Kejora dan Bintang - Episode 72 (Akhir)

Salam ...



   Kepada makcik2 dan ibu2 yang memang minat sangat dengan sinetron dari negara seberang, memang sudah tidak sabar untuk menunggu kisah selanjutnya dan selanjutnya ... apatah lagi, episode akhir! memang duduk diam menghayati ... heheheh! kalau tak silap, ada 72 episode semuanya ... hurm, lama lagi kan nak tunggu ... 

tapi, jangan risau ... meh keyrill share dengan korang episode akhir sinetron "Kejora dan Bintang" nih ... korang sendiri tau kan jalan penceritaanya bagaimana? memang dari awal sehingga saat2 akhir mereka tidak pernah bahagia ... hanya halangan yang tak berhenti-henti! so, sebagai balasannya, mereka dapat jugak mengecapi happy ending ... ahakz! jom layan ...





Lady Gaga surprised her fan on radio!

Salam ...




    Bayangkan, awalnya korang ingin mencipta sesuatu yang lain daripada lain ... misalnya, ingin menjadi seorang yang dikenali ramai dan dapat berbangga dengan kejayaan itu. memang tidak akan menyangka sekiranya sebuah impian itu menjadi kenyataan! seperti yang gadis berumur hanya 10 tahun ini lakukan ... wow! dia kini begitu popular kat youtube dengan mempersembahkan single terbaru Lady Gaga, "Born This Way Cover" dan kini namanya sudahpun dikenali ramai sehinggakan Lady Gaga sendiri kagum dengan kejayaan gadis ini ... hurm ... bestnyer, kan? ahakz! apatah lagi ketika bercakap dengan Lady Gaga melalui radio, Lady Gaga ingin share pentas untuk berduet dengan gadis ini, Maria Aragon ...

Saw 3D : The Last Chapter

Salam ...



   OMG! kalau macam ni, huh! memang 3D lah katakan ... kebanyakkan movie-movie sekarang ni, dah bertaraf tinggi dah ... korang mesti perasan kan, setiap kali ada aje movie terbaru keluar, ada aje perkataan '3D' mengiringi tajuk sesebuah movie itu! ahakz, tapi memang best lah 3D kan? memang macam real aje! tapi, seperti yang korang lihat dalam gambar di atas, itu memang 3D bertaraf tinggi tu ... isk3! kalau Malaysia ada, nak jugak try! hahahah ... merepek!


Sinopsis :
Saw 3D memfokuskan pada penyelamat Jigsaw iaitu Bobby Dagen (Sean Patrick Flanery). Setelah selamat dari pengalaman yang mengerikan dengan Jigsaw, dia sibuk menjajakan buku mngenai pengalamannya untuk mendapatkan wang. Tetapi dia menipu dan pengalamannya tidak pernah menjadi. Jigsaw tidak akan melepaskan beliau maka dengan itu Jigsaw telah menangkap Bobby, isterinya juga rakan-rakannya yang mana akhirnya menemukan kebenaran daripada kebohongan Bobby. Bobby terpaksa berhadapan dengan permainan yang mana menempatkan rakan-rakannya di setiap perangkap dan Bobby haruslah menyelamatkan mereka sehingga isterinya juga turut menjadi mangsa. Mampukah Bobby menyelamatkan mereka?

A scene from Saw 3D

nampaknya jugak, Dr Gordon yang mana merupakan mangsa perangkap di movie Saw yang pertama ternyata masih hidup dan beraksi di movie Saw 3D yang terakhir ini ... hurm ... tapi memang masuk akal jugak sebab Dr Gordon berjaya keluar dari bilik mandi tempat dia dan Adam dikurung sama ... so, di sini keyrill ingin share dengan korand sedikit screenshot movie nih ...


A scene from Saw 3D

Rebecca Marshall in Saw VII 3D

Chad Donella stars as Gibson in Saw 3D (2010)

sedkit info yang keyrill dapat tahu juga, movie ini sedikit berbelit-belit dari awal penceritaan mengenai Bobby namun sudah berjaya diperbaiki semula agar tidak mengelirukan penonton untuk mengetahui jalan penceritaannya ... ahakz! tapi memang bestlah ... yang korang kena tahu, keyrill sampai nak pengsan tonton kat panggung ... apatah lagi tonton kat rumah sorang2, so cruel!


Abstrak Hingga Ke Bulan - Menanti

Salam ...





