aksi mengenai seorang bekas petinju Charlie Kenton (Hugh Jackman) yang berhadapan dengan pelbagai rintangan. Dia cuba mendapatkan satu kesempatan terakhir dan kembali beraksi untuk bertinju lagi. Dan kini dia berpasukan pula dengan budak bernama Max (Dakota Goyo). Pada awalnya, Charlie tidak menyetujui kehendak Max supaya mereka menjadi satu pasukan. 

Namun, Charlie memilih untuk bertanding lagi bagi mengembalikan kejuaraannya. Mereka bersama-sama membina dan melatih robot pesaing mereka walaupun seringkali gagal dan sentiasa ditewaskan. Untuk mendapatkan robot yang betul2 hebat, mereka mencari robot tinju di sebuah kawasan yang terbuang di bawah tanah milik Charlie dan ... mereka menjumpai robot yang mana masih lagi elok dan masih tahan. Kali ini mereka sama2 membaiki dan melatih robot tersebut dengan peralatan berteknologi tinggi. Bagaimanakah itu? Berjayakah mereka? Jom layan dulu trailer dia ...




5 comments:

tengkorakemas berkata...

wow..sejak akhir2 ni update betul keyrill..

tapi keyrill tau tak movie 19 reigns?hehe

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@tengkorakemas yelah, dah malas plak nak ponteng update! hehehe ... xde pun movie tu kat google.

tengkorakemas berkata...

@Keyrill Eduardo Willeyhem memangla xD
sebab kat blog aku je ada :p

DanieL AdiE berkata...

Memang nak tgk cite ni..

Bdw, jemput la join contest Blog Daniel Adie...

F U N F A B U L O S I T Y berkata...

terbaikkkk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...