Muzik Video Melissa Francis - Sekeda Ari Kedalih

Salam ...



   Erk? kenal tak sapa nih? dulu pernah dia nih menyanyi kat KL ... heheheh! itupun konsert kecil-kecilan, apatah lagi jadi model! tapi lebih terkenal dengan menyanyi lah! dulu pernah kan keyrill ceritakan mengenai seorang artis iban, Hailey Robson ... so, sekarang nih Melissa Francis plak ... napa keyrill buat entry pasal dorang? ha ... mestilah sebab keyrill minat lagu dan nyanyian dorang ... kalau org Sarawak, sudah tentulah kenal!

video lagunya pun lain dari yang lain! diselitkan jugak cerita di dalam lagunya! kadangkala sedih gak story dlm lagu tu! tapi untuk videonya kali ini, simple aje! okey, jom tongk screenshoot dia kat lagu "Sekeda Ari Kedalih" ni ... pelik aje bunyinya kan bila nak menyebut! hahaha ...








how is she look? beautiful right? heheheh ... just kidding but it's true! sebab tulah dia diambil untuk jadi model, dah namanya cantik! suara dia pun okey! memang bnyak lah yg minat dia walaupun sebagai artis lama namun sentiasa mengeluarkan album lagunya! orang kampung memang pelik melihat apabila keyrill nih tiba2 minat lagu iban, yelah kan, peminat setia lagu english! haram tau lagu lain dlm hp! always dngar lagu omputih aje ... anyway, jom tngok video lagunya ... actually xde nak cerita apa2, just nak share! 
  

Ghost Adventures

Salam ...


   Hurm ... dulu selalu tonton Ghost Adventures ni kat NTV7, hari Ahad kalau tak silap keyrill ... memang tak pernah missed ngan tv show nih! yelah kan, dahlah adventures, dapat berkomunikasi dengan makhluk halus plak tu! so, kita just saksikan aje penyiasatan dorang untuk mengetahui kebenaran kewujudan hantu atau makhluk halus di sesuatu tempat tu ... 

memang adventures lah tv show nih! kepada korang yang memang minat sangat movie seram, drama seram ker, novel seram ker, cuba korang tnton yang nih, Ghost Adventrues nih, korang takkan bosan punya ... sentiasa menunggu kehadiran sesuatu yang memang menakutkanlah ... anyway, merupakan tv show yang paling ditontoni dan disukai ramai ... apatah lagi hero utama tv show nih, Zak Bagans yang hensem tu ... hurm ... sampai ada yang buat video pasal dia kat you tube! hahahah ... aawwww!

rank untuk tv show ni! 

sebelum dorang memulakan apa2 aktiviti paranormal dorang tu, mestilah dorang nak selidik dan tngok dahulu keadaan sesuatu tempat itu bagaimana, di mana selalunya orang melihat makhluk halus, di ruamg mana selalunya kedengaran bunyi orang bercakap dan sebagainya ... ha ... setelah itu, barulah dorang sediakan peralatan penyiasatan dorang ... seperti kamera night vision, alat komunikasi yang dpt menangkap suara makhluk halus dan sebagainya! 


semalam kan, kira2 pukul 11.05 minit, keyrill ngan abang xtidur lagi gara2 nak tonton tv show nih kat AXN, hurm ... memang seronok tonton! mata pun tak ngantuk2 kalau dah start! heheheh ... minggu nih, crew-crew Ghost Adventures nih membuat penyiasatan kat Sloss plak, tempat yang memang berhantu .. adoiyai! anyway, sebelum bercakap bnyak lagi, jom tonton sejarah mengenai Sloss nih ...

Sloss Furnace on Scariest Places on Earth :



CBS Investigates Sloss Furnace :






Documentary on Sloss Furnace :


yang selebihnya mengenai Sloss nih, korang boleh cari sendiri k ... heheheh! itupun kalau korang berani nak search mengenai legenda ni ... seram rasanya! hurm ... anyway, jngan lupa saksikan Ghost Adventures kat AXN pukul 11.05 malam sampai 12.55 malam ... jngan tonton seorang diri kalau tak berani ek! nanti tak pasal2 .... xmo cerita!!! isk3 ...

Justin Bieber in Kuala Lumpur!

Salam ...


   hey ladies!! something for you ... nak tngok hero korang nih buat konsert live kat Kuala Lumpur tak? ha ... jngan lepaskan peluang korang tu, k! so, memandangkan konsert dia nih berlangsung 21 April 2011, bookinglah tiket tu awal2 ... kepada yang berada di Brunei, Singapura, Thailand misalnya ... cepat booking! habis tiket nanti, menangis ... ahahahah! untuk info, 23 April, dia buat konsert kat Indonesia, 10 Mei kat Philippines! 