   "Abstrak Hingga Ke Bulan" pula menjadi topik keyrill bagi permulaan bulan Mac 2011 nih ... hurm, semakin cepat masa berlalu! ahakz ... begitu jugak dengan band yang keyrill ceritakan dengan korang nih, "Abstrak Hingga Ke Bulan" ... bukan apa, keyrill tertarik dengan lagu yang mereka persembahkan iaitu, "Menanti" ... dalam bnyak2 lagu yang mereka punya, yang ni sahaja yang keyrill suka and jadikan favourtie! heehehe ... kalau tak silap, lagu ni popular pada tahun 2007 or 2008? hurm ... tak pasti la plak, lama dah mendiamkan diri! okeylah, jom layan lagu dorang, "Menanti" ...   


Dirimu sinari hati bak mentari
Kasihku abadi
Kiniku sndiri melayani hiba
Kasihku kau bawa

Kau hilang tanpa berita
Hatiku rebah dihanyut arus derita
Kau ku nanti ku terus menanti
Kerna kau satu-satunya arjuna di hati

Oh kasih kau bagaikan permata
Cinta abadi tiada tara
Nur kasihmu ku damba selamanya
Menanti walau sengsara
Ku terus menanti

Lagu : Jen Ed (Zarul)
Lirik : Yanie



klik sini untuk music video Menanti live

Lady Gaga - Born This Way Music Video | Premiere

Salam ...



   I'm on the right track, baby I was born this way

   yeay! kini dah mula kecoh dunia youtube selepas single terbaru Lady Gaga nih yang sudahpun melengkapi music videonya ... hurm, korang mestilah tahu konsep video dia tu macam mana? memang seksi, lucah dan tidak sesuai untuk tontonan kaum Islam ... kalau boleh dengar lagu aje ... kepada yang belum tahu lagi, keyrill ni non-muslim, so ... keyrill tngoklah video dia nih macam mana ... memang dah agak dah, unsur2 satan x boleh blah dari dia punya music video ... haiya! keyrill cuma fokus kepada koreografi dia aje ... sebab setakat ni, music video "Telephone" yang lebih menonjolkan dan nampak menarik ... "Alejandro" punya koreografi pun tidak kurangnya jugak ... 

Kejora dan Bintang | Sinopsis

Salam ...


Kejora (Alyssa Soebandono) (19) adalah seorang gadis yang memiliki segalanya. Dia gadis yang cantik, ceria, optimis, dan kaya. Dia melanjutkan pelajaran ke sekolah di Jepun. Mr Ryan (Mathias Muchus), ayahnya, adalah seorang ahli perniagaan terkenal di Jakarta. Emaknya nya telah meninggal dunia. Kejora mempunyai adik bernama Bintang (Amanda) (15 tahun) yang telah autisme. Namun, Bintang sangat baik dalam bermain piano. Ryan kemudian berkahwin lagi dengan Hanifah (Cut Keke), seorang janda dengan mempunyai anak gadis bernama Janet (Eva Anindita). 

Suatu hari, Kejora terbang kembali ke Jakarta, beg dia telah bertukar dengan (Baim Wong) Erlangga, seorang wanita cucu dari Gautama (Mieke Wijaya), yang kaya, namun sangat keras kepala dan sombong. Maka setelah kejadian itu, sering berlaku pertengkaran diantara mereka. Apa Kejora tidak tahu adalah bahawa Erlangga sebenarnya pacar Janet, kakak tirinya. 


Mr Ryan di posisi yang lain, dia sedang menghadapi krisis kewangan besar di syarikatnya. Dia selalu menyembunyikan kebenaran bahawa dia sedang menghadapi kebangkrutan dari putrinya. Diam-diam, Kejora sudah punya pacar bernama Joel (Rio Reifan), yang sangat materialistik. Joel memiliki saudara bernama fitra (Lucky Perdana) yang mana mengagumi Kejora. 

Suatu hari, saat mendapatkan pinjaman, Ryan dirampok. Selepas rompakan, kemalangan pula berlaku dan salah satu rompakan pembunuhan di atas api. Ryan kemudian mendapat sebuah idea bahawa jika ia berpura-pura mati dalam kemalangan ini, keluarganya akan mendapatkan penyelesaian insurans besar dan akan keluar dari krisis kewangan. Dia berpura-pura sebagai mangsa yang terbunuh. Ini menyebabkan Kejora benar-benar merasa kehilangan serta begitu terluka dengan berita itu. Setelah "kematian" Ryan, hubungan Kejora dengan Hanifah menjadi sangat tegang. Hingga suatu hari Hanifah menghalau Kejora dan Bintang keluar dari rumah bapa mereka itu. Bagaimana mereka menghadapi hidup baru? Dapatkah mereka menemui bahagia?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...