Pink - Perfect | Music video

Salam ...



    wah, nampaknya video untuk single terbarunya nih dah pun direleasekan kat you tube. sebenarnya, "Fuckin' Perfect" adalah tajuk sebenar music video ni, tapi memandangkan tajuk nya melencong jauh dari kehendak video so, ditukar menjadi "Perfect" aje ... ha, kan sedap lagi dengar tajuk tu, kan?



di sini, keyrill nak ceritakan sedikit mengenai music video terbarunya nih! ianya sebenarnya sebuah cerita, no wonderlah kalau pink buat video nih berdasarkan pengalaman dan kisah benar, kan? ianya bermula dari dia kecik lagi ... memang tidak pernah merasai kasih sayang yang cukup! hidupnya bagaikan melukut di tepian gantang ... tiada yang pedulikan dia! so, selalulah dia ni menjadi mangsa buli! 

walaupun dia sudah menjangkau alam remaja dan usia dewasa, dia masih lagi menjalani hidup yang tidak tentu arah, penuh dengan onak duri (pandai jugak tokok tambah ek?). tapi memang begitulah kenyataannya, kan? memang itu yang dia alami, dia ingin menjadi seperti orang lain jugak, ingin memiliki kawan tapi tiada yang kisah! sesuatu yang istimewa mengenai dirinya, dia gemar dan suka melukis!


bahkan dia menjadikan orang lain sebagi inspirasinya, maksudnya ingin menjadi seperti orang itu, so, suatu hari dia pergi ke kedai pakaian dan melihat seorang perempuan memakai dress yang cantik, dia pun ada hati nakkan dress seperti itu, tapi ... dia xda duit! so, dia nekad untuk mencuri baju tersebut namun akhirnya dia ditangkap jua dan dihalau dari kedai pakaian tersebut ... dia nekad sekali lagi, apa dia buat? 


dia mencuba untuk membunuh diri dengan mengerat tangannya dan ditulis perkataan "Perfect" di situ! rasa hati memang ingin sahaj berputus asa untuk meneruskan hidup, namun dia mula berfikir, kalau dia mati, apa yang akan jadi? takkan dia hidup untuk terus susah begini, so ... dia mesti fikir, lebih baik dia mula merubah hidup dan mula membina hidup baru ... believe yourself! itulah yang dia lakukan ... so, apa yang dia buat seterusnya? scroll ke bawah lagi ...



so, dengan itu ... dia menjadikan hobi melukisnya untuk merubah hidupnya, dia ingin dunia mengenali dia! dia ingin membuktikan bahawa dia juga mampu mempunyai hidup yang lebih baik daripada orang lain, jadi dia berusaha dan berusaha dan berusaha dan hasilnya ... kalau korang nak tngok hasil yang dia dapat, scroll bawah lagi ek ... hahhahah!


lukisannya kini dibeli dengan harga yang tinggi dan kini menjadi tumpuan orang ramai, kini ... dia bangga dengan perubahan dalam dirinya, walaupun dia tidak seperti orang lain, yang penting baginya, dia mampu menjadikan dirinya sebagi inspirasi untuknya terus berjaya dalam hidup dan kini ... dia memiliki hidup yang sememangnya sempurna. nak tahu apa hikmah yang dia dapat dari semua yang pernah dia lalui? lagi ... bawah lagi ...




bukan sahaja dapat menjadi pelukis terkenal, malah kini dia memiliki suami yang bukan sahaj hensem, malah penyayang juga dan ... anak perempuan yang sememangnya cute gitu! hehehe ... suka plak tngok anak dia tngah tidur! ahakz! kini ... bahagialah dia dengan apa yang dia miliki dan bersyukur mendapat khidupan yang jauh berbeza dari waktu silamnya! 


kalau korang perhatikan baik2lah mengenai video klip nih, sebenarnya ada mesej yang dia ingin sampaikan kepada kita, terutamanya kepada si ibu ... kenapa plak? sebenarnya, dia nak si ibu menyayangi dan menjaga anak mereka dengan sebaikya kerana tidak ingin anak mereka menderita dan mengalami apa yang si ibu pernah lalui sebelum lahirnya anak mereka itu ke muka bumi ciptaan Tuhan ini. begitu jugak dengan anak2, kita seharusnya menghormati dan menyayangi ibu sebagaimana dia menyayangi kita ...

apa2pun, nasihat keyrill, hargai dan bersyukur lah dengan  apa yang kita miliki k ... single terbaru Pink nih memang dapat dijadikan iktibar untuk kita ... apa2pun, setakat itu sahajalah yang keyrill dapat ceritakan dengan korang mengenai music video nih ... kalau ada kekurangan tu, maaflah k! hehehe ... keyrill sampaikan apa yang keyrill tahu aje! peace ... okeylah, jom layan video nya plak!

