Battleship strikes on May 18th 2012!

Salam sejahtera ...




    Yeay, tamat sudah peperiksaan SPM maka tamatlah sudah masa persekolahan di sekolah menengah. So, skarang ni sudah tiba pula masa untuk memasuki alam dewasa. That's mean, kena mencari pekerjaan, or maybe ada jugak nak sambung belajar, kan? Ha, itupun suatu yang bagus. Memandangkan bulan Disember ni masih ada masa untuk relax semantara menunggu bulan Januari, buatlah sesuatu yang dpt menenangkan fikiran kita. Misalnya, bercuti ke, balik kampung ke, menonton wayang ke, kan? Uit, esei BM plak yang kluar. Hehehehe. Okeylah, jom back to topic!

Keyrill x sabar2 lagi nak tunggu bulan Mei tahun depan. Banyak betullah movie best. The Avengers release 4 May 2012, manakala movie yang baru aje release trailer kt youtube iaitu, Battleship (2012). OMG!! Dari trailer aje pun dah tahu memang bestlah! Epic! And, apa yang korang perlu tahu, Rihanna pun ada jugak tau! Isk, x sabar nak tngok beliau berlakon pulak. Memang semakin terbaiklah nama Rihanna. Heheheh. Jom!


About Battleship (2012)!



Lokasi Penggambaran : Baton Rogue, Louisiana, USA

Tarikh release : 18 Mei 2012


Diarahkan oleh : Peter Berg

Penulis Skrip : Eric Hoeber, Jon Hoeber

Pelakon :
Liam Neeson ... Admiral Shane
Taylor Kitsch ... Alex Hopper
Alexander SkarsgÄrd ... Stone Hopper
Brooklyn Decker ... Samantha
Rihanna ... Raikes
Josh Pence ... Chief Moore
Peter MacNicol ... Secretary of Defence
Tadanobu Asano ... Nagata
Jesse Plemons ... Ordy
Beau Brasseaux ... Navy SEAl (as Beau Brasso)
Natalia Castellanos ... Spanish Newscaster
Stephen Bishop ... OOD Taylor
David Jensen ... NASA Director


Genres : Action, Sci-Fi, Adventure

Take A Shoot!












Sinopsis : Peter Berg (Hancock) telah menghasilkan dan sekaligus mengarahkan movie yang bakal menggegarkan pawagam pada tahun hadapan, Battleship yang mana membawa akan kita ke suatu penggembaraan epic apabila tentera laut menemui objek di tengah-tengah laut dan cuba untuk menyiasat objek tersebut. Namun, oleh kerana kedegilan supaya tidak berbuat apa2 terhadap objek tersebut maka dari situlah bermulanya peperangan yang bakal mereka hadapi dengan makhluk asing a.k.a aliens! Apa yang kita perlu tahu adalah mampukah mereka menyelamatkan dunia ini dari serangan makhluk asing? Bagaimana mereka menghadapi makhluk asing tersebut? Okeylah, kita tunggukan di tahun hadapan ek. Hehehe. Meh, tonton trailer plak!



The Cabin In The Woods - Discover The Secret in 2012!

Salam sejahtera ...




     Bertemu kembali kita di sini, kan? Ha, kepada yang belum menonton filem "Ombak Rindu", cepat2lah ek tonton kt panggung. Bukan apa, Keyrill x paksa klau korang xnak tonton. Just nak korang tahu ajelah, this is the 1st Malay movie that I watch in cinema! Why? Know why, sebab Keyrill dah baca novel filem ni, memang menarik dan best sangat! So, sekali gus Keyrill nak tonton secara depan mata bagaimana watak Izzah dan Hariz dilakonkan oleh abg Aaron Aziz dan Izzah dilakonkan oleh kak Maya Karin. So, lepas Keyrill tonton barulah perasan yang abg Aaron Aziz dengan kak Maya Karin lah watak yang Keyrill baca dan imagine selama ni. Hahahaha. Adoiyai. Apa2pun, banyak yang Keyrill dpt pelajari melalui filem ni. Keyrill beri satu contoh aje ek, menghargai seseorang yg kita syg. Okeylah, kluar tajuk sat. 

Okeylah, xmo asyik membebel aje. Kali ini, Keyrill nak bawa korang dengan movie terbaru dari Lionsgate iaitu, "The Cabin In The Woods". Uit, movie pasal apa plak ni? Ha, apa2pun, movie ni bakal release pada 13 April sebelum movie "The Avengers" ditayangkan di pawagam. X sabar2 nak tonton "The Avengers". Btw, kepada peminat Chris Hemsworth a.k.a Thor, meh tonton movie dia yang satu ni ek? Heheheh. Baca bawah lagi ...

About The Cabin In The Woods!


Tarikh release :  13 April 2012

Studio : Lionsgate

Diarahkan oleh : Drew Goddard

Penulis skrip : Joss Whedon, Drew Goddard

Pelakon :
Kristen Connolly ... Dana Polk
Chris Hemsworth ... Curt Vaughan
Anna Hutchison ... Jules Louden
Jesse Williams ... Holden McCrea
Fran Kranz ... Marty Mikalski
Brian White ... Alex Truman
Richard Jenkins ... Steve Hadley
Bradley Whitford ... Richard Sitterson
Amy Acker ... Wendy Lin

Genres : Comedy, Fantasy, Horror & Thriller


Take A Shoot!








Sinopsis : Mereka merupakan sekumpulan sahabat yang mana ingin bercuti di tempat pedalaman. Namun, mereka telah tersesat tetapi masih cuba untuk meneruskan percutian mereka sehingga mereka menemukan sebuah cabin yang tidak berpenghuni di dalam hutan. Mereka tahu cerita yang mana bahaya sedang menunggu mereka namun tidak diendahkan sehingga sesuatu yang misteri berlaku apabila seorang demi seorang dari mereka hilang dan ditemui mati. Apakah rahsia yang terkubur lama di situ? Selamatkah mereka? Bagaimana mereka menghadapi bahaya? Ha, semua itu kita kena tahu. Okeylah, letih plak Keyrill nak men-translate kan ayat2 ni, bersama-samalah kita nantikan ek! Meh tonton trailernya plak ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...