Lady Gaga - Born This Way | New single

Salam ...


I'm on the right track, Baby I was born this way

   Hurm ... nampaknya si dia kembali lagi dengan single terbaru "Born This Way". dan "I'm on the right track, Baby I was born this way" pula menjadi trademark untuk singlenya nih. seperti yang korang tahu kan, lama menuggu untuk single terbarunya yang akan direleasekan. ahakz! kepada Lil' Monsters, keyrill tahu, korang jugak memang tak sabar nak menunggu video bagi single terbarunya, "Born This Way" yang mana akan di-relasekan esok, 13 Feb, sehari sebelum "Valentine Day"!! wow ... keyrill cuma dapat info aje! ahakz! anyway, jom enjoy music video (audio) untuk "Born This Way" nih ...


P/S : Am i "Born This Way"? ...

SPM English | The Curse : Part 2/5 (Plot)

Salam ...
The Curse SPM Novel | Part 2/5 (Plot)

The Day Of Madhuri's Burial


1. Azreen has arrived home. Madhuri's body has been taken to the mosque for burial.
2. The main characters in the story are introduced :
  • Salleh Abdullah
  • Azreen's mother
  • Abdul Ghani
  • Mohd Asraf
  • Madhuri's mother
  • Puan Fatihah
3. First conflict between Azreen and her father
  • Azreen takes her crippled mother to Madhuri's burial in her wheelchair.
4. Salleh Abdullah orders her to take her mother home. Azreen stubbornly refuses to do so.
5. Abdul Ghani calm his father in-law down.
6. Datin Sharifah wheels Azreen's mother home.
7. Azreen meets Mohd Asraf after the funeral.
6. Azreen see Madhuri's mother for the first time that night , "as a dark shape, like a woman with streaming black hair".


Question :
1. Azreen is angry with her father for two reasons :
  • because her father not allowed her to see Madhuri's dead body.
  • Azreen's father always compares her unfavourably with Madhuri.
2. Why does Azreen take her mother to Madhuri's funeral?
  • She want's to tell her mother the truth that Madhuri is dead.
3. What is wrong with Azreen's mother?
  • She have an alzheimer disease and have only one leg.

Britney Spears - Hold it Againts Me | Music video teaser

Salam ...



   nampaknya, dah makin dekat tarikh untuk music video  Britney - Hold It Againts me ni di-releasekan! ahakz! korang pun tahu kan bagaimana music video dia sebelum ini, memang nak lebih2 lah, kan? apapun, x nak komen bnyak2. keyrill just nak beritahu kat korang jugak sedikit info mengenai dunia hiburan. keyrill share apa yang keyrill tahu aje k!

ini yang paling mengagumkanlah mengenai music videonya yang bakal di-releasekan dalam beberapa hari lagi, hanya teaser dalam masa 6 saat aje dah sampai beribu-ribu yang view, belom lagi kalau dah keluar music video yang betul2, kan? mesti bnyak lagi yang view! isk3 .. inilah yang membuat peminat, bukan peminat dia juga turut ingin menonton videonya "Hold It Againts Me" ni ... ha ... okeylah, jom tonton teaser kat bawah ni k! mungkin ini salah satu sceen yang jugak terdapat dalam music video terbarunya ni nanti! can't wait ...



P/S : Tengkorakemas mesti dah tak sabar nak tngok! hahaha ...

SPM English | The Curse : Part 1/5 (Plot)

Salam ...
The Curse SPM Novel | Part 1/5 (Plot)

Azreen Salleh returns to Malaysia from London

Prologue : A gruesome find in the rubber plantation
  • Azreen returns home from London because her sister Madhuri has passed away.
  • It is rumoured that she has been murdered and that she "bled white blood".
  • Puan Normala is telling everyone that Madhuri has put a curse on the village.
  • Azreen's foster parents Datin Sharifah and Datuk Zulkifli (from Penang) pick her from Pulau Langkawi airport and drive her to the ferry point to her village, about half an hour away by boat.
Question :
Compare the personality of Azreen and Madhuri ...

1. Azreen :
  • stubborn
  • fiery-tempered
  • short
  • pretty
  • bespectacled
2. Madhuri :
  • Soft-spoken
  • beautiful
  • well-liked
  • always spoke her mind
  • filial

SPM English | The Curse : Synopsis


Salam ...


In The Curse, Azreen takes time off from her studies in
London, UK to returns to her village in one of the 
legendary islands of Langkawi, to mourn the loss of her
older sister, Madhuri. Butas it turns out, she has to confront
the mystery that shrouds her sister's sudden death
in suspicious circumstances.