Britney Spears - Hold it Againts Me | Music video review

Salam ...



   wow! the legend is back! ahakz ... sapa lagi legend nya kalau bukan si Britney Spears ni! xde yang x kenal, sapa tak kenal? angkat kaki please ... hehehe ... xdelah, gurau aje! memang majoriti seluruh dunia kenal dia ni ... dikatakan penuh dengan kontroversi, pernah membotakkan kepalanya and whatever! x nak cerita kat sini ... x baik ceritakan keburukkan orang! korang tahu sendiri k ... ahakz!

anyway, kini dia akan kembali dengan single terbarunya, "Hold It Againts Me". ha ... kalau korang dengar kat mana2 stesen radio sekarang ni, lagu dia yang terbaru ni semakin seringkali diputarkan! kalau korang perasan lah ... ahakz! anyway, keyrill xmo membebel bnyak2, jom layan audio untuk lagu dia ni ...


nak main tag?

Salam ...


   hurm ... baru aje bangun tido! penat tol rasa badan nih, semalam kan, memang meriah sambutan "Chinese New Year" kat kawasan perumahn keyrill nih, nak pecah plak telinga nih dengar bunyi mercun! pergggh! macam kat kawasan peperangan plak dengar bunyinya! mercun bom tu, bro! so, pagi nih sesekali buka blog, erk? kena tag la plak! huuhuhu ... tag apa? ni ha ...



so, kepada yang kena tag tu, kanalah jawab soalan berikut :
(xde hadiah ker?)


Apakah blog kegemaran anda? (sertakan link sekali)
korang nak tahu blog kegemaran keyrill? klik sini!

Berapa lama anda berblogging?
x lama sangatlah, bulan mei tahun lepas!

Adakah Anda Seorang Yang Kakkoii? Kakkoii tu cool!
sudah semestinya, dengan sentiasa cool, semua masalah mungkin akan dapat diselesaikan! kita tak bersikap terburu-buru, cool aje! keyrill pun tertarik ngan orang yang cool nih! hahaha! (kantoi!)

Jika ditunaikan 1 hajat, apakah hajat anda?
isk3 ... yang ni keyrill suka! hahahah ... nak jadi seorang anak yang berjaya dengan cemerlangnya suatu hari nanti! so, kalau dah berjaya, bahkan iPhone4, iPad, rumah besar boleh kita beli, kan? so ... fikir2kanlah!


jeng ... jeng ... jeng ... !


4 Mangsa tag? 

permainan tag ni telah dianjurkan oleh, Kakkoii

Pocong Jumat Kliwon

Salam ...



   ha, korang dah tonton movie nih tak? keyrill baru aje balik dari menonton movie ni kat panggung tadi! hurm ... keyrill beri 3 bintang lah untuk movie nih! erk? sikit tol? yelah, menarik memanglah menarik, tapi jalan ceritanya entah apa? tak faham ... yang keyrill suka tentang movie nih, ianya mampu membuat orang terkejut! suka sangat2 dengar kaum wanita menjerit dalam panggung ... hahahahah! menjerit, ketawa semua di situ! okeylah, keyrill share sedikit screenshoot movie nih ...




yang di bawah ini plak part yang keyrill suka lah, pelakon lelaki sorang nih ... memang lawak habis adegan dia! kenapa keyrill katakan mcm tu, sebab, dialah yang sering kali menjadi mangsa si pocong nih, watak dia pun x boring ... pocong tu plak, asyik menggangu dia! hahaha ... nak kata dia watak utama tak jugaklah ... sebab semua menjadi mangsa! ahakz! jom tngok part gila2 dia nih ...






hahaha ... kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi and nak saksikan bagaimana dorang menghadapi pocong yang selalu menganggu hidup dorang, pergilah tonton kat pawagam ek! best jugaklah movie nih ... tapi satu yang keyrill nak share ngan korang yang blom tonton lagi movie nih, tiada seorang pun diantara mereka yang mati! hahaha ... okeylah, itu aje! tettttt! yang selainnya kat pawagam k ... jom saksikan trailernya plak!