Massage for Malaysian from Bieber!

memang bnyak yang akan datang nanti, percayalah! hehehe ... kepada yang memang minat sangat2 tu, inilah peluang korang! kalau ada peluang tu, rebutlah kan! actually letih dengar kawan asyik nyanyi lagu dia Baby ngan One Time ... heheheh! yelah, asyik lagu tu aje yg dinyanyikan! kalau suara bagus, okeylah kan? ni tak, merosakkan lagu Justin Bieber aje! haahah ... gurau ajelah! anyway, teruskan Bieber anda! and keep in touch to know more ....

Pink - Raise Your Glass

Salam ...



   eh, eh, lagu baru nih tau! hahahah ... korang mesti pernah dengar kan? kat Hitz.fm tu ... bukan barulah, keluar dah lama gaklah cuma dalam kategori latest! heheheh ... samalah tu! anyway, kepada peminat music rock nyanyian Pink, korang mesti tahu ni, dia ada lagu baru, Raise Your Glass! ha ... videonya pun boleh tahan gaklah! x membosankan ...

actually, keyrill minat sngat kat Pink nih dari dulu lagi, tapi oleh sebab dia ni sukakan kaum sejenis, so ... keyrill just minat lagu dia aje! heheheh ... kalau videonya bagus dan tak bosan, memang lantaklah, kan! ahakz! dulu pernah gak dikatakan selebriti tidak sopan oleh kerana dia nih kencing kat tempat parking! hurm ... kalau lelaki, xpelah kan? kalau perempuan ... selebriti plak tuh! entahlah? heheheh ... anyway, jom tngok screenshot video Raise Your Glass nih pastu baru tngok videonya plak! jom!

ready to fight!

if you are gangsta!

"raise your glass"

erk? so weird! T_T

haha ... menang jugak akhirnya!

itu sebahagian screenshot yang keyrill dapat klik lah ... heheheh! so, kali ini, keyrill nak share ngan korang videonya plak! ha ... jngan gelak jngan syok sendiri k ... anyway, yang korang boleh lakukan ialah, sing along! itupun kalau korang tahu lagu nih ... heheheh! jom!

Sucker Punch 2011 screenshoot!

Salam ...



   whooppss! tarikh tayangannya plak semakin mendekati, Mac 2011 ... hehehe! kepada yang memang menyukai movie aksi 3D screen, memang korang xkan ketinggalan pulak untuk menonton movie Sucker Punch ni ha...  selepas Resident Evil 4 : Afterlife tu, sekarang tngok yang ni plak! sebagai pengganti lah kan? hahha ... anyway, jom tngok screenshoot movie nih ... ahakz!

your mind control it all ...

erk? 

penjara ke macam nih?

fuyooo ... naga tuh!

wow! hot girls in action! heheh ...

Vanessa Hudgen pun ada tau ...

ada kuasa rupanya!

macam Resident Evil 4 : Afterlife la plak!

nah, lawanlah apiku ini! hehehe ...

so? macam mana? bnyak aksi kan movie ni ... xlah boring kat panggung nanti! beli tiket wayang pun tak rugi! heheheh ... tp yang tak bestnyer, 3D kan ... biasalah ... mestilah ada semacam game! huhuhu ... so, mcm tngok kartun plak! kan kan kan! anyway, movie ni memang bestlah! tonton trailer aje dah buat keyrill nih tak sabar nak tonton! hahahah ...  apa2pun, jom tonton Sucker Punch Featurette!


P/S : jngan lupa singgah sini plak k ... Keyrill Si Budak Sekolah!

Facebook akan ditutup?!

Salam ...



    OMG! apa dah jadi nih? facebook akan ditutup kalau tak silap bulan 15 Mac 2011 nih! ha ... kepada korang yang memang aktif sangat berfacebook tu ... bagaimana perasaan korang? nak tak kalau facebook ni ditutup? majoriti x ingin facebook ditutup, kan? macam mana nak chat ngan kengkawan? ngan cikgu? hadeh ... lemah semangat la plak dengar berita fb akan ditutup! 

korang sendiri dapat lihat kan bertapa bnyak urusan perniagaan secara online, iklan, dan sebagainya yang dorang war-war kan di laman facebook! entahlah ... napa perlunya tutup facebook kan? so, nak tak nak, terpaksa guna twitter pasni nak post entry! hadeh ... kat fb ramai lagi wall yang dapat untuk kita postkan entry kta, kan? anyway ... nak tahu lebih lanjut mengenai penutupan facebook ni ... 

I'm Failed!