Was it just her imagination that Madhuri was in danger?
Azree felt a chill. The words that she had overheard the
day before came back to her. Puan Normala had been
talking to a few women and did not realise that Azreen
was just in the next room and
could hear her every word.

"You won't believe me, but I'm telling the truth. 
I saw her," hissed Puan Normala. "It was no accident.
It was murder. Listen to me and keep this in mind.
This is just the beginning." The women chuckled
nervousely. But Puan Normala continued.
"Laugh if you like. You'll soon see.
We're all cursed."

Cerpen | Tiada Lagi Cinta ...

Salam ...



   Liana biasanya bangun pagi seawal 6.30. Tapi tidak hari ini. Gadis itu masih lagi tidur dengan lenanya di atas katil. Apa tidaknya, semalaman dia keluar dengan Hariz. Entah kenapa Hariz begitu baik dengannya sekarang ini? Liana masih tidak mengerti ... tiada yang terjawab persoalan di fikirannya. Tik! Noktah di situ, tanpa jawapan! Memang dia akui dia begitu menyayangi Hariz, pemuda yang mana hanya pelajar Universiti sepertinya juga. Hariz memang pemuda yang berjaya, tidak dinafikan. Liana biasanya selalu mendapat keputusan yang lebih rendah daripada Hariz, jadi ... memang Liana juga yang selalu menjadi mangsa buli. Begitulah kisah mereka pada awalnya.

Liana kini bangun daripada lenanya, dengan perlahan-lahan dia membuka anak matanya. Dia tersenyum, kelakuan Hariz malam tadi bermain-main di ruangan matanya. 'Hariz memang romantik', bisik hati kecilnya. Tingkah Hariz memegang tangannya semasa memandu dan mencium tangannya itu dengan penuh cinta membuatkan Liana diam tanpa kata. Memang mencairkan dirinya. Apatah lagi dia membaringkan kepalanya ke bahu Hariz sewaktu melihat percikan bunga api bersempena dengan sambutan "Valentine Day". Liana bahagia dengan pemuda itu. 

Semua yang pernah dilalui bersama, tidak akan dilupakannya. Liana masih lagi baring di atas katil, dia mengingati semula hari-hari romantiknya bersama Hariz. Hariz mengajaknya makan malam semasa hari lahirnya, foto-foto waktu hari lahirnya itu masih lagi disimpan di dalam album. Waktu dia sakit, Hariz juga yang merawatnya. Itupun di rumahnya sendiri. Liana gembira mempunyai seorang ibu yang begitu baik dan memahami. Jadi, kerana itulah Hariz dibenarkan masuk ke rumahnya hanya kerana ingin menjaganya di situ. 

Liana masih ingat lagi waktu dia sakit itu, Hariz tidur di tepi katil kerana kepenatan menjaganya. Liana tersenyum, bagaikan Hariz lah jodohnya. 'Hariz ... ', hatinya memanggil nama pemuda itu. Liana senyum lagi. "Hurm ... hari ini ada sambutan birthday Ida, nak pergi ke tak ni?" Liana menyoal dirinya. Dia lantas bangun dari tempat tidur dan duduk di tepi katil itu.

Just gonna stand there and watch me burn,
that's alright because i love the way it hurts ...

Tangannya lantas mencapai tyelefon bimbit di atas meja. 'Mesej dari Hariz?' , bisiknya dalam hati. Memang pantas tangannya menekan butang 'read'. Dap dup dap dup! Degupan jantungnya berdegup kencang.

Ayang, nak jumpa malam ni. Ada hal nak bagitau ayang, PENTING!

Liana mengerutkan dahinya. 'Penting?', soalnya lagi. Seribu persoalan keluar dari fikirannya. 'Ah, lupakan ajelah, nanti fikir!" Ujarnya lalu bersiap sedia untuk berjumpa dengan Ida, alamatnya memang tidak dapat pergi. 

*          *          *         *         *
Malam kini menjelang tiba, Liana sudah bersiap sedia untuk keluar dengan Hariz. "Mak, Liana pergi dulu ek, ada temu janji dengan Hariz." Liana meminta izin daripada ibunya, Puan Sharifah. "Baik-baik sayang k. Suruh Hariz memandu hati-hati." Balas ibunya pula. "Baik, mak. Liana pergi dulu ya, mak. Assalamualaikum!" Ujar Liana sambil menguntum senyuman manis. "Waalaikumsalam." Puan Sharifah membalas ucapan anaknya sebelum Liana melangkah pergi.

