Battleship strikes on May 18th 2012!

Salam sejahtera ...




    Yeay, tamat sudah peperiksaan SPM maka tamatlah sudah masa persekolahan di sekolah menengah. So, skarang ni sudah tiba pula masa untuk memasuki alam dewasa. That's mean, kena mencari pekerjaan, or maybe ada jugak nak sambung belajar, kan? Ha, itupun suatu yang bagus. Memandangkan bulan Disember ni masih ada masa untuk relax semantara menunggu bulan Januari, buatlah sesuatu yang dpt menenangkan fikiran kita. Misalnya, bercuti ke, balik kampung ke, menonton wayang ke, kan? Uit, esei BM plak yang kluar. Hehehehe. Okeylah, jom back to topic!

Keyrill x sabar2 lagi nak tunggu bulan Mei tahun depan. Banyak betullah movie best. The Avengers release 4 May 2012, manakala movie yang baru aje release trailer kt youtube iaitu, Battleship (2012). OMG!! Dari trailer aje pun dah tahu memang bestlah! Epic! And, apa yang korang perlu tahu, Rihanna pun ada jugak tau! Isk, x sabar nak tngok beliau berlakon pulak. Memang semakin terbaiklah nama Rihanna. Heheheh. Jom!


About Battleship (2012)!



Lokasi Penggambaran : Baton Rogue, Louisiana, USA

Tarikh release : 18 Mei 2012


Diarahkan oleh : Peter Berg

Penulis Skrip : Eric Hoeber, Jon Hoeber

Pelakon :
Liam Neeson ... Admiral Shane
Taylor Kitsch ... Alex Hopper
Alexander Skarsgård ... Stone Hopper
Brooklyn Decker ... Samantha
Rihanna ... Raikes
Josh Pence ... Chief Moore
Peter MacNicol ... Secretary of Defence
Tadanobu Asano ... Nagata
Jesse Plemons ... Ordy
Beau Brasseaux ... Navy SEAl (as Beau Brasso)
Natalia Castellanos ... Spanish Newscaster
Stephen Bishop ... OOD Taylor
David Jensen ... NASA Director


Genres : Action, Sci-Fi, Adventure

Take A Shoot!












Sinopsis : Peter Berg (Hancock) telah menghasilkan dan sekaligus mengarahkan movie yang bakal menggegarkan pawagam pada tahun hadapan, Battleship yang mana membawa akan kita ke suatu penggembaraan epic apabila tentera laut menemui objek di tengah-tengah laut dan cuba untuk menyiasat objek tersebut. Namun, oleh kerana kedegilan supaya tidak berbuat apa2 terhadap objek tersebut maka dari situlah bermulanya peperangan yang bakal mereka hadapi dengan makhluk asing a.k.a aliens! Apa yang kita perlu tahu adalah mampukah mereka menyelamatkan dunia ini dari serangan makhluk asing? Bagaimana mereka menghadapi makhluk asing tersebut? Okeylah, kita tunggukan di tahun hadapan ek. Hehehe. Meh, tonton trailer plak!



0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...