Salam ...



   well, that is me! hurm ... time menunggu my teacher kat bus stop! yelah, harini ada ujian table test ... ujian berkomputer bagi yang mengambil lesen memandu tu! hurm ... entahlah? belom pasti lagi, lulus ke tak? hahahaha ... so, nak tak nak, terpaksa plak buka buku law untuk 'mengulangkaji' ... adoiyai! macam ujian SPM la plak, kan? hahaha ... so, what i get? guess what? lepas tamat sesi tu nanti, ada temujanji ngan kengkawan nak pergi chicken hartz plak! hurm ... sempat ker? harap2lah sempat!


    I'm FAILED that test! oh, god! nak tak nak, terpaksa plak ujian untuk kali kedua pasni! ni yang aku malas nak amik lesen keta nih! uncle plak, bermati-mati suruh aku amik! haiya! buat aku pening sajalah! pastu, gagal! hadeh, memang x puas hatilah rasanya! hehehe ... dah buat yang terbaik pun still gagal! anyway, at least aku dah try my best, kan? heheheh ... 

pastu habis aje ujian, ha ... ni plak even yang paling aku benci! MENUNGGU! dahlah sejam lebih cikgu memandu aku kat depan makan tu! berdiri plak tu ... ha! apa aku buat? main handphone with 'zero value' baki akaun! isk3 ... last2, aku dengar lagu aje nak tenangkan hati tngah geram! ahahaha ... bersabar ajelah menunggu! nasib baik plak uncle dtang selepas 2 jam aku menunggu kat situ! dalam keadaan berdiri tu! i'm not lying!

then, uncle tanya lulus ke tak? hurm ... just 40 aje yang betul! maksimum markah untuk lulus adalah 42, right? sayangnya 2 markah tu! huh! pastu, kena marah sebab failed! ni yang aku x suka nih! bla bla bla ... uncle asyik membebel! aku mendiamkan diri! hati ni panas memang cuba disabarkan! kalau korang tahan ke tak? hurm ... tanyalah diri korang kalau saja korang dalam situasi sebegitu! 

just a chicken hatrz! nothing special! hehehe...

memang geram asyik menunggu ... kali ini terpaksa menunggu kengkawan sampai plak! nak tahu berapa lama? itupun 2 jam lebih menunggu kedatangan dorang! sabar sabar sabar ... itu aje yang perlu aku lakukan! entahlah? kenapa aku begitu bertahan menunggu? bukannya seminit tu ... kalau seminit dua menunggu, xpelah kan? hurm ... nak tak nak, terpaksa plak aku menebalkan muka memasuki restoran chicken hartz dengan berseorang diri! ha ... semua mata memandang aku! yelah, semua orang makan kat sana berteman tapi aku ... oh god!

apa yang aku buat? just menundukkan muka ... ambil makanan pun dengan muka selamba! buat muka tak tahu ajelah! hurm ... kalau korang dalam situasi sebegini ... bagaimana dan apa yang korang rasa? x dapat aku bayangkan! mesti ada yang balik terus kalau memang dah x tahan! anyway, enjoy yourself dengan foto semasa makan kat chicken hartz tu ... heheheh! tenang gak hati!







just a photo of sweet girls! hehehe ... 

how was that? memang bestlah dapat keluar ngan member! apatah lagi satu kepala, kan? hahahah ... anyway, kalau ikutkan peraturan kat situ, cuma boleh dua 2 untuk makan, tapi kami, hurm ... pukul 2 makan, pukul 5 lebih baru keluar ... heheheh ... memang lama! anyway, ada somethins yang lebih membuatkan aku hepi! heheheh ... korang nak tahu apa dia? hurm ... well, jom skodeng apa dia! 

wah!!!! DVD Glee lah !!!

well, akhirnya ... berakhir sudah kemarahan dan kegeraman aku haritu! hilang semua benda2 negatif dari fikiran aku ketika itu ... memang inilah yang aku cari2kan selama ini! isk3 ... dah tak sabar la plak nak balik rumah! terus tayang, kan? ahakz! sekali tngok harganya kat VCD original, RM36! hurm ... duit aku plak tak cukup! terus tanya tuan kedai, ada Glee DVD tak? nasib baik ada! hehehe ... RM19! ha ... bgus beli DVD kan? selamat duit aku! hahaha ...

hehehehe ... untung aku!

anyway ... setiap kejadian yang berlaku ada hikmahnya! hehehe ...but masalahnya, volume satu dah hbis ... nasib baik still ade volume dua! ahakz! xpelah, nanti cari lagi, kan? itupun kalau ada! apa2pun, aku xnak putus asa untuk mencari! .... okeylah, nak enjoy drama Glee ni dulu k ... bye! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...