Liana tersenyum, Hariz sudah berada di hadapan rumahnya. Hariz melihat Liana dengan senyuman, seperti kebiasaannya, Liana sentiasa nampak anggun dan cantik di matanya. Namun, Hariz merahsiakan sesuatu daripadanya. Apakah itu? "Hai, sayang. Nak pergi ke mana ni?" Soal Liana setelah masuk ke dalam kereta sambil mencium tangan pemuda itu. Hariz merasa selesa dengan gadis yang begitu dicintainya itu. "Kita makan malam di Restoran Pearl. Pastu, kita round Kuala Lumpur nih." Hariz membalas dengan senyuman. Liana hanya mengangguk tanda setuju. 

Angka jam sudahpun menunjukkan pukul 10.30 malam. Mereka kini sudahpun habis menjamu selera dan sedang khusyuk mencuci mata di sekitar Kuala Lumpur dengan kereta milik Hariz. "Apa kata kita pergi taman tempat kali pertama kita date dulu, nak?" Soal Hariz dengan selamba menunggu jawapan daripada Liana. Liana mengangguk sambil tersenyum. Hajat di hati ingin Hariz luahkan ketika itu, namun dia kaku untuk meyampaikannya kepada Liana. Dia takut kerana dia tahu, Liana akan terluka. 'Kat taman ajelah aku bagitau dia nanti', bisik hati kecil pemuda itu. 

"Tadi sayang nak bincang pasal apa?" Soal Liana. Hariz mengeluh. Lampu malam menerangni taman itu. Sungai di hadapan mereka pula memancarkan cahaya yang bagaikan mutiara apabila terkena pancaran cahaya. Hariz memandang ke arah Liana. 'Ya Allah, aku mencintainya. Patutkah aku memberitahunya yang sebenarnya?' Hati kecil Hariz merintih. "LIana, saya ada sesuatu nak bagitau awak. Harap awak dapat terima ek." Hariz mula membuka bicara. Liana mengerutkan dahinya. Dia yang sedang membaringkan kepala ke bahu Hariz lantas bangun. "Apa dia?" Soal Liana. Hariz mengeluh lagi. 

"Okeylah, kali ini saya akan bagitau awak sejujurnya. Saya tahu awak takkan terima apa yang akan saya sampaikan kali ini." Hariz masih takut untuk memberitahu. "Cakaplah!" Liana menunggu dengan penuh tidak sabar. Jantungnya berdegup kencang. 'Oh, Tuhan!' kata hatinya. "Saya ... saya ..." Liana masih menunggu. Nada Hariz pula tersekat-sekat. "Sebenarnya, saya ... saya dah ..." belum sempat pemuda itu menghabiskan kata-katanya, Liana lantas mencelah, "awak jnganlah takutkan saya. Apa awak dah buat ni?" Liana sudah tidak sabar.

"Dua minggu lagi, saya akan bertunang!" Liana benar-benar terkejut. Ayat Hariz terakhir begitu sakit dan seperti sebilah pisau yang menyayat hatinya ketika itu. Keadaan diam. Tidak terasa air mata Liana sudah bertakung menanti saatnya untuk jatuh ke bumi. Hariz pula kelihatan seba salah. Liana kaku. Tiada yang boleh dia lakukan ketika itu, hatinya hancur. 'Hariz ... akan bertunang? Ya Allah, cobaan apakah ini?' Hatinya merintih sayu. Tanpa mempedulikan Hariz, Liana memulakan langkah kakinya. Biar berjalan kaki sekalipun, dia tetap samapi di rumah. Namun hatinya, sekali terluka, mengambil masa yang lama, sangat lama untuk sembuh. "Liana!" Panggil Hariz. Liana menitiskan air matanya sepanjang perjalanan. Memang sakit rasa hatinya. 

Bukan mudah untuk menerima kenyataan. Apatah lagi kalau kenyataan itu begitu melukakan dan begitu memeritkan. Sudah semestinya sukar untuk diterima. Segala kenangan yang pernah dilalui, bermain difikiran Liana ketika itu. Segalanya tentang dia dan Hariz begitu menyiksakan dia untuk mengingatinya kembali ... seakan-akan tidak pernah lagi terulang kembali. Kini ... Tiada Lagi Cinta ... Liana redha!

