Glee Season 2

Salam ...



   season yang pertama dah pun selesai, yang kedua pun ... dah juga selesai kot? entahlah? korang nak tahu tak? pengakuan jujur nih ... sepanjang glee season 1 & season 2 ditayangkan, keyrill tak pernah tonton langsung! WTF? so, i missed all glee episodes! huh! ingatkan tak menarik ... dulu tu, buat2 tak endah aje ngan citer ni ... tapi, pas tngok kat youtube.com, isk3 ... menangis aku ketinggalan semua episode glee! 

korang pulak bagaimana? "sebodoh" macam keyrill gak ek? ketinggalan drama ni? heheheh ... xdelah, gurau aje! memang tak tahu plak citer ni best! isk3 ... menyesal aku! lagu dorang pun best2 ... nak tngok setiap episode dia kat youtube.com, semuanya plak copyright! huh! buat aku geram aje ... kalaulah aku tonton dulu lagi, mesti best kan? hahahah ... anyway, enjoy your day! love glee!

SM Vokasional, Kuching | pun ada blog!

Salam ...



   wah ... semakin maju dah SM Vokasional, Kuching nih ek! hahahah ... itu logo lama SM teknik, Kuching, skarang dah tukar kepada vokasional ... anyway, just na bagitau, SM Vokasional, Kuching ni pun ada blog tau ... semua yang berkaitan dengan sekolah, prosedur2 dan sejarah2 sekolah ini semuanya ada! ha ... so, kepada pelajar2 yang ingin mengetahui secara lebih details mengenai SM Vokasional, Kuching ni ... bolehlah melawat blognya secara online! kepada yang rasanya ingin study di sekolah ini, korang klik kat sini! ha ... itu site sekolah ni! hehehe ... anyway, inilah dia "School Of Choice" ... membebel bnyak!

Merlin Season 3 Review

Salam ...


   Merlin, hurm ... kini kembali lagi dengan musim yang ketiga! hehehe ... korang nak tahu, inilah drama yang keyrill x pernah ketinggalan untuk setiap episodenya! yeap, memang best! selain magik, aksi dan pelakon2 yang memang hebat, malah terselit isi tersirat dalam drama ini iaitu, sebuah pengorbanan! korang perasan tak? ha ... jangan hanya menonton jer, jalan ceritanya korang harus faham, betul tak gitu?


preview drama ini yang ditayangkan di TV3 untuk musim yang ketiga ini sudah membuatkan keyrill tidak sabar untuk menontonnya! ahad ... cepatlah kau datang! hehehe ... iklan jap! kali ini memang bnyak aksi dan kekejaman yang bakal berlaku! apatah lagi misteri, kan? hurm ... macam mana agaknya Merlin, Arthur dan yang lainnya menyelamatkan diri dan negara Camelot! hurm ... just wait and see ajelah ek! hehehe ... apa2pun, jom tonton trailer dia nih ... entahlah, ni trailer betul ke apa? kalau kat TV3, lain kan trailernya ... lantaklah! hehehe ...


so how? korang rasa kali ini lebih menarik lagi dari yang pertama dan kedua tak? hehehe ... suka tngok drama misteri begini! menarik! keyrill bagi 4-4.5 bintang untuk drama ini! ha ... bukan apa, sebab adventures kan? sapa tak minat adventures? bnyak yang dorang perlu hadapi untuk diri dan orang lain! korang tontonlah sendiri ek, setiap hari Jumaat, pukul 5petang hanya di TV3 ... jngan lupa tau! heheheh ... 

Gadis luar biasa yang aku temui!

Salam ...



   this is just a story! and firstly, it goes like this ... dia, seorang gadis yang luar biasa! memang sakit apa yang dia lalui ... tp, still dpt membuktikan dia seorang yang kuat! sedih dengar cerita dia ... huhuhu! anyway, keyrill pun nak share ngan korang gak mcm mana dia lalui semua itu k ...