The Ready Set - Love Like Woe | Music Video

Salam ...



   pertama kali dengar lagu nih kat hitz.fm, cepat2 buka laptop nak search lagu nih ngan videonya sekali! hehehe ... duduk melalak lah aku dengar 3, 4, 5 kali! kalau korang dengar pun mesti best, kan? entahlah? setiap orang ada pendapatnya masing2 ... anyway, jom layan video klip band nih, "Love Like Woe"

klik image untuk download di iTunes

I Am Number Four | Movie Review

Salam ...




   wah, sekarang dah masuk bulan februari la plak ... hehehe! x terasa masa semakin cepat berlalu, kan? hurm ... bnyak tol kenangan yang dah dilalui dan kini diingati! woi! sedarlah ... yang lepas itu lepaslah ... fokus kepada masa depan plak ... haiya! ye tak ye jugak, tapi sesekali kita perlu juga menoleh ke belakang supaya kita tahu kesalahan yang kita lakukan di masa lau dan di masa depan kita akan memperbetulkannya, kan? ahakz! okey, balik kepada topik kita ...


x bnyak yang keyrill nak bagitau, just nak share sedikit info mengenai movie bergenre aksi dan misteri nih! "I Am Number Four", number 1-number3 semuanya sudah mati dibunuh! kenapa plak dibunuh? ha ... ini yang menjadi persoalan? sekarang, giliran dia plak, number 4! bagaimana dia nak menyelamatkan diri daripada dibunuh? ha ... jngan risau terlebih dahulu, dia still ada kuasa luar biasa untuk melindungi dirinya ... kalau dia gagal? sama2lah nantikan ek! 


Release Date: 18 February 2011
Cast: Alex Pettyfer, Teresa Palmer, Jake Abel, Dianna Agron, Emily Wickersham
Genre: Action | Sci-Fi
Director: D.J. Caruso
Writer: James Frey, Alfred Gough
MPAA Rating: NA
Studio: Walt Disney Pictures

so, sekarang nih, keyrill nak share ngan korang beberapa screenshoot movie nih ... ahakz! kalau korang nak kasi berapa bintang untuk movie ni lepas tngok screenshoot nya? saja jer nak buang boring nih ... anyway, x sabar tunggu 18 Februari nih ...













fulamak! bnyak aksi nih ... hurm, x rugilah kalau mcam ni tonton kat panggung! ahakz! yelah kan, lagipun kat panggung tu dah xde lagi citer best2, semua dah kuar DVD dah ... x bestlah! so, tunggu yang ni plak ... hahahah! sama2la kita tunggu dan lihat k ... bagi 4 bintang lah untuk movie nih! (blom tonton lagi!) ... anyway, kalau tak caya citer nih best, tonton trailernya sekali jom!

Nuffnang | untuk blogger baru ...

Salam ...



    kepada blogger2 baru, korang mesti belum tahu sangat pasal nuffnang, kan? so, kepada korang yang baru, korang perlulah mendaftarkan blog korang kat Nuffnang ... kepada yang masih tertanya-tanya lagi, Nuffnang tu apa? ha ... mari bawah bawah lagi untuk tahu yang selanjutnya ... ahakz! 


" Nuffnang.com merupakan peneraju komuniti pengiklanan blog yang pertama di rantau Asia-Pasifik.
Pelantar dalam talian kami membolehkan pihak pengiklan untuk menyiarkan iklan berasaskan grafik mahu pun video ke dalam lebih 100,000 blog pelbagai jenis pelantar.
Nuffnang.com kini mempunyai cawangan pejabat dalam 4 buah negara; Singapura, Malaysia, Filipina dan Australia.
Pasukan-pasukan di setiap pejabat kami giat berusaha menghubungkan jenama-jenama produk kepada para blogger kami. Di antara para pengiklan kami ialah Citibank, Nokia, Sony, Procter & Gamble, Nokia, Nike, Nestle, dan banyak lagi!
Selain pengiklanan berasaskan blog, kami juga membina reputasi kami dengan menjadi sebuah komuniti untuk blogger oleh blogger, menganjur dan menyokong pelbagai jenis aktiviti seperti tayangan wayang, seminar/bengkel kerja, parti dan lain-lain lagi.
Nuffnang telah menjadi tumpuan media akhbar utama seperti The Star, Malaysia dan The Sunday Times, Singapura selain media-media lain. Untuk senarai lanjut, sila rujuk di sini. "

ha, dah faham sekarang? jngan buat blog hanya kerana duit aje, update blog, pastu, dok menunggu buffered earning masuk! hurm ... kita buat blog ni untuk suka2, duit tu, belakang kiralah ... kalau nak BE korang naik, pastikan blog korang menarik dan dpt membawa masuk blogger lain untuk datang membaca dan meninggalkan jejak di blog post korang ... jngan kisah pasal duit tu, apatah lagi pasal followers tu ... jngan fikir followers kurang, xda orang baca blog kita, no! 
korang dah salah anggap kalau berpandangan begitu! dorang kadang2 menjadi followers bukannya nak pun komen kat blog korang, adalah sorang dua! so, pandai2lah cari jalan untuk menaikkan nama blog korang ... lagi satu, jngan sombong2 k! tu sikap yang tak seharusnya ada dalam diri seorang blogger, kena bnyak bersabar! kalau korang dah expert mengenai dunia blog nanti, hurm ... Terima kasih, Tuhan akan korang ucapkan! kena bersyukur juga ...