Rihanna ft David Guetta - Who's That Chick? | Music video

Salam ...



   yeyeyeye! kini Rihanna kembali pulak dengan single terbaru nya bergandingan dengan David Guetta, "Who's That Chick?" ... menurut apa yang keyrill fahamlah, ini mengenai video klipnya "S&M", music videonya itu kini tidak dapat disiarkan di akaun youtube kerana terdapat unsur2 lucah di dalamnya! huh ... lega plak lepas lagunya yang terbaru ini muncul dan begitu colourful dengan latar belakang yang menarik jugak ... ahakz!




"Who's That Chick?" kini berjaya masuk ke dalam list mp3 list dalam hp keyrill! ahakz! untuk pengetahuan korang jugak, belum keluar di mana2 coroang radio lagi lagu ni k! anyway, harap korang enjoy dengan music videonya nih ... korang takkan boring punya kalau tngok! tapi korang sendiri nilailah ek ... anyway, jom layan!

Pontianak dan Blackberry!

Salam ...



   Erk? Apa kes? Pontianak dan Blackberry? hahaha ... ni ha, keyrill ada story untuk korang ... don't take it seriously k! xda yang perlu ditakutkan dengan story nih ... nanti korang tahu jalan ceritanya, okey? alright, xmo tunggu lagi, jom baca bawah lagi ...

kisahnya bermula pada suatu malam nih, dalam hutanlah ... suasana memang gelap-gelita. yang ada cuma cahaya bulan yang mengambang penuh. so, di dalam hutan tu, ada 3 ekor pontianak sedang merayau-rayau sambil berbual! entah apa cerita dorang? hehehe ... bawah lagi please ...

tiba-tiba, ha ... dorang terjumpa plak dengan satu objek yang dinamakan blackberry nih! tak pasal2 dorang bergaduh gara2 nak memiliki blackberry tu! "saya punya!" "aku yang jumpa dulu!" "eh, ini peninggalan nenek moyang akulah!" itulah yang dikatakan! masing2 tak nak mengalah! then, dorang berhenti! cuba memikirkan jalan penyelesaian ... diam seketika! berfikir ... ting! yang pertama kini mendapat idea ... jeng3x! sambung bawah lagi ...

"ha .. apa kata kita buat satu pertandingan! siapa diantara kita bertiga paling bnyak minum darah manusia, dia yang menang!" kedua-dua setuju lantas mengangguk! so, pontianak yang pertama tadi berkata kepada pontianak yang kedua, "kau nampak tak gunung depantu? ha ... sekarang, kau dapatkan darah manusia kat kampung di bawah kaki gunung tu! okey, dalam kiraan 3! 1 ... 2 ... 3!" zassss! terus menghilang ... bawah lagi ...

kedengaran penduduk kampung menjerit meminta tolong! 5 minit kemudian, dia kembali ... bahagian kepalanya habis berlumuran dengan darah. "ha, berapa bnyak kau dapat?" soal yang pertama. "15 orang!" jawab yang kedua tu ... sekarang tiba giliran pontianak yang ketiga, yang pertama belum lagi! "kau nampak tak sawah padi kat bawah tu? kau pergi dapatkan darah penduduk kampung kat situ! 1 ... 2 ... 3!" zasss! yang ketiga juga terus menghilang! lagi ... lagi ...

6 minit kemudian, yang ketiga plak kembali ... kali ini darah berlumuran dari bahagian kepala sampai ke bahagian dada plak! "wah, bnyak nih!" kata yang kedua tadi! "berapa kau dapat?" yang ketiga menjawab, "16 orang!" yang ketiga pulak memberi arahan untuk pontianak yang pertama sebab dia yang belum lagi! "kau nampak tak pokok ketapang kat depan tu? kau pergi dapatkan darah kat kampung sebelah pokok ketapang tu! dalam kiraan 3! 1 ... 2 ... " belum habis lagi perkataan 3 disebut, pontianak yang pertama terus menghilang! hahaah ... lagi ... lagi ... 

"wow! ni mesti lagi bnyak nih!" kata pontianak yang kedua. tidak sampai3 minit dia kembali ... kali ini, habis satu badan dia berlumuran dengan darah! hahaah ... agak2 berapa dia dapat ek? "isk! tak aci nih, mesti bnyak, kan?" soal yang ketiga plak! "berapa kau dapat?" so, ini jawapan dia ... "kau nampak tak pokok ketapang yang peling besar kat depan tu? ha ... aku terlanggar pokok ketapang tu tadi! nilah bnyak darah nih!" hahahah ... siapa suruh laju sangat, kan? belum lagi habis tiga disebut, terus tekan 160km/j! hahaha ... 

P/S : siapa yang memiliki blackberry tu detail lebih lanjut tidak diketahui ... heheheh!    
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...