suatu malam tu kan, kami lepak sama ... biasalah tu, aktiviti2 remaja2 kampung! so, kawan perempuan keyrill (K) ni ceritakan kat kitorang pasal kisah cinta dia! ha ... terjawab sudah! ahakz! sambung lagi ... nama lelaki yang dia minat tu, (W) ... so, lelaki ni, ada gak perasaan kat perempuan tu, just baru mula belajar untuk mencintai dia! actually, lelaki nih, still ada perasaan dengan kawan perempuan dia yang satu lagi tu (L) ... tapi dorang x pernah mengatakan putus antara satu sama lain! x lagi couple tp still berkawan, mesra plak tu! (macam ni ni barulah betul kan? walaupun x couple tp still kawan! ahakz!) so, setelah (L) ni tahu yang (K) ni ada perasaan kat (W), dia tolonglah ... bagitau semua tentang lelaki tu, apa yg lelaki tu minat, suka perempuan yang jenis apa, macam2lah dia tanya ... yelah, betul gak tu kan? memandangkan (L) tu ada pengalaman dngan (W), so memang wajarlah dia minta tolong (L) kan? ahakz!

then, dorang memang tak pernak face to face! lelaki tu sentiasa memerhatikan dia ... tp, entahlah, dia tak tahu maksud lelaki tu kat dia! (L) menolong si (K) ni semampu dia! kadang2 lelaki tu kol si (L) ni untuk menanya khabar kat kampung and sesekali ada gaklah lelaki tu tanya khabar (K) nih ... sempat lagi, kirim salam kat (K) tu! so, (L) bagitaulah apa yang lelaki tu cakap kat (K) ... so, ksian plak (K) ni, asyik gila bayang! rindunya kat lelaki tu semua diluahkan kat (L)! si (L) ni mendengar sambil memberi pendapat untuk dia! macam nilah kawan kan? hehehehhe ... kat keyrill pun ada dia luahkan perasaan rindu dia tu! ksian dngar rintihan dia! ahakz! 

but, suatu hari ni waktu hujung tahun ... so, memang cutilah kan! dia merancang untuk balik ke kampung halaman untuk melepaskan rindu kat family dia and kawan2 dia! kebetulan plak, dia sampai haritu, lelaki itu plak baru sahaja berangkat untuk praktikal kat kapal! kebetulan juga dia cuti dua minggu, lelaki itu juga 2 minggu praktikal! so, x dpt jumpalah, kan? then, dia fikir2 ... kalau lelaki itu dua minggu praktikal kat kapal, then cuti selebihnya lelaki itu baliklah dari praktikal selepas dua minggu tu, kan? so ... demi lelaki itu, dia minta kebenaran kat mak dia untuk melanjutkan lagi masa cutinya kat kampung ... sampai krismas! dia bernasib baik sebab maknya setuju! ehehehe ...

memang hepi sangat2lah dia waktu itu! x sabar rasanya nak jumpa dia, katanya! namun, sehari sebelum krismas, lelaki itu kol bagitau yang dia tak jadi balik krismas, terus sambung praktikal! (K) terkedu! kecewa memang kecewa sangat2 hati dan perasaannya ketika itu! namun, dia mendiamkan diri! dalam hati manalah kita tahu, kan? dia menangis dlm hati bukan kita tahu, kan? ksian sangat2 tngok dia terpaksa bersabar dan barsabar dan bersabar! so, selepas krismas, tinggal 4 hari lagi dia cuti! so, nak tak nak ... terpaksa juga balik dengan kekecewaan! 

apa yang lebih menyedihkan ... tiba2 lelaki itu kol (L)! so, dia memberitahu selepas habis sahaja dia praktikal, keluarga dia akan menikahkan dia dengan perempuan lain! lelaki itu bagitau kat (L), berita gambiranya, dia bakal berkahwin dan berita buruknya ... dia berkahwin dengan bukan pilihan hatinya! lagilah si (K) itu kecewa! memang patah sangat2 hati dia ketika itu! korang mesti dapat bayangkan bagaimana perasaan dia,kan? keyrill pun tersentuh dengan cerita dia ... siap mendengar dengan teliti waktu dia bercerita! hhuhuhu ... memang dia tak dpt tahan lagi perasaan dia ketika itu, namun apakan daya, kan? ... 

ni yang keyrill suka bila dia mengatakan keputusannya setelah mendengar berita dari lelaki itu, "lebih baik kita berkawan daripada bercinta, coz, kalau berkawan, kita still dpt bergurau, bermesra ... tpi kalau bercouple, bila2 masa kita boleh putus ... then, x bertanya langsung, kan x baik begitu!" katanya ... aku terharu dengan dia! bertuah orang dapat kau (K) ... heheheh ...  

SPM menantiku ...