Facebook | Layout & skin

Salam ...


hahaha ... amacam? nilah kerja gile keyrill kalau online, mencari layout yang sesuai untuk my facebook page! ha, korang ade? korang xde, kan? ahakz ... cantik tak layout mcm tu? sebenarnya bnyak lagi layout yang menarik, tapi keyrill kan peminat setia si Lady Gaga nih, so ... letak gambar dia lah kat situ! ahakz! 

Kalau korang nak buat layout fb korang mcm tu, korang boleh klik ... Facebook Skins! tapi, korang kenalah install dulu k ...

anyway, itu ajelah entry untuk pagi nih ... yelahkan, nak buka buku baru katakan ... woi! 1 haribulan Februari dah nih ... ko jngan asyik online aje, study lah! x lama lagi dah nak SPM ... haiya! erk? yelah2, kalau mcm tu, sehari mungkin 3-5 entry yang keyrill boleh update daripada tak berupdate apa2, kan? ahakz! enjoy your day, guys!

Yess! ada harapan nih!

Salam ...



   wah3! semakin tidak sabar rasanya nak bawa kereta nih ... hurm, agak2nya, berapa kali keyrill dah ujian ek? 2 kali, kan? ahakz! so, lastly ... inilah hasil yang keyrill dapat! nasihat yang keyrill nak bagitau korang sekarang ni ialah, jangan ambil ujian di minggu yang pertama selepas anda menghadiri kursus selama 5-6 jam! kenapa? sebab, soalan di minggu pertama semuanya, susah2 belaka! so, keyrill nasihatkan, di minggu yang kedua baru korang boleh ambik! kalau korang x nak ikut pun xpe! huhuhu  ... keyrill bukan ajar, just nak selamatkan korang jugak!

anyway, lepas ni, kena pergi bengkel memandu plak! hurm ... agak2nya perlu hadir tak? eh, perlu! kau tu bukannya pandai bawa kereta pun! erk? matilah aku kalau tak hadir ... ha, jngan ponteng2 k! tak baik ... ahakz! lepas nih, xlah guna bas lagi turun sekolah ... balit lewat petang pun xpe! boleh bawa kereta sendiri! so, uncle kata, sementara keyrill menjalani latihan bengkel, uncle nak beli kereta untuk keyrill plak! huhuhuh ... kereta apa? tunggu ajelah ... nervous nih! 

Pit Walker 2 | Free Online Games (FOG)

Salam ...



   ha, ni kepada yang memang suka main game! apatah lagi yang sememangnya suka dengan game yang adventures, shooting, sniper and whatever! ni keyrill ada solving untuk korang ... ni game yang biasa keyrill mainlah, memang best! senjata pun kita boleh tukar tau ... korang boleh juga beli semjata2 korang tu apa bila dia kata, level up, press C! korang boleh pilih lah senjata yang korang nak ... tapi, kenalah pandai tembak k ...bnyak zombie2 yang korang lawan nanti ... hehehh! kalau korang dah menang, korang akan tngok ni ...


hehehe ... tngok tu, keyrill dapat score sampai 107,620! hurm ... bestnyer ... memang enjoylah main game nih, korang boleh gak try! kepada yang nak cuba tu, korang boleh klik ... Pit Walker 2 okey? ni game dari free online game (FOG)! bnyak gaklah game kat sini ... kalau nak view and pilih game, klik ... Free Online Games ... jom sama2 kita merelease kan tension kat sini ... heheheh!   

P/S : memang kat website tu ajelah keyrill selalu melepak ... 

Auburn - All About Him music video

Salam ...



   welcome back, guys! heheheh ... keyrill mula update lagi, sebelum 1 februari mula membuka tirai! ahakz! anyway, keyrill nak tanya koranglah ... Auburn nih memang dah lama ker dalam dunia nyanyian nih? keyrill tak tahu lagi ... nak search kat google, susah la plak! malas ah ... lebih baik tanya korang, kan?


apa2pun, ada kawan perempuan keyrill sorang nih minat sangat lagu Auburn - All About Him, so ... keyrill nak share lah ... lagipun, ni lagu baru kan? ada dengar kat hitz.fm ... hehehe! anyway, jom enjoy video klipnya plak ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...