Salam ...



    cepatnya masa berlalu ... hurm, entahlah? nak kata dah bersedia untuk SPM xlah juga, blum bersedia pun xlah juga! isk3 ... nak buat macam mana, kan? dah lumrah hidup! huhuhuh ... kalau rasanya nak berjaya tu, kenalah belajar betul2 kan? xda guna mak bapa hantar pergi sekolah kalau cuma nak main2 aje! kat sekolah cari buah hati, apa ke benda?

wah, hari pertama masuk sekolah, memang bersemangat rasanya! terpampang kat depan pintu ... 5 Katering! fuyooo! dah makin meningkat tua dah nih ... huhuhu! seluar hitam, kasut hitam, tie hitam ... fuhhh! memang bersemangat nak bersekolah first day! SPM memang dah lama menantiku! huhuhu ... but, hari pertama terus aje belajar, isk3 ... ni yang tak best nih!

hahaha ... nasib baik bnyak yang tak bawa buku teks, nak tahu kenapa? hari pertama katakan, bukannya kita tahu jadual waktu pun kan? baru aje masuk sekolah ... so, x study whole day sambil preview pelajaran tahun lepas! just discussion with teachers dan ada gak cikgu yang beri advice untuk study betul2 ... yelah kan tahun ni SPM! 

anyway, hidup mesti berjaya walaupun x berjaya dengan cemerlang ... yang penting, kita study and try our best! gagal sekali doesn't mean kita gagal untuk selama-lamanya, kan? peduli apa orang cakap, just be yourself! janganlah asyik tidur ... bangunlah, kejar kejayaan! capai dengan gemilangnya! huhuhuh ... dah melencong jauh plak! ahakz! 

Imagínese

Salam ...




Imagínese, si usted cuida a la gente sobre ciegos ...?

¿A qué hora quieres que vea? ...
¿Se parece la luz feliz en tus ojos? ...
Aún así puede el amor que ella vio una luz en tus ojos quesimboliza que realmente la atención y el amor él? ...


Imagine, además, si la persona que amas ... SORDOS?
¿Qué quieres que oiga? ...
¿Va a escuchar las palabras de amor de tus labios? ...
Sin embargo puede que los susurros que oye ?....


Imagine también, si la gente es tonta ... te importa?
¿Qué quieres que diga? ...
¿Puede él pronunció estas palabras de amor para ti? ...
Aún así puede el nombre que me llamó con un gran sentido del amor? ...


Y .....
Imagínese si la gente que amas para siempre ...?
Y nunca volverá ...?
¿Qué vas a hacer?


Tienen su dulce sonrisa que te vi? ...
Haga que escuchar una palabra de amor de tus labios? ...
Aún puede las lágrimas que has visto ?....
No se las arregló para limpiar las lágrimas de dolor que usted? ...


NO !!!....
De hecho, sólo podía poner tiesa delante de usted sin aliento ....


Y allí ...
Risas puso fin a la risa que había sido siempre la derecha ...
Gritos que había dendangkan ...
Sonrisa que jamás había ukirkan ...
Sacrificios que tenía que hacer ...


Así que ...
Meditando, reflexionar ...
No todos son perfectos ...
Cherish él, mientras que todavía en los ojos ...

Yes! dah tiba masanya ...

Salam ...



   hurm ... hepi memang hepi rasanya, uncle suruh amik lesen memandu kereta sekali gus amik lesen menunggang motor sekali! isk3 ... bnyak kursus aku kena hadiri nih! dahlah berjam2 ... tua rasanya menunggu! adoiyai ... dengar ceramah, 6 jam ... dengan suhu 17 darjah celcius! sejuknya ... nak terkencing plak aku dibuatnya! rasa nak quit aje, tpi ingat2 balik ... kad bank aku yang hilang tu memerlukan lesen memandu dan kalau umur aku dah 18 baru dapat buat balik! adoiyai ... nak tak nak, terpaksa juga buat nih!

keadaan memang lenggang sedikit lah waktu itu, tidaklah bersesak-sesak, kan? dulu waktu cuti panjang, x nak amik, hurm ... sorilah, bukan apa, aku kan balik kampung! huhuhu ... sebulan cuti, sebulanlah aku berada di kampung walaupun boring! ahakz! lepas nih, nak kena buat ujian berkomputer la plak! pastu, baru dapat lulus lesen L, itu pun kalau ujian berkomputer tu lulus! ahakz! anyway, yang penting aku dpt bawa kereta ke sekolah nanti! yes!! dah tiba masanya untuk aku hidup berdikari ... kerja part time pun xyah suruh uncle hantar, ada kereta dpt bawa sendiri! heheheh ... betul tak gitu?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...